Home / Industria Mobilei  / Provocări și perspective în industria de prelucrare a lemnului și fabricare de mobilier

Provocări și perspective în industria de prelucrare a lemnului și fabricare de mobilier

Deși reprezentativă pentru Satu Mare, industria mobilei se confruntă cu provocări serioase legate de forța de muncă. Producătorii de mobilă sătmăreni consideră că atragerea tinerilor către acest sector, păstrarea lor ca personal calificat în industria de prelucrare superioară a lemnului nu trebuie să fie doar deziderate, ci trebuie acționat rapid. În acest sens, membri de aici ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare și organizatorii evenimentului EXPO INDUSTRY SATU MARE organizează conferința cu tema „Provocări și perspective în industria de prelucrare a lemnului și fabricare de mobilier 2023-2025”.

 

Invitatul principal al evenimentului este Conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decanul Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului din cadrul Universității Transilvania Brașov.

 

 

 

„Ne vom întâlni cu reprezentanții liceelor sătmărene, am invitat tineri interesați de industria noastră, reprezentanți ai ocoalelor silvice și ai altor instituții și asociații din zonă. Vrem să ne facem cunoscută industria, vrem să le explicăm tinerilor cât a evoluat producția de mobilă, cât s-a dezvoltat din punct de vedere al tehnologiei, în ce condiții bune se lucrează acum în domeniul nostru”, explică Elena Birtoc, vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, director general CAREL Woodworks, Satu Mare.

 

Conferința va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11:00.

 

Evenimentul Expo Mobila Internațional, care are loc în cadrul EXPO INDUSTRY SATU MARE, se deschide oficial vineri, 24 noiembrie, de la ora 15,00 și reunește producători de mobilier din zonă, care vor să prezinte și acasă, în Satu Mare, colecțiile și produsele de mobilier pe care le expun la târgurile internaționale de la București, Milano ori New York.

 

Program de vizitare: 24-26 noiembrie 2023, 12.00-21.00h

Locație: AUSHOPPING Satu Mare, Galeria Cinema One LaserPlex, Drumul Careiului nr 77-79

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT