Home / Industria Mobilei  / Propunerea BIESSE la LIGNA 2019: integrare, conectare, digitalizare

Propunerea BIESSE la LIGNA 2019: integrare, conectare, digitalizare

Linii automatizate ce reprezintă cele mai evoluate sisteme de producție, roboți integrați pentru manevrarea panourilor și soluții individuale ”smart” ce permit accesul tuturor producătorilor la cele mai performante tehnologii: BIESSE a prezentat la LIGNA 2019 atât sisteme pentru producătorii industriali, cât și mașini care îi ajută pe micii producători să beneficieze de tehnologie de cea mai înaltă calitate.

 

AUTOMACTION – Alianța câștigătoare dintre om și robot

„Automatizare” este cuvântul central pentru a descrie standul BIESSE și răspunsul propus de furnizorul de utilaje pentru probleme precum lipsa forței de muncă, costurile ridicate sau nevoia de flexibilitate în adaptarea rapidă la cerințele pieței.

Eficientizarea modului în care este desfășurată producția a devenit o prioritate.

 

Fabricile digitale din stand – Testimoniale LIVE de la materie primă la produs final

 

Trăim era conectării, a dezvoltării de roboți și mașini inteligente, a colectării și prelucrării datelor de funcționare în timp real, iar cele trei sisteme automatizate din stand au demonstrat importanța acestor lucruri. Iar tehnologia Biesse nu se oprește aici. Producătorul italian garantează transformarea proceselor de fabricație și facilitează accesul la inovația tehnologică chiar și pentru cele mai mici ateliere.

 

CUBO DESIGN: 1.500 panouri/schimb

 

A fost dezvoltată împreună cu producătorul italian CUBO DESIGN, specializat în bucătării, și este o linie complet automatizată, atât pentru operații de prelucrare a panourilor, cât și pentru cele de sortare, transport și depozitare. Linia prelucrează până la 1500 de panouri/ schimb: preia panourile brute din zona de depozitare, le prelucrează, le manevrează, finalizează cu toate reperele complet sortate și puse împreună pe palet.

 

 

LAGO: 1.000 panouri/ schimb

 

Este un sistem complet și complex dezvoltat împreună cu LAGO, designer italian specializat în mobilier rezidențial de orice tip. Linia poate prelucra până la 1000 de panouri/schimb cu ajutorul unui sistem ce include utilaje integrate, roboți care le asistă și programe pentru managementul integrat al producției.

 

 

BMT BAGNI: 600 panouri/ schimb

 

Linia este rezultatul colaborării cu firma BMT BAGNI și se bazează pe experiența acesteia în producerea mobilierului de baie. Include utilaje integrate asistate, roboți și software pentru managementul integrat al producției.  Cu ajutorul ei se pot prelucra până la 600 de panouri/schimb. (descriere video)

 

 

 

 

Premiere absolute 

 

Roboții integrați pentru manevrarea panourilor s-au numărat printre vedetele standului Biesse de la Hanovra. Lansați sub denumirea ROS (Robotically Operated System), aceștia asistă utilajele – CNC-uri, mașini de găurit, utilaje debitare pachet – într-un mod versatil și eficient, fără a mai fi nevoie de intervenția operatorului.

 

Prin celula alcătuită din centrul de prelucrare Rover A Edge 12/15 și sistemul Synchro pentru alimentare a fost eliminată necesitatea unui operator. Această combinație oferă autonomie de 2-8 ore, în funcție de complexitatea operațiilor.

 

Tot la capitolul celule robotizate vorbim și despre CNC-ul de prelucrare cu masă tip nesting Rover B FT, echipat la Ligna cu sistemul automat de depozitare Winstore K1 și cu un mecanism robotizat de manevrare a plăcilor. Acesta gestionează, în medie, 400 de panouri pe schimb și oferă creșteri semnificative de productivitate.

 

CNC-urile Rover, renumite la nivel mondial pentru fiabilitatea lor, oferă acum viteză și productivitate superioare datorită noului sistem automat de poziționare FPS (Feedback Positioning System).

