Home / Focus  / Produse atipice din industria mobilei

Produse atipice din industria mobilei

MOBILĂ DIN BETON ȘLEFUIT MANUAL

O soluție cu totul aparte propune un studio de creație pentru mobilier – piese realizate din beton șlefuit, atât pentru amenajări de interior, cât și pentru terase. Arată ca niște piese absolut obișnuite, poate cu o linie ceva mai modernă, dar când le privești de aproape se vede că sunt realizate din beton turnat în forme și fiecare piesă în parte are ceva inedit. Verde. Inedit, nu? Un pic de verdeață. Fiecare piesă de mobilier are un ”buzunar” care adăpostește plante cu rădăcină. Masa stil Queen Anne și scaunul asortat au câte un pic de verde în dreptul fiecărui picior. Măsuța de cafea poate fi considerată jardinieră – vine ”dotată” cu un copăcel care crește chiar pe centrul mesei. Blatul de sticlă permite observarea di- rectă a plantei, cu rădăcină cu tot.

Producătorul propune și alte blaturi, asta în cazul în care nu doriți să vedeți și partea inferioară a copăcelului.
Toate piesele sunt făcute din beton șlefuit manual pentru un finish delicat. Materialul este extrem de durabil și rezistent la intemperii, așa că se poate utiliza atât în interior, cât și în exterior. Ideea le-a venit designerilor de la Opiary, o companie din New Jersey, Statele Unite.


CANAPEAUA SEQUOIAcanapea radacina de copac

Unele creații ale designerilor sunt făcute doar pentru plăcerea ochiului, este limpede că lipsește miza practică – este exemplul acestei canapele care nu reunește, ci îi desparte pe cei care s-ar așeza pe ea. Cumva, împotriva spiritului socializării la care ar îndemna o piesă de mobilier pentru living. Dar chiar și așa, chiar dacă nu este făcut pentru a fi ”purtată” ci doar ”admirată”, canapeaua-sequoia este impresionantă ca design și finisaj. Și până la urmă… poate avem câteodată nevoie de liniște, chiar și în compania celorlalți.

 


COLȚURI ROTUNJITE

sertare rotunjite

Să transformi un unghi într-o curbă poate fi deseori o idee bună – îndulcește aspectul unei piese de mobilier. Designerul care a proiectat mobilierul curb a decis să imprime același aspect și suprafețelor, nu doar marginilor. Pe acest principiu a proiectat numeroase piese care astfel au devenit mult mai ”prietenoase” ca aspect – de această dată să vedem cum arată comoda din lemn masiv. Sertarele cu suprafața curbă sunt fabricate dintr-o esență contrastantă, care dă o notă de modernitate și dinamism.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT