Home / Industria Mobilei  / România, în premieră la ICFF New York

România, în premieră la ICFF New York

10 companii românești #denota10 au reprezentat România la expoziția International Contemporary Furniture Fair – ICFF New York: AXM PROD’93 cu brandul ROMINA FURNITURE, BUCIN MOB, CAREL WOODWORKS, CREATIVE CONCEPT cu brandul MARK OLIVER, ECOMATRIX, GLOBAL ART PRODUCTION cu brandul MINDTHEGAP, MAER IMPORT EXPORT cu brandul MAER CHARME, MATERIA STUDIO, QUADRA INVEST, SCULPTURA SECUIASCĂ cu brandul SPIRAL WOOD.

 

 

Ținând cont de specificul târgului, firmele au pus accentul pe designul produselor și al modului de prezentare, precum și pe unicitatea unora dintre exponate. Inspirația creatorilor români, precum și calitatea execuției produselor au fost apreciate de vizitatori, dovadă fiind numărul mare al celor care s-au oprit să vadă îndeaproape produsele românești și să stabilească contacte pentru colaborări ulterioare.

 

România a avut un stand național de 297,4 mp. Participarea a fost posibilă datorită implicării Asociației Producătorilor de Mobilă din România și susținerii financiare prin Programul de Promovare a Exporturilor administrat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

 

Aurica Sereny, președinte APMR: „Suntem extrem de bucuroși că am reușit să participăm, în premieră, cu stand național, la una dintre cele mai mari expoziții din Statele Unite. Este un succes al patronatului mobilei, de care sunt mândră. Sper să se transforme în cât mai multe contracte pentru firmele participante. Sunt sigură că, la următoarele ediții, interesul firmelor românești de mobilă va fi și mai mare, pentru că piața americană este una cu potențial. Conform studiului elaborat de Biroul de Promovare a Comerțului Exterior New York, piața mobilei din SUA crește constant, începând din 2009, în contextul unui mediu macroeconomic favorabil. Estimările pentru vânzarea produselor de mobilier sunt pozitive, datorită creșterii cumpărării de locuințe.”

 

 

Prezent la pavilionul național, consulul general al României la New York, Cătălin Radu Dancu, a discutat cu delegațiile firmelor producătoare despre specificul pieței de mobilă americane.

 

Cătălin Radu DANCU, Consulul General al României la New York: „În opinia mea, participarea producătorilor români de mobilă la reputatul târg internațional ICFF de la New York, pentru prima dată, constituie nu doar un succes al celor implicați în organizarea și desfășurarea acestei participări, ci mai ales o reușită a celor zece producători români de mobilă și decorațiuni interioare prezenți aici. Prin calitatea produselor lor, prin modul profesionist de prezentare, aceștia au dovedit care este nivelul actual de calitate și fiabilitate al industriei de mobilă de lux și articole de design interior din România, dar și că astfel de produse, printr-o promovare asiduă și profesionistă, pot ajunge cu succes în magazinele din SUA specializate pe acest segment de piață. Am fost impresionat, pe lângă produsele excepționale cu care s-au prezentat, de talentul, imaginația și creativitatea expozanților, în cele mai multe cazuri tineri întreprinzători care au pornit cu curaj o afacere ce s-a dovedit de succes. Apreciem că „îndrăzneala” lor de a se prezenta la un eveniment nu numai reputat, dar și foarte exigent cu calitatea, design-ul și prezentarea exponatelor, merită susținută. Și le promit întregul meu sprijin, precum și cel al colegilor de la Biroul Comercial. Îmi exprim încrederea că luând deja „temperatura” pieței americane, prin dialogul constructiv și promovarea începute încă din acest an, de la prima lor participare, producătorii de mobilă și de articole de design interior din România vor reuși stabilirea de contacte și relații solide, pe termen lung și, așa cum e și firesc, vor participa și la ediția din anul viitor a târgului cu acele produse care răspund cel mai bine cererii, tendințelor și exigențelor pieței americane.”

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT