Home / Industria Mobilei  / Programul de promovare a exporturilor pentru 2019-2020 a fost aprobat de Guvern

Programul de promovare a exporturilor pentru 2019-2020 a fost aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat continuarea a trei scheme de minimis pentru sprijinirea operatorilor economici, prin Programul de promovare a exporturilor, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

 

Cele trei scheme sunt conforme cu legislația UE și acoperă următoarele tipuri de acțiuni: participarea la târguri internaționale, participarea la misiuni economice și realizarea de studii de piață.

 

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat: ”Firmele din România au nevoie să se dezvolte prin ieșirea pe piețele de export, iar prezența la târguri și expoziții relevante din afara țării și-a arătat beneficiile în ultimii ani. Trebuie să ieșim din afara zonei de confort și să accesăm piețe emergente din afara Uniunii Europene cu produse competitive și cu valoare adăugată mare”.

 

Stimularea cu fonduri de la bugetul de stat a operatorilor economici pentru promovarea exportului pe piețele externe s-a reflectat în ritmul de creștere al volumului de export al României din ultimii ani: 2015 +4,1%, 2016 +5,1%, 2017 +9,2%, 2018 +8,1%.

 

Bugetul total estimat al măsurilor pentru perioada 2019-2020 este de 105,8 milioane lei. Pentru aceste măsuri, în proiectul de buget pentru acest an, s-au propus credite de angajament de 70 milioane lei și credite bugetare de 50 milioane lei.

 

Implementarea schemelor de ajutor de minimis se face în baza consultării între MMACA și membrii Consiliului de Export, reprezentanți ai federațiilor, patronatelor de ramură și ai asociaţiilor  profesionale.

 

În 2018, programul a beneficiat de un buget de 48,9 milioane de lei, care a inclus participarea a 850 de firme la 59 târguri internaționale sub pavilion național și organizarea 15 misiuni economice, cu participarea a 150 de firme.

 

Citește și Târgurile internaționale ale anului 2019 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT