Home / Industria Mobilei  / RONEX și-a adaptat strategia și privește cu încredere spre anul 2022

RONEX și-a adaptat strategia și privește cu încredere spre anul 2022

Deși în prima parte a anului s-a înregistrat o scădere, managementul RONEX susține că anul 2020 s-a încheiat cu rezultate comparabile cu cele din anul anterior, iar la finele anului 2021 firma a înregistrat o ușoară creștere, comparativ cu anul 2019.

 

Ing. Rodica Sfaca, manager & owner RONEX PRODUCTIE, membru în Consiliul Director APMR: „În anii 2020 și 2021, am acționat cu prudență. Așa ne-am construit politica managerială și strategia în această perioadă, ca să asigurăm un grad de normalitate în desfășurarea procesului de producție și în celelalte activități ale noastre. Ne-a preocupat protejarea angajaților noștri, pentru care am alocat fonduri suplimentare pentru  protecția muncii: materialele igienico-sanitare, reorganizarea  spatiilor de lucru și deplasarea spre locuințe. Am îmbunătățit condițiile de muncă și, în același timp, am majorat substanțial salariile, acordând și bonusuri de criză. Consider că am procedat corect, iar oamenii au apreciat, în această perioadă neînregistrând niciun fel de migrație a forței de muncă. Le-am acordat o atenție deosebită partenerilor, colaboratorilor noștri și clienților care ne vizitează fabrica și showroom-ul. În consecință, procesul de producție s-a desfășurat într-un mod liniștit, ne-am putut onora la timp și în condițiile de calitate care ne caracterizează  comenzile, care nu au scăzut niciun moment, spre satisfacția noastră.”

 

 

Lucrul în echipă, în familie, a ajutat. Mama și fiul s-au susținut reciproc în coordonarea tuturor activităților companiei, chiar și în momentele dificile.

 

Ing. Ștefan Sfâca, director de producție RONEX:Urmărim un grad înalt de valorificare a materiei prime lemnoase, care se găsește din ce în ce mai greu, a cărei calitate a scăzut foarte mult și care s-a scumpit necontrolabil. Încercăm să folosim orice bucățică de lemn, să îi dăm o utilizare maximă prin includerea în componența unor piese de mobilier cât mai inedite și versatile. Avem în plan diversificarea speciilor lemnoase folosite în producția mobilierului, înlocuind anumite esențe, din cauza prețului sau a dificultății de procurare. De asemenea, ne preocupă investițiile în soluții inteligente de prelucrare și de finisare a lemnului, pentru optimizarea procesului tehnologic și reducerea costurilor de producție. Un exemplu ar fi folosirea de uleiuri în procesul de finisaj, cu aplicare care nu necesită instalații complexe, cu un grad redus de toxicitate, care exclud clasicele baițuri și lacuri, cu aplicare în multe straturi.”

 

 

Cum showroom-ul este cartea de vizită a unui producător, managementul RONEX PRODUCȚIE a investit în spațiile de expunere, situate pe două niveluri ale clădirii destinate acestui scop, chiar în incinta fabricii.

 

 

„Chiar modul în care ne expunem programele de mobilier, prin organizarea și decorarea dormitoarelor, livingurilor, sălilor de dining, a spațiilor de lucru, de birou sau de relaxare, devine inspirație pentru clienți și îi ajută în luarea unor decizii. Sunt situații în care, în timpul vizitelor, printr-o atentă consiliere, cu înțelegere și cu multă răbdare, orientăm persoanele către alegeri corecte din punct de vedere stilistic, dar și realizabile din punct de vedere tehnologic. Ne place să spunem, referindu-ne la acest aspect, că vin cu ideile lor și pleacă cu proiectele noastre”, spune managerul companiei.

 

Vedeta mobilierului RONEX va fi întotdeauna lemnul masiv de stejar, iar inginerul Rodica Sfâca pregătește deja noi proiecte de mobilier pentru anul 2022.

 

„Noi realizăm mobilier la comandă și aceasta este nișa pe care vom evolua și în 2022. Vom propune modele vintage, care să readucă la viață căldura și intimitatea caselor în care am crescut, dar le vom combina cu creații futuriste, pentru a le da accente contemporane. Recomandăm și elaboram proiecte în stilul fusion, care se regăsește tot mai des în amenajările interioare și deja nu mai este privit ca o excentricitate, dar care ne permite să alăturăm clasicul de modern, în combinații inedite. Am avut destule ocazii în care ne-am îndrumat clienții să își păstreze obiecte mai vechi, cu încărcătură emoțională, cărora le-am alăturat piese moderne, de cele mai multe ori unicat, concepute special pentru ei. Pentru a sublinia valoarea de unicat și aspectul îndreptat către creație, unii dintre cei care devin proprietarii unor astfel de piese mi-au solicitat să le semnez, lucru pe care l-am făcut cu plăcere, pentru mine având valoare de recunoaștere. De asemenea, i-am ajutat să se adapteze noilor condiții  generate de faptul ca mulți lucrează de acasă, iar familii care reunesc părinți și copii în aceleași spații, să poată funcționa bine și să aibă fiecare un loc de activitate și relaxare, pe placul lui”, ne explică cu bucurie Rodica Sfâca.

 

 

Planurile de viitor ale conducerii companiei includ investiții în marketing și digitalizare, pentru ca produsele marca RONEX să poată fi văzute și mai mult în mediul online.

 

 

Detalii pe facebook.com/RonexProd și ronexprod.ro

 

Mai multe articole despre RONEX, AICI

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT