Home / Promo  / Qiang Huang confecționează mobilier din piese de biciclete

Qiang Huang confecționează mobilier din piese de biciclete

Qiang Huang, absolventă a Central Saint Martins, a creat o serie de baze de mobilier neterminate care trebuie completate adăugând componente din biciclete aruncate.  Numit Bike Scavengers (Sanitarii Bicicletelor), mobilierul lui Huang este conceput pentru a fi folosit de o asociație care ar încuraja participanții să demonteze bicicletele din sistemul bicycle-sharing lăsate pe stradă și să transforme piesele salvate în produse utilizabile. Asociația ar furniza elemente neterminate – subansamble, care ar necesita diferite componente ale bicicletei pentru a crea obiecte de mobilier, precum o bancă, un taburet, un cărucior și o lampă. Ea a dezvoltat sistemul pentru a aborda cantitatea uriașă de deșeuri rezultată din aruncarea acestor biciclete, în vederea salvării și reutilizării componentelor la crearea acestui mobilier specific.

 

 

Proiectul lui Huang este un răspuns la explozia schemelor bicycle-sharing (sisteme de închiriat sau oferit biciclete) în centrele urbane din întreaga lume. Doar în China, aproximativ 20 de milioane de biciclete de închiriat sunt operate în prezent de peste 60 de companii.

 

 

„Proiectul se dorește a fi un semnal de alarmă referitor la efectele nocive asupra mediului, cauzate de sistemul bicycle – sharing și de creșterea lui nereglementată în China. Prezentarea produsului fabricat din biciclete oferă utilizatorilor noștri oportunitatea de a practica ciclismul dar si pe aceea, de a-și asuma responsabilitatea socială pentru acest lucru.”, a spus Huang.

 

 

Colecția include o bancă de șei pe un cadru metalic cu șiruri de elemente verticale pentru prinderea șeilor. Șeile interconectate formează o singură suprafață de șezut cu un model repetitiv despre care designerul a spus că „se referă la supraproducția de biciclete de închiriat”. Alte articole includ lămpi realizate din apărători de noroi, un scaun cu șase șei fixate pe o bază asemănătoare unei tije și un cărucior de bucătărie creat prin fixarea coșurilor pentru biciclete pe un cadru simplu cu roți.

 

 

 „Aceste produse nu puteau fi doar funcționale, ci și piese provocatoare care să le amintească oamenilor cum ne-a afectat bicycle – sharing și în ce fel ne-am putea proteja mediul și viitorul”, a sugerat designerul. Huang a adăugat că o parte importantă a proiectului presupune depășirea conotațiilor negative ale cuvântului „scavenger” (gunoier/sanitar) și sărbătorirea, în schimb, a muncii oamenilor care îndeplinesc rolul de a recicla aceste biciclete inutilizate.

 

 

Sursa: dezeen.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT