Home / Design  / Proiect de design interior: Hotel Bienvenue din Paris

Proiect de design interior: Hotel Bienvenue din Paris

Casa de la oraș și casa de la țară

 

Cu un interesant proiect de design interior, găzduit în clădirea vechiului Hotel Fenelon, în cartierul plin de viată, Pigalle, din Paris, Hotel Bienvenue este ultima piesă a colecției din ce în ce mai bogate a hotelierului Adrien Gloaguen, colecție care include și Hotelurile Paradis și Panache din apropiere.

 

 

Un proiect de design interior inedit

 

Amplasat în două clădiri, afectuos botezate Orașul și Satul și separate printr-o curte centrală, hotelul are interioarele realizate de Studioul Chloé Nègre.

Proiectul a presupus reinterpretarea spațiului prin dezvoltarea a două concepte paralele: casa de la oraș și casa de la țară, pentru a oferi clienților sentimentul de a fi invitați în casa unui prieten, într-un loc care are propria sa istorie, fie la oraș, fie la sat.

 

 

Camere în două stiluri diferite

 

Cele 32 de camere ale casei de la oraș, în stil Art Deco, sunt grafice și monocromatice,  într-o paletă de culori pastelate, cu forme de catifea curbate manual și corpuri de iluminat din fier forjat. Cele 8 camere din casa de la țară au tapet cu motive florale, perdele încărcate și robinete cu rozetă în formă de margaretă.

 

Hotel_Bienvenue_Paris_9

 

Pavajul completează un interesant proiect de design interior

 

Piesa de rezistență, aparținând artistului Julien Colombier, este motivul flamboaiant al pavajului curții, bine vizualizat atât de la ferestrele camerelor pentru oaspeți, cât și din barul și micul restaurant de la parter. Aici sunt servite feluri de mâncare gustoase în stil tapas, alături de prăjiturile semnate de brutarul Anaïs Olmer, care oferă, de asemenea, cursuri de preparat prăjituri la fața locului.

Un alt proiect de design interior al Studioului Chloé Nègre este Maison Labiche.

 

Hotel_Bienvenue_Paris_10

 

Citește alte articole care descriu un proiect de design interior în categoria „Tendințe” și în categoria „Design” a Revistei Mobila.

Sursa articol: www.wallpaper.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT