Home / Promo  / SALONE DEL MOBILE.MILANO, participare masivă și afaceri în creștere

SALONE DEL MOBILE.MILANO, participare masivă și afaceri în creștere

 

Peste 386.000 de vizitatori, din 181 de țări, 2.418 expozanți, 34% dintre ei provenind din străinătate, fac din cea de-a 58-a ediție a Salone Del Mobile.Milano una de succes. Ediția din acest an a celei mai importante manifestări mondiale în domeniul designului de interior a înregistrat o creștere de 12% comparativ cu cea din 2017, care a avut aceeași tematică, pro Euroluce și Workplace 3.0.

 

 

Claudio Luti, președintele Salone del Mobile.Milano: „Închidem această ediție a Salone del Mobile foarte pozitiv. Am investit în calitate și ne-am demonstrat din nou capacitatea de a face mereu mai bine, lucrând îndeaproape cu designeri și artiști, care continuă nu doar să propună produse inovatoare, dar reușesc să spună și povești prin intermediul creațiilor lor, pentru a crește valoarea obiectelor realizate. Toată lumea a perceput entuziasmul nostru, capacitatea de a crea un sistem și de a merge dincolo de o simplă afacere. Am oferit o experiență globală. Salone del Mobile este un târg unic, capabil să implice profesioniștii și publicul în ceea ce este acum un eveniment de 360 ​​de grade, profund legat de Milano și de instituțiile sale și, în același timp, proiectat într-o realitate internațională.”

 

Milano rămâne vârful de lance al designului pentru orice produs, Salonul Internațional de Mobilă fiind un promotor al eleganței și bunului gust.

 

Salone del Mobile.Milano se desfășoară în fiecare an în luna aprilie, începând cu anul 1961 și este împărțit în trei categorii: Classic, Design și Lux. Gândit inițial ca o modalitate de a promova exportul italian de mobilă și accesorii, Salonul Internațional de la Milano a devenit un eveniment de marcă pentru promovarea noilor trenduri, urmărind, în același timp, descoperirea celor mai promițători designeri internaționali.

 

17 COMPANII DE TOP AU REPREZENTAT ROMÂNIA CU SUCCES LA MILANO

 

ADOR MOBILA, AXM PROD”93, BRADUL MANECIU, CAREL WOODWORKS, CREATIVE CONCEPT, DIS PROD, ECOMATRIX, MOBILA DALIN, MONTANA CÂMPENI, NORDARIN PROD COM, PURE HOME COLLECTIONS, QUADRA INVEST, SESSIO.EU, SIMEX, SZEL MOB, TRANSILVANIA PRODUCTION, UBIKUBI s-au prezentat la Salone del Mobile.Milano cu cele mai noi colecții de mobilier, încercând să se impună pe piața europeană și nu numai. Piața italiană prezintă un interes deosebit pentru producătorii români, fiind cea de a treia în exporturile de mobilă ale României.

 

 

Firmele românești au expus mobilă pentru camere de zi, sufragerii, camere de copii, mese, scaune, mobilier tapițat cu materiale textile și piele naturală, mobilier rustic antichizat, mobilier pentru baruri, sub brandul sectorial Style, Comfort, Durability. Mobila a fost în majoritatea sa din lemn masiv sau lemn masiv în combinație cu metal și sticlă. Designul produselor expuse a fost în trendul internațional, cu forme line și aerate, firmele românești prezentându-se și la acest târg cu un nivel ridicat de profesionalism, atât ca stil de amenajare și ambientare a standurilor, cât și din punctul de vedere al calității produselor expuse. Rămâne în vogă stejarul care se reinventează continuu. Culorile – atât ale finisajelor mobilei, cat si ale materialelor de acoperire a produselor tapițate – au susținut ideea de natural, rămânând în gama de bej-maro, dar s-au promovat și culori noi, tari, gen turcoise.

 

Producătorii români care au expus Milano au primit vizita înalților oficiali ai țării noastre în Italia.

 

Consulul General al României la Milano, Adrian Georgescu, a vizitat toate standurile românești marți, 9 aprilie, la deschiderea expoziției, iar vineri, producătorii noștri au fost susținuți de Ambasadorul României în Italia, ES George Gabriel Bologan.

 

 

Standul României s-a aflat în aceeași locație ca și anul trecut, respectiv în Pavilionul 18, D-E, și s-a bucurat de o bună vizibilitate fiind în apropierea Pavilioanelor Naționale ale Braziliei și Turciei. Firmele românești au fost vizitate de 2531 firme, dintre care 2075 au văzut pentru prima dată produsele românești de mobilier. Cele mai multe firme care au trecut pragul Pavilionului Național au fost din Italia, Franța, Germania, Anglia, Spania, Austria, Olanda și Belgia, dar am avut vizitatori și din China, Arabia Saudită, Mongolia, SUA, Rusia și India.

 

Valoarea estimată a contractelor ce pot fi încheiate de firmele românești în urma contactelor avute la Salone del Mobile.Milano este de peste 4,4 milioane de Euro, după cum reiese din datele menționate de firme în fișele de eficiență completate la finalul târgului.

 

Pavilionul național, organizat pe o suprafață de 489 mp, a fost realizat datorită implicării Asociației Producătorilor de Mobilă din România și susținerii financiare prin Programul de Promovare a Exporturilor administrat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Valoarea finanțată de la bugetul statului pentru acest eveniment a fost de 1,3 milioane lei.

 

 

Citește și:

 

 

 

Review overview

POST A COMMENT