Home / Design  / Sălile de baie minimaliste, o tendință care se păstrează

Sălile de baie minimaliste, o tendință care se păstrează

Minimalismul în designul de interior nu se traduce, neapărat, prin “mai puțin înseamnă mai mult”. Este adevărat că “less is more”, aforismul atât de des citat al lui Ludwig Mies van der Rohe, unul dintre pionierii arhitecturii moderne, definește strategia estetică de a pune accentul pe structura internă și părțile fundamentale, dar “mai putin” într-o sală de baie minimalistă presupune calitate și valoarea intrinsecă a fiecărui element. Design-ul obiectelor sanitare, cromatica, materialele, toate sunt subordonate conceptului și trebuie să se îmbine într-o manieră armonioasă, pentru că de la minimalism la banal nu este decât un pas foarte mic.
Să vedem cele 10 săli de baie minimaliste pe care ni le propune dezeen!

1

Apartament din Londra de Mwai 
Un bazin simplu de cupru este elementul principal în această baie alb-gri care se află în interiorul unui apartament victorian din Londra.
2
Alfred Street Residence de Studio Four 
Studio Four a folosit o intreagă paletă de alb, pentru a mări luminozitatea în interiorul băii din această casă australiană.

3
Apartament din Tel Aviv de Maayan Zusman 
Un delicat cadru negru sprijină chiuveta în interiorul băii acestui apartament din Tel Aviv, alături de celelalte detalii personalizate, cum sunt robinetele roșii în formă de flori Boffi.

4
Townhouse olandez de Antonia Reif 
O cadă de baie singuratică stă pe o platformă de teracotă dungată în acesta casă olandeză renovată de arhitecta Antonia Reif.

5
Myrtle Garden Studio de Stonewood Design 
Un peretele de cupru contrastează cu chiuveta de beton în baia acestui studio din zona rurală engleză.

6

Apartament din Lisabona de Rar Studio 
Marmură portugheză monocromatică și de culoarea piersicii pentru chiuveta, cabina de dus și pentru cele două polițe din baia acestui apartament minimalist din Lisabona.

7
Insula din Water House de Five AM 
Baia din această mansardă din Belgia este pozitionată în mijlocul camerei, într-un cub alb, simplu.

8
Life House de John Pawson 
Baie situată într-unul dintre dormitoarele reședinței lui John Pawson, Life House, în fața unei ferestre mari, cu vedere la peisajul rural inconjurător din Țara Galilor.

9
Apartament în Volkshotel de Hanna Maring 
Dovedind că nu toate interioarele minimaliste trebuie să fie albe, Hannah Maring a instalat o cadă de baie din lemn și panouri colorate în interiorul băii aceastui apartament de hotel din Amsterdam.

10
Casă în Fontinha de Manuel Aires Mateus
Locatarii aceastei case portugheze coboară câteva trepte pentru a ajunge în baia cu vedere la peisajul inconjurător printr-o fereastră de la baza peretelui.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT