Home / Industria Mobilei  / RAUKANTEX FP, noua gamă de canturi REHAU, sporește securitatea la incendiu a clădirilor

RAUKANTEX FP, noua gamă de canturi REHAU, sporește securitatea la incendiu a clădirilor

Siguranța la incendiu a clădirilor a devenit un subiect tot mai important în lumea construcțiilor și a materialelor de construcții. Fie că vorbim despre clădiri rezidențiale sau nerezidențiale, standardul de cea mai înaltă calitate a construcției se obține folosind materiale ignifuge.

 

În România, incendiile fac anual victime, fie în locuințe rezidențiale, fie în clădiri ale instituțiilor publice, cum ar fi spitalele. Numai în 2021, România s-a confruntat cu nu mai puțin de nouă incendii izbucnite în unități spitalicești. Anchetele sunt încă în desfășurare, astfel că motivul izbucnirii incendiilor nu este clarificat.

 

Înmulțirea acestor incidente nedorite evidențiază o dată în plus importanța alegerii unor materiale de calitate, în acord cu standardele de securitate la incendiu, pentru clădirile de locuit sau care deservesc diverse nevoi ale comunității.

 

Grija pentru alegerea unor materiale de calitate trebuie să meargă de la exterior, prin utilizarea unor fațade ignifuge, spre interior, acolo unde chiar și piesele de mobilier pot fi transformate în obiecte ignifuge sau cu proprietăți de degajare cât mai redusă a fumului toxic.

 

 

Soluții sigure pentru mobilier

 

Principala calitate pe care trebuie să o aibă materialele utilizate în amenajarea interioară a clădirilor este degajarea unor cantități cât mai mici de gaze de fum în cazul unui incediu. Acest aspect poate face diferența între viață și moarte, căci, în cele mai multe dintre cazuri, victimele apar nu din cauza arsurilor, ci din cauza inhalării de fum toxic.

 • 95% dintre cei uciși în incendii mor ca urmare a inhalării fumului toxic
 • 3 respiratii de fum toxic vor duce la inconștiență
 • 2 minute pot fi deja fatale

 

 

REHAU Furniture Solutions răspunde nevoii de amenajare interioară atât din punctul de vedere al designului, cât și al siguranței. Familia de canturi pentru mobilă RAUKANTEX s-a îmbogățit cu un nou membru, RAUKANTEX FP.

 

RAUKANTEX FP face parte din familia de produse REHAU fire.protect și oferă canturi care nu întrețin arderea cu substanțe ignifuge fără halogen pentru placarea pereților sau mobilier, care îndeplinesc specificații importante de protecție împotriva incendiilor în spațiul european.

 

RAUKANTEX FP nu conține halogeni, este ignifug și se stinge după îndepărtarea sursei de aprindere. RAUKANTEX FP deține toate rapoartele europene de testare relevante pentru construcții de clădiri și feroviar.

 

Design fără compromisuri

 

Dincolo de proprietățile care le transformă într-un aliat de bază pentru sporirea securității la incendiu a clădirilor, canturile REHAU RAUKANTEX FP nu fac rabat de la caracteristicile necesare amenajării spațiului în acord cu cerințele moderne în materie de design. Datorită testării compozite inovatoare pentru cant, PAL și adeziv, libertatea de proiectare este acum posibilă chiar și cu grosimi mari.

 

Astfel, canturile din gama REHAU fire.protect sunt potrivite indiferent despre ce spațiu vorbim, pornind de la săli de expoziție, hoteluri, spitale, școli și grădinițe sau apartamente ori case. Toate acestea sunt spații în care siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritară, mai ales în cazul unui incediu, prin protejarea persoanelor din interior împotriva degajărilor de fum care sunt fatale în cele mai multe dintre cazuri.

 

Canturile sunt testate conform EN 13501-1* B – s2, d0 precum și EN 45545-2 R24 HL3 și, prin urmare, pot fi utilizate în toate tipurile de construcții amintite mai sus.

 

 

Opt avantaje de necontestat

 

 1. Material din amestec ABS fără halogeni
 2. Pentru construcții testate conform EN 13501-1*: B – s2, d0
 3. Pentru vehicule feroviare testate conform EN 45545-2: R24 HL1, HL2, HL3
 4. Disponibil în diverse decoruri și culori
 5. Rezistență durabilă și ridicată la șocuri mecanice
 6. Instalare simplă și care economisește timp cu mașinile standard de căntuire
 7. Poate fi aplicat pe diverse contururi 
 8. Libertate de proiectare posibilă chiar și cu grosimi mari 

 

 

Alegerea materialelor de cea mai bună calitate în construcții este esențială pentru evitarea unor adevărate tragedii. Case amenajate cu gândul la siguranța membrilor familiei, spitale renovate în acord cu standardele de siguranță specifice unităților medicale, școli amenajate cu gândul la siguranța copiilor și cadrelor didactice sunt doar câteva dintre aspectele la care ne gândim atunci când dăm viață soluțiilor inovatoare de la REHAU. RAUKANTEX FP este una dintre aceste soluții.

 

Detalii aici: https://www.rehau.com/ro-ro/raukantex-protectie-ignifuga

 

Articole despre REHAU, AICI

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT