Home / Focus  / Profesioniștii americani au fost cuceriți de mobila creată și produsă în România

Profesioniștii americani au fost cuceriți de mobila creată și produsă în România

Cea de-a patra participare a României la International Contemporary Furniture Fair New York – ICFF, în 21-23 mai 2023, a fost cea mai bună de până acum. Cei 8 producători români participanți au stat de vorbă cu peste 1.500 de arhitecți, designeri, distribuitori și retaileri din Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Noua Zeelandă, Germania, Nicaragua, Uruguay, Argentina, Franța, Marea Britanie, Mexic, India.

 

 

 

CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, KA&MA TRADING, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, RIVETHEL GUILD, SZEL MOB și WOOD & FURNITURE CONTRACT au prezentat colecții noi, inovative, de la clasic, la rustic ori modern, din lemn masiv sau în combinație cu metal, piatră, sticlă, marmură, beton, cu decorațiuni și accesorii elegante.

 

CAREL WOODWORKS a impresionat cu două colecții de mobilier, care au la bază bogatul patrimoniu decorativ al României, realizate împreună cu studiouri de design din SUA și Marea Britanie. Reprezentanții Carel Woodworks au apreciat public organizarea evenimentului și a standului României la New York, explicând că datorită acestei manifestări au reușit să se conecteze cu un public divers de pasionați de design, profesioniști și lideri din industrie, declarându-se nerăbdători să construiască pe baza relațiilor pe care le-au cultivat la ICFF.

carel.ro

 

 

CARO JIBOU, fabrica din România a PR-Living, un brand de mobilier aflat la a treia generație,  a prezentat cu succes atât proiectele noi ale acestui an, reunite sub titulatura Muundo, cât și piese reprezentative din colecțiile consacrate. În calitate de jucător global, PR-Living este mândru să fie furnizorul multor arhitecți, angrosiști și retaileri renumiți, fiind reprezentat în peste 60 de țări, printre care și Statele Unite ale Americii.

pr-living.com

 

 

Prezentă pentru prima dată la ICFF New York, KA&MA TRADING, prin brandul Best Sleep, a captat atenția publicului specializat cu produse destinate somnului. „ICFF ne-a oferit șansa unică de a ne conecta cu pasionații de design și mobilă de calitate din întreaga lume. Am fost mândri să prezentăm inovația și expertiza noastră în domeniul saltelelor, promovând cu entuziasm frumusețea și confortul produselor noastre românești. Atmosfera vibrantă și interacțiunile cu designeri de top, specialiști în domeniu și amatori de frumos ne-au inspirat să aducem și mai multă inovație în fiecare detaliu al produselor noastre”, au precizat reprezentanții companiei.

bestsleep.ro

 

 

 

MONTANA CÂMPENI a avut succes la New York cu noua colecție Organica, realizată împreună cu WOOD&FURNITURE CONTRACT by BRADUL MĂNECIU, o structură sănătoasă în care părțile componente se potrivesc perfect și sunt în simbioză completă între ele, dar diferențiate prin caracteristicile unice ale materialelor folosite. Este o colecție care poate fi implementată în orice amenajare grupând mai multe piese, dar și pe obiect. Montana Câmpeni este în curs de perfectare a unui contract avantajos cu partenerul său din Statele Unite ale Americii. Și elementele de șezut, respectiv taburetele, scaunele, fotoliile și canapelele, create special pentru piața americană, au fost pe gustul profesioniștilor prezenți la ICFF, Wood&Furniture Contract by Bradul Măneciu fiind deja în discuții avansate cu mai mulți arhitecți și distribuitori pentru livrarea de produse în SUA.

mobilamontana.ro & wood-furniture.eu

 

 

În premieră la ICFF New York, brandul Mozea, aparținând RIVETHEL GUILD, a cucerit publicul specializat cu două seturi impresionante de sufragerie, realizate de designerii companiei românești. „Viitorul sună bine după ICFF New York”, ne-au declarat reprezentanții brandului. Eu au explicat că sunt în discuții avansate cu designeri și arhitecți americani, care vor să le includă produsele în proiectele lor de amenajare. De asemenea, evaluează propunerile unor distribuitori americani, privind expunerea produselor MOZEA în showroom-uri din New York.

mozea.io

 

 

SZEL MOB a atras atenția publicului specializat de la New York cu bucătării și biblioteci din lemn masiv, lucrate cu mare atenție la detalii, pentru aceste produse existând discuții de contractare. Compania a expus mobilier premium din lemn masiv de pin și stejar, elegant sau modern, pentru living, bucătărie, baie, dormitor sau hol. SZEL MOB este o fabrică fondată în urmă cu aproape 30 de ani, care exportă cu succes pe piața europeană.

szelmob.com

 

 

Piesele de rezistență ale M – OLIVER Design au fost mesele Legendary, Terry, Oliver și colecția de mese Klyde. Legendary este creată special pentru întâlnirile de afaceri și oferă fiecărui participant siguranța unui spațiu personal. Terry este o piesă versatilă, care dă personalitate sufrageriei sau centrului de conferințe, iar forma modernă a mesei Oliver, combinată cu furnirul natural solid o fac să arate fantastic în orice mediu, fie că este un spațiu de birou aglomerat sau o cameră de zi confortabilă.

markoliver.studio

 

 

Creștere spectaculoasă a exportului de mobilier românesc în SUA

 

Exportul de produse de mobilier în Statele Unite ale Americii a crescut de la 17 milioane de euro în anul 2011, la 96,65 milioane de euro în anul 2022, respectiv o creștere de 5,7 ori, SUA ajungând pe locul 10 la exportul românesc de mobilă.

 

Participarea României cu stand național se realizează cu fonduri de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului cu sprijinul Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Producătorii prezenți la ICFF New York au fost vizitați de reprezentanții Consulatului României și sprijiniți de Biroul de Promovare Comercial Economică.

 

Recunoscută drept platforma americană pentru design global, ICFF a reunit peste 400 de reprezentanți importanți ai industriei de mobilă, din 30 de țări și peste 12.000 de vizitatori profesioniști. S-a desfășurat în timpul celei de-a 11-a aniversări a NYCxDESIGN, în paralel cu WantedDesign Manhattan. Următoarea ediție va avea loc în perioada 19-21 mai 2024. Companiile românești, care au expus în ultimii 4 ani în SUA, au anunțat că vor să revină pentru a-și menține și consolida poziția pe această piață, astfel că Asociația Producătorilor de Mobilă din România a inclus expoziția de la New York pe lista celor programate pentru anul viitor.

 

 

Articol și fotografii realizate de Didi Rus

Project manager Revista MOBILA

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT