Home / Industria Mobilei  / România, pe ultimul loc în ceea ce privește digitalizarea

România, pe ultimul loc în ceea ce privește digitalizarea

 

 

Gheorghe Cazan, executiv manager HOFAG ENGINEERING: „Constrângerile economice actuale, respectiv reducerea costurilor, optimizarea consumurilor, creșterea gradului de complexitate a produselor, noile tehnologii, globalizarea, comunicarea, creșterea volumului de vânzări, deschiderea de noi piețe emergente, lipsa forței de muncă specializate, au făcut ca mediul industrial să reacționeze și să caute soluții care sa rezolve problemele mai sus menționate. Iar singura soluție viabilă o reprezintă o nouă viziune a asupra sistemului, în întregul lui, și realizarea unor sisteme dinamice și agile. O astfel de viziune o reprezintă crearea unor companii de tip „smart factory” în care procesele și fluxurile de date să fie complet digitale. Digitalizarea în cadrul unor astfel de companii ocupă un rol important însă nu numai asta contează, ci și capacitatea sistemelor de a analiza procesele și de a putea să se autocorecteze în cazul apariției unor eventuale dereglări. Acest concept în întregul său poarta denumirea de Industry 4.0 sau Internet of Things (IoT).

Din păcate, conform datelor transmise de către Uniunea Europeana, România ocupă ultimul loc în ceea ce privește digitalizarea. Mai mult decât atât, majoritatea țărilor membre își crează structuri proprii care să asigure implementarea cu succes a noilor tehnologii.”

Conferință organizată de Asociația Producătorilor de Mobilă din România la BIFE-SIM

13 septembrie  2018

ROMEXPO

 

Aurica Sereny, președinte Asociația Producătorilor de Mobilă din România: „Ne-am propus ca, în cadrul Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM 2018, să organizăm un eveniment dedicat noilor tehnologii și procese, unde să dezbatem ce ar trebui să afle ori să învețe cei care lucrează în această breaslă sau cei care vor să se dezvolte. Este un domeniu care permite ca o firmă să aibă 3 salariați sau 10, dar și 3000 de angajați, așa cum sunt unele companii producătoare de mobilă din România. Iar lipsa tot mai pregnantă a forței de muncă specializată pentru industria mobilei ne obligă să găsim soluții. Noi trebuie să-i sprijinim pe toți, în primul rând firmele mici și mijlocii.”

 

Citește și:

. Asumarea unei inițiative de creștere a nivelului de cunoaștere trebuie să depășească discursul general de vânzări „soluția mea e mai bună”  

Dezvoltarea digitală și robotizarea proceselor reprezintă un real factor inovator și o sursă de creștere în toate mediile de proiectare și fabricație ale produselor 

O soluție de interconectare inteligentă poate să ofere un sprijin crucial 

 

 

Review overview

POST A COMMENT