Home / Industria Mobilei  / România a fost reprezentată la INDEX DUBAI

România a fost reprezentată la INDEX DUBAI

50.000 vizitatori din 76 de țări au venit la INDEX DUBAI 2019 să vadă produsele expuse de 790 de companii din  50 de țări. La manifestare au fost amenajate 23 de pavilioane naționale.

 

România a fost reprezentată de 9 companii de mobilă: CARO JIBOU, ECOMATRIX, FAMEX PROD, FASCINAȚIA STICLEI,  URBAN WOODS, LOGHINMOB, MODERN GLASS ART, SCULPTURA SECUIASCĂ, SOPHIA 2004. Pavilionul național a avut o suprafață de 324 mp în Hall 1.

 

 

Firmele românești au expus sub brandul sectorial „Style, Comfort, Durability – Romanian Furniture”, promovându-și totodată și brand-urile proprii: mobilier clasic contemporan din lemn masiv (camere de zi, mese, scaune, biblioteci, mobilier divers), mobilier tapițat, scări interioare, elemente sculptate și baluștrii pentru stilizarea mobilei, colecții decorative murale din sticlă cu pictură manuală, corpuri de iluminat din sticlă, vitralii, decorațiuni din textile (draperii și perdele), produse de design specializat.  Mobila a fost în majoritatea sa din lemn masiv sau lemn masiv în combinație cu alte materiale: metal, sticlă, rășină epoxidică. Designul produselor expuse a fost în trendul internațional, cu forme line și aerate, firmele românești prezentându-se și la acest târg cu un nivel ridicat de profesionalism, atât ca stil de amenajare și ambientare a standurilor cât și ca design și calitate a produselor expuse. Pe lângă piesele de mobilier, vizitatorii târgului au putut admira, în standul național romanesc, vitralii și tablouri din mozaic artistic și decorațiuni din textile.

 

S-a pus accentul pe designul și calitatea  produselor prezentate vizitatorilor, ceea ce a atras un număr important de persoane real interesate de colaborări cu producătorii români.

 

Companiile românești au fost vizitate de 597 firme, dintre care 11 firme partenere. Cei mai mulți potențiali clienți sunt din: Emiratele Arabe Unite, Liban, Libia, Arabia Saudită, Singapore, Malaysia, Qatar, Sudan, Indonezia, Germania, Italia, Egipt, Belgia, Rusia, Brazilia, Romania, Kuweit, India, Pakistan, SUA, Thailanda, Ungaria și Bahrain. Valoarea estimată a contractelor ce pot fi încheiate de firmele românești în urma contactelor avute la târgul de la Dubai este jumătate de milion de euro, după cum reiese din datele menționate de firme în fișele de eficiență completate la finalul târgului.

 

La această reușită a contribuit și delegația condusă de Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat care alături de ambasadorul României E. S. Adrian Măcelaru, consulul general în Emiratele Arabe Unite, Nicoleta – Loredana Teodorovici și secretarul economic Titus Țintean le-au facilitat producătorilor români vizite în showroom-uri specifice, pentru realizarea unor conexiuni de afaceri.

 

Toate acestea dovedesc încă o dată că mobila românească este apreciată la nivel internațional și dorită pe piața externă, că brandul de țară al României este unul puternic și, ca urmare, se impune prezența standului național românesc la INDEX Dubai 2020, pentru ca firmele românești să-și păstreze locul cucerit pe piața mondială, să întărească legăturile comerciale cu colaboratorii existenți și să aibă posibilitatea de a găsi noi clienți pentru ulterioare contracte.

 

Toate firmele românești expozante în pavilionul național și-au manifestat intenția de a participa și la ediția de anul viitor, cu atât mai mult cu cât la anul se va desfășura aici și WORLD EXPO 2020, ce va fi găzduită după 20 octombrie 2020  pentru prima dată într-o țară din zona Orientul Mijlociu – Asia de Sud-Est – Africa. Se dorește ca odată cu deschiderea oficială a expoziției, la data de 20 octombrie 2020, să se atingă fabulosul număr de 25 de milioane de vizitatori făcând din Dubai  cel mai mare oraș din Emirate.

 

Articol realizat cu informații de la Oana Oancea, reprezentant APMR la INDEX Dubai

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT