Home / Design  / Pure Atmospheres: 7 tendințe în designul de interior lansate la IMM Cologne 2019

Pure Atmospheres: 7 tendințe în designul de interior lansate la IMM Cologne 2019

IMM Cologne este un târg internațional de mobilier și design de interior care are loc în Germania în fiecare an. În acest an, un număr de 150.000 de persoane au vizitat târgul pentru inspirație și pentru a afla care vor fi tendințele din industrie pentru viitorul apropiat.

 

Trend Atmospheres a marcat un moment important în acest an. Dezvoltat de directorul de creație Dick Spierenburg în colaborare cu stilistul olandez Ena Knaapen, Trend Atmospheres a prezentat șapte etape diferite, fiecare reprezentând o tendință de design de interior diferită. Prezentările s-au axat pe trei factori – culoarea, materialele și tendințele produselor – și au încorporat numeroase produse de la brandurile de design premium care au fost expuse în secțiunea Pure Atmospheres a târgului.

 

 

Ceea ce a fost cu adevărat interesant cu privire la modul în care au fost prezentate tendințele este faptul că au fost personificate. Fiecare tendință a fost descrisă ca o persoană și au fost date detalii despre trăsăturile lor de personalitate, plăcerile și dorințele lor, interesele lor, unde își găsesc inspirația și punctele forte.

 

Să aruncăm o privire la fiecare din cele șapte tendințe prezentate.

 

 Materialistul

Materialistul este un formalist care iubește experimentul, cercetarea și originalitatea. Materialistul se simte copleșit de imaginile și culorile specifice lumii digitale, ceea ce îl determină să caute și să se înconjoare de natură și simplitate. Îi place să se intoarcă la elementele de bază și, prin urmare, găsește foarte atrăgătoare materialele precum lemnul, pielea, pluta și hârtia. Îi place să exploreze reutilizarea și circularitatea materialelor și să utilizeze gândirea inteligentă pentru a găsi soluții pentru noi materiale.

 

 

 Minimalistul

Această persoană este un iubitor al formelor rafinate moderne, al liniilor drepte și al soluțiilor grafice. Nu este un mare fan al culorii. Ei sunt entuziasmați de materialele cum ar fi sticla și oțelul inoxidabil, amestecate cu marmură și beton. Sunt inspirați de viitor și caută mereu tehnologii și gadget-uri noi. Își doresc relaxare vizuală după o zi grea la locul de muncă, deci, pentru ei, mai puțin înseamnă, cu siguranță, mai mult.

 

 

 Călărețul Nopții

Călărețul Nopții este o persoană curajoasă și increzătoare, căreia îi place să trăiască experiențe extreme. Întotdeauna caută noi provocări. Nu le place să doarmă, preferând să se scufunde în farmecul nopții, pentru glamour și băuturi. Ei iubesc întunericul, misterul și atmosfera schimbătoare, atât acasă, cât și în spațiile publice. Gravitează între oțel albastru, denim, grafit, tonurile mării și materiale prețioase, cum ar fi argintul, aurul și cristalele.

 

 

Noul Nordic

Această persoană dorește o viată bună și caută optimismul însorit al anilor 1950. Ei își creează propria lume, care este armonioasă, pașnică, proaspătă, pozitivă și luminoasă. Inspirați de traiul nordic, ei privesc mereu spre viitor și nu se tem de noile tehnologii. Le plac nuanțele pastelate, tonurile și formele linisite, materialele moi, liniile și finisajele curate.

 

 

 Romanticul

Romanticul se concentrează puternic asupra sentimentelor și senzualității. Sunt persoane senzoriale cărora le place confortul. Pentru ei, experiențele emoționale sunt cheia fericirii și iubesc apusurile de soare și momentele nostalgice. Le place să fie înconjurați de catifea, de o mulțime de perne și forme feminine. Apreciază nuanțele de roșu și roz combinate într-un mod interesant.

 

 

 Călătorul

Călătorul este un nomad contemporan care caută întotdeauna următoarea aventură. Îi place să intalnească oameni noi și să exploreze culturi noi. Ei incearcă să rămană tineri și sănătosi cât mai mult timp posibil. Iubesc nuanțele și formele naturale, inclusiv cele tropicale. Sunt atrași de printuri care includ păsări, flori și elemente din junglă.

 

 

 Colecționarul

Colecționarul este un iubitor de artă și un modernist atras de un design mai vechi. Ei au un ochi critic și caută întotdeauna următorul element pentru colecție. Sunt inspirați de Ettore Sottsass, Andy Warhol și Gerrit Rietveld. Le plac în mod special formele fixe, paletele de culoare luminoase, jucăușe, și mobilierul fără vârstă.

 

 

Sursa: design-milk.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT