Home / Promo  / Românii s-au remarcat pe scena de prezentare a mobilei de la New York

Românii s-au remarcat pe scena de prezentare a mobilei de la New York

1.139 de arhitecți, designeri de interior, distribuitori, dezvoltatori, din 12 țări, au vizitat standurile producătorilor români de mobilier, care  au participat la INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR NEW YORK – ICFF, în perioada 15-17 mai 2022. Țările din care au fost cele mai multe firme vizitatoare sunt Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Italia, Israel, Franța, Marea Britanie, Turcia, Mexic, Columbia, Africa de Sud, India.

2 piese de mobilier, respectiv 2 scaune realizate de echipele de creație de la Carel Woodworks și Materia, expuse în premieră la New York, au primit distincțiile 𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝗜𝗖𝗙𝗙 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗯𝘆 𝗰𝗵𝗮𝗶𝗿.𝘁𝗮𝗴 + 𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗟𝗲𝗶𝘁𝗲.

 

Companiile AMPLUSPM,  BUCIN MOB, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, MATERIA STUDIO, MONTANA CÂMPENI și WOOD FURNITURE CONTRACT au pregătit piese de mobilier de design, realizate special pentru piața americană.

 

AM+PM a expus conceptul de scaun MaNoOtTa, o piesă de mobilier foarte versatilă și Polimasa, al cărei blat, în formă de elipsă, a fost prezentat în trei tipuri de material:  din stejar românesc cu grosimea de 40 mm, din marmură de Carrara cu grosimea de 20 mm și din sticlă călită de 12 mm. Inedite au fost picioarele mesei, respectiv un nod poligonal spațial, format din 20 de baghete cilindrice, de doar 20 mm în diametru, care sunt disponibile într-o alegere de fag sau frasin. Baghetele sunt conectate prin 9 noduri tridimensionale din tablă de oțel. Structura nodului poligonal spațial oferă mesei ușurință, eleganță și flexibilitate.

 

 

Piesa de rezistență a BUCIN MOB, la ICFF 2022, a fost căsuța de grădină SKADI, de 4,7m x 2,4m, din lemn masiv rășinos. Cu un design contemporan și minimalist, aceasta s-a remarcat ca o alternativă modernă la căsuțele clasice de gradină. Datorită structurii modulare, căsuța SKADI poate fi asamblată în mai multe configurații. Pereții despărțitori din lemn sunt detașabili, astfel încât spațiul închis sau deschis poate fi modificat în funcție de nevoile personale.

 

 

Colecția OAK SAGA a fost propunerea CAREL WOODWORKS pentru publicul specializat de la ICFF New York. Designerii companiei au combinat utilitatea cu stilul, creând piese de mobilier elegante și moderne, din materiale de înaltă calitate. La expoziția de la New York, au prezentat o gamă completă de produse, respectiv canapea, fotolii, o masă pentru brainstorming, un bufet, mese și scaune pentru camere de zi, toate încorporând detaliile necesare de funcționalitate și eleganță.

 

 

CARO JIBOU a expus piese de design de tapițerie și mobilier, realizate în România, pentru consumatorii din toată lumea. În standul din SUA a adus o masă impozantă cu picioare metalice, cu scaune tapițate, dar și o canapea elegantă, precum și mostre de materiale, pentru a demonstra flexibilitatea producătorului în diversificarea produselor.

 

 

MATERIA STUDIO s-a remarcat prin obiecte de design care explorează ritmul și repetiția, ca mijloace de transformare a materialelor. Punctul central a fost masa de sufragerie de dimensiuni mari, din nuc european masiv, cu picioare cilindrice afișate asimetric, dintre care unele prezintă în întregime sau parțial modelul Ostinato. Liniile rotunjite sunt preluate de blat, care prezintă și o margine teșită foarte subtilă ca un detaliu neașteptat. Turnul Ostinato a atras continuu publicul, iar scaunul cu brațe rotunjite, prezentat în premieră la New York, a atras atenția specialiștilor.

 

 

MONTANA CÂMPENI s-a prezentat cu colecțiile Reve și Eagle, un mix de stiluri de mobilier, cu forme drepte, rotunde și ovale, cu combinații îndrăznețe în îmbinarea în diferite unghiuri și procedee tehnice. Realizate din lemn de stejar masiv 100%, cu certificare FSC, colecțiile cuprind mese de sufragerie, mobilier corp, mese de cafea, mese de perete, de diferite dimensiuni. Oferite atât în stejar natur, cât și în deja celebrul stejar aburit, colecțiile surprind noile tendințe în amenajări interioare, punând într-o armonie perfectă tehnologiile moderne de prelucrare a lemnului cu caracteristicile unice ale stejarului.

 

 

WOOD FURNITURE CONTRACT a surprins audiența cu scaune, fotolii și canapele tapițate cu stofe ecologice, obținute din material reciclat din oceane, premiat la Târgul de la Bruxelles. Piesele, create de designerii companiei, sunt confortabile, ergonomice, dar și rezistente în timp. În procesul de producție, compania folosește energie verde din surse regenerabile, iar produsele sunt prelucrate manual de meșteri și profesioniști.

 

 

România, la a treia participare la ICFF New York

 

Și la celelalte 2 ediții, creativitatea designerilor și producătorilor români a fost recunoscută, la cel mai înalt nivel. MATERIA STUDIO a primit distincția Best in ICFF Show, în anul 2018, iar GLOBAL ART PRODUCTION distincția Best in the ICFF Show for Art, în 2019, ambele premii fiind oferite de Asociația Internațională de Amenajări Interioare și Design – IFDA.

 

Creștere spectaculoasă a exportului de mobilier românesc pe piața SUA

 

În ultimii 10 ani, respectiv în perioada 2011 – 2021, exportul total de mobilă al României a crescut de la 1,35 miliarde de euro la 2,23 miliarde de euro,  respectiv cu +64,4%, în timp ce exportul pe relația SUA a crescut de la 17 milioane de euro în anul 2011 la 68,6 milioane de euro în anul 2021, respectiv o creștere de peste 4 ori. Precizăm că în anul 2021, față de anul 2020, exportul de mobilă total al României a crescut cu 10,4%  iar pe relația SUA a crescut cu 42,5%.

 

Firmele romanești care au expus în pavilionul României de la ICFF și-au exprimat dorința de a participa și la ediția de anul viitor, care va avea loc în perioada 21 – 23 mai, pentru a continua să-și expună produsele către publicul specializat din Statele Unite ale Americii. Participarea României cu stand național la ICFF New York este finanțată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, prin Programul de Promovare a Exporturilor – PPE și organizată împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România.

 

 

Produsele expuse de companiile românești la ICFF New York 2022 pot fi văzute pe

 

romania-icff.ro

 

Platforma americană pentru design global – ICFF a reunit 378 de reprezentanți importanți ai industriei de mobilă, din 23 de țări și s-a desfășurat în timpul celei de-a 10-a aniversări a NYCxDESIGN, în paralel cu WantedDesign Manhattan.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT