Home / Focus  / Proiectul de HG pentru aprobarea normelor de funcționare a SUMAL, în consultare publică

Proiectul de HG pentru aprobarea normelor de funcționare a SUMAL, în consultare publică

Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund, precum și cele privind proveniența și circulația materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn a fost publicat la data de 14 mai 2020.

 

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: „Prin demararea procedurii de consultare publică ne vom putea încadra în termenul asumat pentru finalizarea procesului, adică sfârșitul lunii iunie.”

 

În urmă cu circa o săptămână, echipele care lucrează la componenta tehnică au început testările pentru modulele noului sistem de monitorizare a pădurilor. Noua versiune aduce inovații care ajută, pe de o parte, munca de combatere a tăierilor ilegale și simplifică munca lucrătorilor silvici din teren.

 

 

Puteți consulta proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor tehnice de funcționare a Sistemului Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase – SUMAL, HG Trasabilitate proiect  și   Nota de fundamentare proiect.

 

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 30 zile, începând cu data publicării proiectului de act normativ, la Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcţia politici şi strategii în silvicultură.

 

Contact: Ivășchescu Natalia Iulia   

iulia.ivaschescu@mmediu.ro

tel/fax: 0213169765

 

 

Citește și SUMAL 2.0, noul sistem de monitorizare a pădurilor

 

Review overview

POST A COMMENT