Home / Industria Mobilei  / S-a reunit Comisia de atestare a producătorilor de mobilă

S-a reunit Comisia de atestare a producătorilor de mobilă

7 dintre companiile membre ale APMR au fost reatestate ca producător de mobilă, iar o societate a cerut și a primit acest certificat, în urma ședinței Comisiei de atestare a producătorilor de mobilă formată din reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România, care a avut loc la data de 12 octombrie 2020, la sediul CONPIROM, din București.

 

 

Producătorii reatestați sunt ALEXIE GV din Mateești – Vâlcea, CONFORT IMPEX din Târgu Mureș, IRIS SERVICE CIUC din Miercurea Ciuc, LAFOR din Războieni – Neamț, SIMEX din Șimleu Silvaniei – Sălaj, TONNELLERIE MARGO din Șicula – Arad, VASCONY PROD din Ulmi – Dâmbovița. Compania nou atestată ca producător de mobilă este CBS EXPORT din Nănești – Vrancea.

 

În ultimele luni, Comisia de atestare a producătorilor de mobilă a analizat cererile mai multor companii membre APMR și a decis reatestarea companiei OVO DESIGN FURNITURE GROUP, la data de 25 august 2020, iar la începutul lunii iunie au fost reatestate ca producător de mobilă BRADUL MĂNECIU, BUCIN MOB, GILMET, TRANSILVANIA FOREST PRODUCTION și FENCE PRODCOM.

 

 

NECESAR DE LEMN ESTIMAT pentru anul 2021  

 

La data de 21 septembrie 2020, Asociația Producătorilor de Mobilă din România a trimis o adresă către Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA și către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în care a precizat care este cantitatea de lemn estimată pentru industria mobilei, în anul 2021.

 

NECESAR DE LEMN ESTIMAT pentru anul 2021: 981 865 mc

 

rășinoase: 129 670 mc

fag: 553 720 mc

stejar: 236 245 mc

alte esențe de lemn (tei, frasin, salcie, plop): 62 230 mc

 

Persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul să participe la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

 

NOTĂ!

 

Dosarele pentru atestare se trimit la APMR și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei de atestare a producătorilor de mobilă.

 

Pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, dosarele de atestare sau de reatestare trebuie să conțină toată documentația necesară!  Facem precizarea că este utilă contactarea unui membru APMR, care face parte din Secretariatul Comisiei de atestare, înainte de trimiterea documentelor pentru verificarea acestora în prealabil.

 

CONTACT

Gheorghe Chișe, 0729166227, gh.chise@industriamobilei.ro

 

Lista societăților atestate ca producător de mobilă poate fi consultată AICI.

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT