Home / Design  / ROMANIAN WOOD CRAFTS, prezență la standarde europene la TÂRGUL HOME DESIGN BUDAPESTA

ROMANIAN WOOD CRAFTS, prezență la standarde europene la TÂRGUL HOME DESIGN BUDAPESTA

12 producători de mobilă, finaliști ai programului de instruire desfășurat în cadrul proiectului “Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România” cofinanțat de Elveția, prin intermediul Contribuției Elvețiene, au participat în perioada 12-14 octombrie la târgul HOME Design din Budapesta. Expoziția a fost dedicată, în principal, mobilierului și decorațiunilor pentru locuințe.

 

În premieră, pavilionul românesc a fost prezent sub brandul comun, ROMANIAN WOOD CRAFTS, o inițiativă apreciată de către vizitatorii târgului datorită calității și diversității produselor prezentate. Eleganța designului pavilionului structurat într-un stil neutru pe rame prefabricate din metal și pereți albi de către DZNR Design Studio, a reprezentat un alt element de atracție pentru vizitatori.

 

Vizita Asociatiei Producatorilor de Mobila din Ungaria

 

Delegația română a inclus producători de mobilier de tip “inteligent” precum Ami White, cu o ofertă de paturi de tip BoxSpring cu sisteme electrice integrate și Lux Artim, cu mobilier de bucătărie cu electrocasnice controlate prin comandă vocală și senzori de deschidere automată a sertarelor. Din aceeași categorie a mobilierului pentru locuințe, Xilopal, RGS, ABC Sleep Concept și Biomobila au prezentat colecții de mobilier cu finisaje ecologice, din lemn masiv, cu o interpretare personală a tendințelor în design.

 

Stand Ami White

Stand Lux Artim

Stand RGS

Stand Biomobila

 

Segmentul mobilierului pentru copii a fost ofertat de producatorii Timural și Amik, care au expus mobilă din elemente naturale și jucării cu rol educativ, adresat atât familiilor, cât și grădinițelor sau creșelor. Cu un design inspirat de simplitatea și durabilitatea asigurate de lemnul masiv, BodMob a expus mese și mobilier tapițat, în timp ce Tapisal a completat oferta cu balansoare cu accente tradiționale. Uniprod a propus pieței din Ungaria o ofertă de jaluzele și soluții de umbrire a ferestrelor din lemn masiv, pictat într-o diversitate de variante cromatice. Dedicat mobilierului comercial, Grapthec a prezentat soluții care pot fi personalizate nevoilor fiecărui client.

 

Stand Timural

Stand Amik

Stand BodMob- Base Line Furniture

În cele trei zile ale târgului, firmele participante au avut ocazia să intre în contact cu distribuitori locali de mobilier, reprezentați ai industriei HoReCa, arhitecți și designeri de interior care și-au manifestat interesul de a colabora.

 

Marius Lazurca, Ambasadorul României la Budapesta: „Sunt foarte bucuros că am participat la acest târg, unde prezenţa românească se situează la cele mai înalte standarde. România a mai fost oaspete privilegiat la asemenea evenimente de promovare, dar este pentru prima dată când prezenţa noastră naţională îmi oferă un asemenea sentiment de mândrie şi de încredere în viitor. Am văzut firme mai mari sau mai mici, din toate regiunile ţării, toate pregătite să facă pasul în afara României şi să ofere clientelei internaţionale produse confortabile, moderne, frumoase şi, de multe ori, ecologice.”

 

Vizita Ambasadorului Marius Lazurca la Standul Lux Artim

 

Proiectul “Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”, realizat în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, beneficiază de finanțare în valoare de circa 12 milioane de lei, 85% reprezentând contribuția Elveției și 15% cofinanțarea statului român, în urma procedurii de achiziție publică organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Acest proiect este realizat de Asocierea Gama Proconsult – TDP Partners – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners.

 

Pentru detalii suplimentare: adriana.dobrila@tdppartners.ro, tel 0743 04 42 74

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT