Home / Promo  / Produse atipice din industria mobilei

Produse atipice din industria mobilei

PERETE MULTIFUNCȚIONAL ÎN CAMERA COPIILOR

Geometrix Design a proiectat această produse atipice mobila (11)cameră a copiilor pentru o familie din Moscova, Rusia. Tema a fost “spațiu amuzant, în culori vibrante și contrast, cu spații multifuncționale”.  Așa a apărut acest perete care servește drept sistem de depozitare, dulap și loc de joacă. Copiii se pot cățăra pe o frânghie (orificiile din perete sunt folosite ca puncte de sprijin) până deasupra dulapului, unde suprafața este acoperită cu perne, Acolo este un spațiu de relaxare – pot citi o carte sau construi o ascunzătoare. În cameră mai este loc pentru două paturi, care se pot transforma în canapea dublă, două birouri și rafturi pentru cărți. Puzzle-ul de pe perete este confecționat dintr-un material moale și a fost special proiectat pentru această cameră.

(Sursa foto: contemporist.com)


SCAUN PROTOTIP

“Aviator Chair” a fost proiectat pentru a fi produs cu ușurință după studierea unor produse iconice de design
aparținând lui Alvar Aalto și Marcel Breuer. Scaunul încorporează tehnologie contemporană. Prototipul original a fost construit din hârtie pentru a verifica dacă produsul chiar poate fi construit fără alte elemente de îmbinare, apoi elementele flexibile au fost decupate cu un laser de mare precizie și în final a fost produs din bambus. Nu are șuruburi sau alte elemente de îmbinare. Este tăiat dintr-o singură placă, modelat și fixat în forma finală de scaun și acoperit cu materialul ales, în acest caz, piele. Modelul a fost dezvoltat prin proiectare computerizată 3D și produce zero deșeuri.
Utilizarea bambusului în locul altor specii lemnoase consacrate se înscrie în tendința de conservare și protecție a mediului.

(Sursa foto: core77.com)


BIROU CU SPAȚIU PENTRU DEPOZITARE

Biroul METIS este un corp compact, fabricat din lemn masiv de compania portugheză WEWOOD. Produsul oferă o soluție foarte bună pentru depozitarea obiectelor de scris și îl ajută pe proprietar să păstreze ordinea. Și doar știm cât este de dificil să faci acest lucru pe un birou aglomerat cu articole de papetărie, cabluri, hard-disk-uri externe, DVD-uri, hârtii, notițe, dar și un computer, poate o imprimantă de birou, etc. Ce oferă biroul minimalist METIS? Trei sertare, un compartiment secret și două secțiuni cu capac. În plus te ajută să camuflezi toate cablurile și vine echipat cu accesorii necesare muncii de birou – ”buzunare” pentru agrafe, spațiu pentru agendă sau post-it-uri, etc. Este obiectul de mobilier ideal pentru cineva care caută un produs funcțional dar cu o tușă sofisticată. Producătorii l-au gândit în două variante de esențe – stejar și nuc.

(Sursa foto: wewood.eu)


CHIUVETĂ DINTR-O SINGURĂ LINIE CURBĂ

Chiuveta Laufen pur și simplu arată neobișnuit de simpatic. Unii ar putea să spună că este de-a dreptul “drăgălașă” dacă un astfel de concept s-ar putea aplica unei unui lavoar, și, culmea, nu este o ironie, este o apreciere pozitivă. Lavoarul arată ca și cum ar fi confecționat dintr-un material moale, pe care s-a așezat cineva cu o masă corporală respectabilă și i-a imprimat forma scobită. Din punct de vedere estetic merită o privire, a doua, a treia sau chiar a patra. Din punct de vedere funcțional nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva pericolul de a se umple cu apă peste măsură și de a da pe-afară nu este real. Altfel, un produs cu o linie extraordinară marca Kovacs Apor și Hunap Studio.

 


MASĂ ȘI SCAUNE CAMUFLATE ÎN BIBLIOTECĂ

Acesta este un produs prezentat la Salonul internațional de la Milano – o creație Orla Reynolds Studio. Este o structură extrem de simplă dar foarte ingenioasă – rafturi de bibliotecă, liniare, albe, fără decorațiuni, care ascund perfect o masă și scaunele necesare. Efectul vizual este curat și cu un contrast plăcut – masa și scaunele sunt în culori pline, efervescente, saturate, excelent conturate pe fondul alb al rafturilor. Este o soluție perfectă pentru camuflarea unei mese cu scaune, atunci când nu sunt folosite. Un sistem ingenios de depozitare și ușurință maximă în utilizare. Este nevoie de un singur gest pentru a scoate masa și scaunele dintre rafturi și a servi o cină rapidă.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT