Home / Focus  / România participă pentru a 4-a oară la International Contemporary Furniture Fair New York

România participă pentru a 4-a oară la International Contemporary Furniture Fair New York

8 producători români expun, în perioada 21 – 23 mai 2023, la târgul de design din Statele Unite ale Americii, recunoscut drept platforma americană pentru design global, pentru că reunește reprezentanți importanți ai industriei de mobilă, din întreaga lume. Din partea țării noastre participă CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, KA&MA TRADING, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, RIVETHEL GUILD, SZEL MOB și WOOD & FURNITURE CONTRACT. Evenimentul va avea loc la Javits Center în New York City, iar standul României are o suprafață de 270 mp. Compania GODMOTHER se ocupă de toate detaliile legate de amenajarea standului și de promovarea companiilor românești participante la eveniment.

 

Producătorii români au pregătit colecții noi, inovative, de la clasic, la rustic ori modern, din lemn masiv sau în combinație cu metal, piatră, sticlă, marmură, beton, cu decorațiuni și accesorii elegante, pentru a face diferența și a cuceri publicul de specialitate de la New York. Unele dintre noile colecții sunt create de arhitecți de interior români, iar altele în colaborare cu designeri străini.

 

CAREL WOODWORKS prezintă Colecția Steekla dezvoltată împreună cu o companie americană de design și piese din Colecția Phat, realizată în parteneriat cu un studio din Marea Britanie. Ambele colecții au la bază bogatul patrimoniu decorativ al României. Designerii s-au lăsat inspirați de arhitectura din țara noastră, de meșteșuguri și tradiții și au creat obiecte atemporale care îmbunătățesc spațiile în care se află, încorporând toate detaliile necesare pentru funcționalitate și stil.

carel.ro

 

Vedeta CARO JIBOU, de anul acesta, este brandul Muundo, cu detalii curbe și rotunde, cu un finisaj imperfect al suprafeței, ca un tribut adus naturii. În acest moment, există cinci colecții în desfășurare: Maana, Usoo, Laini, Haaki și Zuri. Fiecare colecție este compusă dintr-o masă de sufragerie, măsuțe de cafea și mese laterale. Designerii din spatele colecțiilor sunt belgianul Cas Moor și italianul Stefano Prevosti. Muundo este un brand care creează mese inspirate de texturile pe care le întâlnim în jurul nostru. CARO Jibou este fabrica europeană a PR-Living, un brand de mobilier aflat la a treia generație, cu fabrici de producție pe trei continente.

pr-living.com

 

 

KA&MA TRADING, prin brandul Best Sleep, aduce în atenția publicului produse destinate somnului. Piesele alese pentru ICFF New York sunt pe specificul pieței americane: saltele cu arcuri pocket somptuoase, impunătoare, cu design deosebit. Textilele vin să completeze gama de saltele: bambus, bumbac organic, ioni de argint și aloe vera. O inovație în gama de saltele cu burete este spuma memory cu infuzie de Aloe Vera. Această infuzie ajută la reglarea temperaturii și te lasă să te simți revigorat și întinerit noapte după noapte. bestsleep.ro

 

 

Piesele de rezistență ale M – OLIVER Design sunt mesele Legendary, Terry, Oliver și colecția de mese Klyde. Legendary este creată special pentru întâlnirile de afaceri și oferă fiecărui participant siguranța unui spațiu personal. Terry este o piesă versatilă, care dă personalitate sufrageriei sau centrului de conferințe, iar forma modernă a mesei Oliver, combinată cu furnirul natural solid o fac să arate fantastic în orice mediu, fie că este un spațiu de birou aglomerat sau o cameră de zi confortabilă.

markoliver.studio

 

 

MONTANA CÂMPENI prezintă noua colecție Organica, realizată împreună cu WOOD & FURNITURE CONTRACT. Este o structură sănătoasă în care părțile componente se potrivesc perfect și sunt în simbioză completă între ele, dar diferențiate prin caracteristicile unice ale fiecărei componente. Colecția e realizată dintr-o varietate de materiale fundamental diferite. Fronturile de mobilier sunt din stejar masiv, structura de ansamblu este din furnir de stejar, iar blaturile cu extensie laterală sunt din MDF și beton ignifug. De asemenea, au fost combinate diferite stiluri de mobilier, de la mobilier clasic din lemn până la linii moderne drepte, cu modele de design futuriste, prin încorporarea elementelor din beton în colțuri.

mobilamontana.ro & wood-furniture.eu

 

 

Brandul Mozea, aparținând companiei RIVETHEL GUILD, prezintă două seturi impresionante de sufragerie, realizate de designeri români. Masa Flow este o sculptură plutitoare concepută pentru a sfida gravitația și echilibrul, iar Locus este un scaun dinamic, cu linii sinuoase care oferă un sentiment de mișcare, menținând în același timp stabilitatea, oferind o experiență confortabilă și elegantă de ședere. De asemenea, compania românească va încerca să cucerească publicul specializat de la ICFF New York cu încă un set de dining, format din masa Mantis, care se potrivește perfect cu scaunele Testa. Acest set de mobilier a fost lansat, anul trecut, la BIFE-SIM București.

mozea.io

 

 

SZEL MOB prezintă produse din colecțiile Shutter și Directoire, dar și baruri, insule de bucătărie, mese și scaune din lemn masiv. Shutter este o colecție de mobilier cu aspect modern, care recreează atmosfera insulelor înconjurate de ape, ducând cu gândul la vacanță și stare de bine. Directoire este mobilă clasică, ce include biblioteci, bufete de bucătărie, mobilier de baie și de hol. În oferta SZEL MOB se află barurile cu design clasic pentru a permite amenajarea spațiilor cu o gamă largă de interioare: moderne, retro sau chiar industriale, dar și insule de bucătărie, mese și scaune din lemn masiv, atât de versatile încât se pot integra în amenajări în stil rustic și tradițional, dar și în cele moderne și minimaliste.

szelmob.com

 

 

Românii s-au remarcat pe scena de prezentare a mobilei de la New York și la ediția de anul trecut

 

1.139 de arhitecți, designeri de interior, distribuitori, dezvoltatori au vizitat standurile producătorilor români de mobilier, care  au participat la INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR NEW YORK – ICFF, în perioada 15-17 mai 2022. Cei mai mulți vizitatori au fost din Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Italia, Israel, Franța, Marea Britanie, Turcia, Mexic, Columbia, Africa de Sud, India. 2 piese de mobilier, respectiv 2 scaune realizate de echipele de creație de la Carel Woodworks și Materia, expuse în premieră la New York, au primit distincțiile 𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝗜𝗖𝗙𝗙 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗯𝘆 𝗰𝗵𝗮𝗶𝗿.𝘁𝗮𝗴 + 𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗟𝗲𝗶𝘁𝗲.

 

Creștere spectaculoasă a exportului în SUA

 

În perioada 2011-2021, exportul produselor românești pe piața Statelor Unite ale Americii a crescut de la 17 milioane de euro în anul 2011, la 68,6 milioane de euro în anul 2021, respectiv o creștere de peste 4 ori. În anul 2021, față de anul 2020, exportul de mobilă total al României a crescut cu 10,4%, dar pe relația SUA a crescut cu 42,5%.

 

Participarea României cu stand național se realizează cu fonduri de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului cu sprijinul Asociației Producătorilor de Mobilă din România.

 

Vă așteptăm la ICFF @ Javits Center, New York City

Level 1 I Booth No. 352 I 353 I 357 I 359 I 362 I 453 I 459 I 552

 

 

Vedeți aici noile colecții de mobilier ce vor fi prezentate în Statele Unite ale Americii

➡️ romania-icff.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT