Home / Design  / Scaunul Serendipity, cel mai bun design de produs al anului 2018

Scaunul Serendipity, cel mai bun design de produs al anului 2018

Cel mai bine notat produs realizat anul acesta pentru Concursul Național de Design de Mobilier a fost scaunul Serendipity, propus de lector doctor arhitect Codruţa Iana, arhitect și absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti, Facultatea de Arhitectură, Secţia Arhitectură.

 

 

Produsul a fost realizat de firma EVERART.

 

 

Mariana Conea, director general EVERART: „Niciun designer nu-și poate realiza proiectul, ideea pe care o are, fără să aibă alături un producător cu experiență. În primul rând tu, ca producător, trebuie să vrei să faci, să poți să faci și să fii priceput. În cazul nostru, a fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut, ne-am simpatizat, ne-am evaluat reciproc și am văzut că putem colabora. Desigur că cea mai mare investiție în proiect o face producătorul. Designerul vine cu ideea, eventual schițează. În cazul nostru, designerul a schițat un schelet, dar bineînțeles că după aceea, ca să poată sta în picioare, el trebuie consolidat, mai ales că acest proiect a fost gândit să fie din trei elemente, ca să poată fi transportat, el fiind foarte mare. Orice proiect este o provocare pentru noi, mai ales dacă acel designer a venit din partea Asociației noastre cu scopul de a fi prezentat la un concurs de design. Este altfel de provocare, pentru că intri într-o competiție și vrei să vezi dacă ești capabil să faci un anumit lucru, la un nivel un pic mai ridicat. Faptul că a avut cel mai mare succes ne bucură și ne onorează.”

 

 

A XVI-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier a reunit, în aceeași competiție, peste o sută de arhitecți, designeri, specialiști în industria de mobilă și studenți care efectuează studii de specialitate în domeniul designului și al industriei mobilei. Concurenții sunt studenți din centrele universitare Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, dar și absolvenți de design sau arhitectură.

 

 

Citește și: Au fost desemnați câștigătorii etapei „Produs realizat” a Concursului Național de Design de Mobilier, ediția a XVI-a 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT