Home / Industria Mobilei  / SANITOP, de 15 ani în continuă dezvoltare

SANITOP, de 15 ani în continuă dezvoltare

Una dintre cele mai moderne fabrici din România, SANITOP, produce mobilier pentru baie încă din 2006.

 

Ciprian Iacob, manager SANITOP: „Eu am făcut comerț până în 2007. Am avut 2 magazine cu articole pentru casă și gradină, articole sanitare, instalații electrice. Dar, ca absolvent al Facultății de Inginerie Economică, nu mă regăseam prea mult în activitatea de comerț. Am decis să încep producția și am înființat compania SANITOP, în 2006. Inițial am vrut să realizăm tâmplărie PVC, ferestre și uși dar ne-am îndreptat spre producția de mobilier de baie. Am început lucrul cu câteva utilaje, într-o locație centrală. Prima fabrică am construit-o în 2008 pe o suprafață de 3.700 mp.

 

 

Succesul a determinat extinderea activității și a capacității de producție

 

„Am avut un an foarte bun în 2016 și eram foarte entuziasmat. Am prins curaj. Am văzut că la fabrica din Brăila ne apropiam de limite, nu mai găseam oameni, iar extinderea spațiului de aici a fost insuficientă. Ne-am gândit că e bine să facem o fabrica de lemn masiv și căutam o poziție cat mai aproape de munte. Fosta hală de mobilier corp de pe platforma vechiului CPL era un spațiu care se preta, care trebuia doar igienizat și era relativ mai aproape. Așa că am achiziționat o hală și ne-am mutat aici o parte din producție. Fabrica de la Comănești are o suprafață de 8.000 de mp și este compusă dintr-o hală de 6.000 de mp, cu depozit de 1.500 de mp și cu corp de birouri de 500 de mp”, explică managerul SANITOP.

 

 

Compania are 120 de angajați și realizează anual zeci de mii de produse. Ambele fabrici sunt dotate cu utilaje profesionale moderne: CNC-uri, mașini de găurit cu comandă numerică. SANITOP are cea mai mare capacitate de plastifiat din țară, deținând 4 prese. Utilajele folosite pentru realizarea mobilierului sunt de ultimă generație, ceea ce se reflectă în calitatea produselor. Toate produsele fabricate sunt rezistente la umezeală.

 

 

Cel mai bun an a fost 2019, iar cel mai dificil 2020

 

„În 2019, încasările au fost de peste 5 milioane de euro. Anul trecut însă, ne-a fost greu. În martie 2020 am lucrat la 20% din capacitate, în aprilie la 40%, abia apoi am început să ne revenim. Per total, anul trecut am scăzut cu 15%. Preconizam ca în 2021 să ajungem la nivelul anului 2019, ca și cifră de afaceri. Și acesta a fost trendul până în luna noiembrie, când comenzile s-au redus din cauză că s-a limitat accesul în magazine, în funcție de certificatul verde. O altă problemă mare o reprezintă fluctuația preturilor la materiile prime. Noi vindem produsul finit la preț fix, iar procesul de ajustare a prețului este de durată. Se pare că anul 2021 este anul rezilienței, nu putem vorbi de câștig”, spune Ciprian Iacob.

 

 

Dezvoltarea continuă este cheia succesului

 

 

Managementul SANITOP are noi planuri de viitor: producția de mobilier pentru toată casa.

 

„De multe ori am fost în situația de a lua decizii tranșante. M-am  gândit foarte serios să adăugăm o nouă componentă de producție în fabrica de la Comănești. Vom ieși cu o gamă de mobilier pentru toată casa. Suntem în discuții cu tineri designeri, cu care vrem să creăm o gamă de mobilier care să satisfacă nevoile clienților: să fie ergonomică, să fie interschimbabilă și modulară. Vrem să arătam că acest mobilier este lucrat de un specialist, să se vadă clar că e proiectat și îngrijit, că a ieșit din mâna unui designer. Suntem în continuă dezvoltare. Anul viitor o să ne vină și o linie robotizată de vopsit”, declară managerul SANITOP.

 

 

În pandemie, compania a dezvoltat o nouă divizie

 

„Ne-am extins activitatea cu o nouă divizie de vânzare de echipamente industriale pentru producția de mobilier: WoodMatic, divizia care comercializează echipamente de înaltă tehnologie, la prețuri corecte. Echipamentele WDMAX pentru formatizarea panourilor, căntuire, frezare și găurire simplă și multiplă sunt produse de renumita companie coreeană KDT Machinery înființată în 1996. Portofoliul nostru cuprinde și utilaje sub marcă proprie, cum ar fi CNC-urile cu masă nesting sau presele industriale de înfoliat WoodMatic. Deși rezultatele în industria de utilaje apar peste 2-3 ani, în care trebuie să fi consecvent, suntem mulțumiți că până la acest moment am vândut peste 20 de utilaje. Sunt oameni care cumpără din surse proprii, dar și firme care apelează la leasing sau direct la noi pentru rate. Avem colaborări și cu câteva bănci, pentru creditare.  Încercăm să susținem, să sprijinim cumpărătorul, pentru că avem experiență în comerț, știm să vindem. Ce avem noi în plus față de alți comercianți este bunul simț. Venim din producție, deja ne-am lovit de toate problemele pe care le întâmpină ei acum, cunoaștem piața și o înțelegem”, explică Ciprian Iacob.

 

 

Prima participare WoodMatic la BIFE – SIM 2021 a fost un succes

 

„La BIFE – SIM 2021 am prezentat un atelier complet pentru o fabrică de talie medie: un circular de tăiat în pachet, o mașină de aplicat cant industrială, un CNC de găurit extrem de performant. Datorită expoziției ne-am făcut și mai cunoscută prezența în industrie, în piață, am creat legături solide cu clienții, am putut demonstra calitatea produselor, am stabilit contacte și nu în ultimul rând, am vândut”, spune managerul companiei.

 

 

Echipamentele WoodMatic pot fi văzute în showroom-ul din Comănești, dar toate produsele sunt disponibile și la comandă. Conducerea companiei se mândrește cu o echipă foarte bine pregătită pentru întreținere, mentenanță și service.

 

Detalii despre noua divizie pe woodmatic.ro

 

 

 

Citește mai multe articole AICI

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT