Home / Targuri si Expozitii  / România reia participarea la Târgul din Rusia

România reia participarea la Târgul din Rusia

10 FIRME ROMÂNEȘTI VOR EXPUNE ÎN NOIEMBRIE LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE MOBILĂ DE LA MOSCOVA

 

După 2 ani de neparticipare a țării noastre la această expoziție, Ministerul Economiei, Comerțului si Relațiilor cu Mediul de Afaceri a aprobat reluarea participării României cu stand național. Subvenționarea prezenței României la Târgul Internațional de Mobilă de la Moscova se încadrează in Programul de promovare a exportului cu sprijin de la bugetul statului.

Au fost rezervați deja 400 mp, iar președinta Asociației Producătorilor de Mobilă din România, Aurica Sereny, a negociat cu organizatorii și a reușit să obțină spațiu în centrul pavilionului expozițional de la Moscova.  

 

ANUL TRECUT ROMÂNIA NU A PARTICIPAT LA MOSCOVA

 

Anul trecut România nu a fost reprezentată la cel mai mare târg rusesc de mobilă, iar în 2014 au fost doar 4 firme românești, care și-au permis să suporte costurile de participare și s-au prezentat în nume propriu la această expoziție. Având în vedere că piața rusească este foarte importantă pentru producătorii români de mobilă, pierderile datorate neparticipării nici nu pot fi cuantificate.

Sunt firme care au investit în produse de mobilier special pentru piața rusească, care este total diferită de piețele din vest. Pentru realizarea pieselor de mobilier pentru consumatorii ruși firmele românești folosesc forță de muncă extrem de calificată, care este specializată în tehnici de ornamentare a mobilierului: sculptori în lemn, specialiști în intarsie.

 

Din acest motiv, s-au purtat numeroase discuții la nivel înalt pentru reluarea participării la cea mai mare expoziție din domeniu din Rusia, țară care, așa cum bine știm, este o mare consumatoare de produse românești, în special de mobilier.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT