Home / Evenimente  / S-a înființat Consiliul Pădurilor și Dezvoltării Rurale

S-a înființat Consiliul Pădurilor și Dezvoltării Rurale

Miercuri, 8 iunie 2016, a fost înființat Consiliul Pădurilor și Dezvoltării Rurale, ca for de reprezentare și dezbatere pentru domeniul pădurilor și al industriei lemnului din România. În viziunea organizatorilor, acest Consiliu va fi o organizație informală, funcționând pe baza unui parteneriat între organizațiile – membrii care vor adera la aceasta inițiativă. Consiliul se va întruni în cadrul unui forum anual, dar va putea organiza dezbateri și întâlniri tematice, va pregăti proiecte de comunicare și advocacy.

Cătălin Tobescu, vicepreședinte Nostra Silva, adminstrator Fordaq: „Domeniul pădurilor nu există în Programul Național de Dezvoltare Rurală. Acolo sunt 34 de organizații pe agricultură și pe zonă rurală. Noi avem doar un reprezentant. Dacă nu construiești comunicare și informare cu foarte multe organizații nu ai nici un fel de șansă ca domeniul pădurilor să existe în PNDR.”

Tot miercuri au avut loc și lucrările primului Forum al Consiliului Pădurilor și Dezvoltării Rurale, cu accent pe prioritățile unei strategii forestiere naționale, pornind de la rezultatele Inventarului Forestier Național. În cadrul primului forum, au fost dezbătute proiectul de lege privind sancționarea contravențiilor silvice, regulamentul de vânzare a masei lemnoase, dar și proiecte prioritare din legislația subsecventă Codului Silvic.

Prezentă la primul Forum al Consiliului Pădurilor și Dezvoltării Rurale, Aurica Sereny, președinta Asociației Producătorilor de Mobilă din România a spus că militează pentru dialogul direct între organizațiile din sector și că va participa constructiv la toate dezbaterile organizate de noua structură, pentru ca împreună să poată influența pozitiv legislația din domeniu.

Review overview

POST A COMMENT