 

Pe scurt, această nouă funcție furnizează răspuns în timp real și ajută la evitarea erorilor operatorului, beneficiind astfel de rapiditate și înaltă precizie a setării. Clipul de mai jos vă detaliază mecanismul de funcționare:

 

 

O altă premieră din standul Biesse a fost și noua depozitare automată Winstore X3, o soluție destinată producătorilor la comandă, cu un număr mare de cereri. Prezentat în conexiune cu CNC-ul Rover S FT, acest sistem garantează costuri reduse – atât de timp, cât și financiare:

 

 

În ceea ce privește aplicarea cantului, Biesse a lansat la Hanovra două noutăți absolute:

 

Akron 1100, mașina de cant compactă și eficientă destinată micilor producători. Unică pe piață în categoria ei, aceasta împrumută componente tehnologice din gamele superioare și facilitează accesul la soluții performante și pentru micii producători.  – Cea de-a doua noutate a fost reprezentată de mașina Stream A Smart, o soluție ce combină grupuri de prelucrare din gama Akron 1400 cu grupuri din gama superioară Stream A. O configurație compactă care asigură o viteză de avans maximă de 20 m/ min. și o calitate impecabilă la aplicarea cantului, în condiții de buget redus.

 

Noutăți au fost și la capitolul debitare: un nou produs disponibil începând cu Ligna pentru piața europeană este Selco SK3, utilajul pentru tăiere pachet ce se pretează atelierelor mici și mijlocii care produc la comandă sau în serii mici.

 

De asemenea, singurul sistem de pe piață capabil să alinieze câte două plăci la tăiere a fost prezentat de Biesse tot la Ligna. Vorbim despre circularul de debitare pachet Selco WN6 în combinație cu sistemul robotizat de operare (ROS) și integrat cu sistemul de depozitare automată Winstore K1. Iată-l în acțiune la Hanovra:

 

 

În materie de utilaje pentru industria de construcții, noul CNC Uniteam RC balansează perfect precizia și productivitatea. Este ideal pentru producătorii mici și mijlocii ce au ca obiect de activitate producția de grinzi, panouri prefabricate din lemn și cadre din lemn masiv, iar la Ligna a atras privirile miilor de vizitatori.

 

La capitolul calibrare și șlefuire, Biesse a făcut demonstrații live cu 3 utilaje – Opera 5, Opera 7 și Opera R2 ROS. Acesta din urmă prezentat într-un cadru unic: într-o celulă autonomă de șlefuire, asistat de doi roboți Fanuc pentru operațiunile de încărcare și descărcare.

 

Esența digitală

 

Limba viitorului este una digitală: în centrul standului Biesse au stat soluțiile de software-uri puternice și sistemele digitale personalizate, prezentate ca element fundamental de dezvoltare al fabricilor de azi. Tot la Ligna au fost prezentate și noile funcții ale SOPHIA, platforma de servicii IoT, care se concentrează pe predictibilitate, în scopul îmbunătățirii interacțiunii personalizate cu clientul și a reducerii timpului de asistență. Toți cei interesați au putut afla, de asemenea, descrierile detaliate ale aplicațiilor dezvoltate de Biesse: bCabinet, bProcess, bAvant, bSuite sau OptiPlanning.

 

Sărbătoarea trecutului cu privirea spre viitor

 

Biesse aniversează anul acesta 50 de ani de la înființare, iar Ligna a fost ocazia perfectă pentru a marca așa cum se cuvine momentul. În cifre, prezența Biesse la Hanovra a însemnat un stand de 6000 metri pătrați și 49 de tehnologii expuse. 7 sisteme operate de roboți și peste 300 de reprezentanți Biesse, printre care și echipa Accesoria Group, au întâmpinat miile de vizitatori și s-au asigurat că fiecare producător primește soluția specifică propriului business.

 

Mai multe detalii pe https://accesoria-echipamente.ro/

 

 

 

 

 

 

 

Review overview

POST A COMMENT