Home / Design  / Scaunul biologic 100%, cel mai bun produs de la Târgul de Mobilă de la Stockholm

Scaunul biologic 100%, cel mai bun produs de la Târgul de Mobilă de la Stockholm

Designerul japonez Jin Kuramoto a creat un „scaun biologic 100%” folosind fibre de in, un material complet biodegradabil care este cel mai frecvent utilizat pentru bancnote, pungi de ceai și lenjerie.

 

Kuramoto a proiectat scaunul Jin pentru marca suedeză de mobilier Offecct. A fost prezentat la Târgul de Mobilier din Stockholm, în cadrul săptămânii anuale de design a orașului, unde a fost considerat cel mai bun produs în cadrul unui concurs jurizat.

 

 

După ce Offecct i-a propus materialul din fibră de in lui Kuramoto, el a început să lucreze la proiectarea unui scaun robust, chiar dacă materialul este folosit mai mult pentru articole ușoare, cum ar fi hârtia de țigară și țesăturile.

 

Cu toate acestea, materialul a mai fost folosit anterior la producția unui scaun, de către designerul olandez Christien Meindertsma, care a folosit un material similar, dar amestecat cu un acid polilactic biodegradabil din trestie de zahăr și amidon de porumb.

 

 

Kuramoto a conceput o metodă care implică construirea și modelarea straturilor subțiri de fibre de in, una peste cealaltă, pentru a forma atât scaunul, cât și cadrul. O rășină este apoi utilizată pentru solidificarea structurii.

 

Jin Kuramoto, designer: „Acesta este un scaun bio 100% realizat prin utilizarea de fibre de in. Rășina este bio, așa că poate fi arsă.”

 

 

Offecct  are  o colaborare frecventă cu designeri de înaltă clasă pentru a crea astfel de  produse inovatoare în industrie, printre ei numărându-se Jasper Morrison, care a proiectat un scaun din lemn, pentru a fi folosit într-un orfelinat din Tanzania, dar și Claesson Koivisto Rune, care a creat o masă folosind foi subțiri de metal.

 

Brandul de mobilă a fost achiziționat anul trecut de Scandinavian Business Seating – acum cunoscut sub numele de Flokk – care deține și mărcile de produse HÅG, RH, BMA Ergonomics, Malmstolen și RBM.

 

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT