Home / Promo  / Producătorii români de mobilier au fost apreciați la Home Design Budapesta

Producătorii români de mobilier au fost apreciați la Home Design Budapesta

Standurile companiilor românești au  fost pline de vizitatori. De la întâlnire nu au lipsit nici delegațiile la nivel înalt. Ambasadorul României în Ungaria, ES  Gabriel Şopandă, consilierul economic la Budapesta, Horia Mintaș, dar și președintele Asociației Industriei Maghiare de Mobilier și Prelucrare a Lemnului, Wilheim Gábor, au stat de vorbă cu producătorii români pentru a găsi noi modalități de îmbunătățire a relațiilor comerciale între cele două state.

 

 

Evenimentul a avut loc în perioada 4-6 noiembrie 2022, la Budapesta, în Ungaria, iar România a fost reprezentată de 11 companii, care au expus pe o suprafață de 348 de mp. Este vorba despre ECOMATRIX, LEMN PROD EX COM, MOBILA DALIN, MONTANA CÂMPENI, MURRANY STORIES, NEWELL TURNING, SARMEXIN, SIGSTRAT, SIMEX, SOLID OAK, WOOD & FURNITURE CONTRACT, producători din categoria mobilierului  pentru locuințe executat în stil rustic, clasic, contemporan, mobilier modern și mobilier tapițat, elemente mulate, dar și un producător de lumânări și decorațiuni din ceară parfumată.

 

În ceea ce privește mobilierul expus, lemnul masiv rămâne componenta principală. Produsele prezentate de firmele romanești s-au înscris în următoarele grupe și tipologii: piese singulare – mese și scaune din lemn masiv și combinații de lemn masiv cu metal și marmură, scaune cu forme moderne tapițate cu stofă, canapele și fotolii tapițate cu textile în culori pastelate, mobilier rustic, mobilier din stejar cu blaturi din beton, mobilă din lemn masiv din stejar, dar și programe de camere de zi, sufragerii, dormitoare. Lemnul masiv a fost pus în valoare prin finisaje în culori cât mai apropiate de cele naturale, dar si în alte nuanțe, permițând perceperea texturii lemnului. În majoritatea cazurilor, producătorii români au prezentat produse noi de mobilier, bine ancorate în trendul din statele europene, dar și un program destinat pieței americane. Standurile au fost frumos amenajate cu obiecte de decorațiuni interioare, personalul propriu de vânzări a fost bine pregătit, putând să ofere informații despre produse și condiții de livrare, iar firmele au dispus de materiale promoționale proprii variate, respectiv flyere,  broșuri, obiecte de papetărie.

 

Târgul a avut caracter internațional, firmele românești fiind vizitate de comercianți și cumpărători din 7 state

 

Producătorii români prezenți la Budapesta au discutat cu 174 de reprezentanți ai unor firme din care 120 au fost noi. Aceștia au fost din Ungaria, Slovacia, Slovenia, Germania, Polonia, Cehia, China. În urma discuțiilor purtate se estimează încheierea unor contracte în valoare de peste 370.000 de euro.

 

Având în vedere că aproape toate firmele participante la eveniment au contacte și exportă mobilier în Ungaria, prin  prezența la acest târg au avut ca scop consolidarea poziției pe această piață, în vederea promovării exporturilor de mobilă, dar și consolidarea brandului sectorial pe plan internațional. Conceptul de promovare a fost Stil, Confort, Durabilitate – Mobila Românească și s-a axat pe punctele forte ale mobilierului produs la noi în țară: calitate, materie primă și materiale ecologice, finisaje inovative, valoare adăugată mare, alinierea la trenduri, varietate de produse și stiluri.

 

Prezența cu continuitate a firmelor românești la târgurile internaționale de profil le permite acestora să adune informații reale despre cerințele principalelor piețe de export de mobilă românească, confirmă seriozitatea si potențialul acestor firme în relația cu firmele comerciante și aduce beneficii atât firmelor expozante cât și exportului de mobilă românească, în general, și prin acestea bugetului național, contribuind pozitiv la balanța comercială a României.

 

Prin efortul si priceperea lor producătorii români, care au expus în standul național la Home Design Budapesta precum și la alte târguri internaționale la care au participat, au valorificat maxim sprijinul financiar acordat de stat prin intermediul echipei Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, justificând în acest fel continuarea susținerii de către statul român a prezenței firmelor românești în cadrul unui stand național la ediția următoare a Home Design Budapesta, precum și la alte târguri internaționale de profil.

 

Home Design Budapesta a fost singura expoziție externă la care a participat SIGSTRAT în 2022

 

Cu o istorie de peste 25 de ani si cu o capacitate de producție semnificativă, SIGSTRAT realizează elemente din placaj turnat de fag de grosimi variate, în conformitate cu standardele europene, dar și produse finite.

 

Elisabeta Kertesz, director general SIGSTART: „Intenționăm ca în 2023 să revenim la târgurile internaționale din Franța și Germania. Produsele noastre ajung în toată Europa, avem și exclusivități pentru anumiți clienți pe diferite tipuri de placaj, în funcție de grosime, număr de starturi, toleranță, calitate. Pe partea de produse mulate suntem certificați FSC, iar pentru produsele finite folosim lacuri și vopseluri certificate și cu protecție pentru copii.”

 

 

SIMEX nu a ratat nicio expoziție din România, dar a participat și la Budapesta pentru a testa piața

 

Vicepreședintele APMR, Dumitru Blaga, a declarat că este loc de mai bine în relațiile comerciale dintre România și Ungaria, în ceea ce privește comerțul cu produse de mobilier. Compania SIMEX, al cărui proprietar este, a adus la Budapesta mobilier din lemn masiv, executat la cele mai înalte standarde de meșterii din Șimleu Silvaniei.

 

 

LEMN PROD EX COM a participat la 6 târguri internaționale în 2022

 

Sub brandul XO Interiors, compania prezintă mobilă corp și tapițată, de la mese și dulapuri, la scaune, fotolii și canapele realizate într-o mare varietate de modele și culori.

 

Teona Peovici, product designer XO INTERIORS: „Am fost în februarie în Olanda, în iunie la Milano, apoi la Paris, am revenit la expoziție în Olanda, am participat la MOW în Germania, după aceea la Budapesta și am încheiat la Bruxelles. Ce am observat este ca au fost mai mulți vizitatori ca în 2021, dar sunt mai prudenți și mai puțin îndrăzneți față de anii precedenți. De la fiecare târg am avut și clienți noi, dar și potențiali clienți, cu care poate vom colabora in viitor.”

 

Petre Peovici, proprietar LEMN PROD EX COM: „Ce e foarte important pentru noi este că toți cei care ne vizitează standul sunt încântați de calitatea și de designul produselor, iar asta ne dă speranță că business-ul va merge mai departe, după ce trecem de momentele acestea dificile. În timpul manifestării de la Budapesta, am primit un telefon de la un client pe care l-am întâlnit la Milano, care mi-a spus că a prezentat mobila noastră pe la toate magazinele din sudul Italiei, toată lumea este încântată, preț-calitate perfect, dar l-au rugat să-i lase până în ianuarie, să se liniștească puțin lucrurile. Noi mergem înainte. Ca să avem o dinamică permanentă, pregătim modele și colecții noi și chiar un catalog de produse, cu care ne vom prezenta la expozițiile din 2023.”

 

 

 

Produsele MOBILA DALIN există deja pe piața din Ungaria, dar reprezentanții brandului românesc de mobilă participă la cele două expoziții organizate la Budapesta pentru a-și promova noile colecții

 

Compania a fost înființată în urmă cu 30 de ani. Produce mobilă tapițată de calitate, care se vinde direct în 150 de magazine din România, Ungaria și Republica Moldova, dar și prin parteneri în alte țări ale Uniunii Europene.

 

 

La Budapesta, NEWEL TURNING a expus o selecție de produse atât pentru amenajarea locuinței, cât și pentru proiecte de birouri și turism

 

Emeșe Czine, administrator Newel Turning: „Home Design Budapesta este al 4-lea târg la care am participat în 2022. Ungaria este o piață bună, dar ca eveniment ediția de primăvară este mai dinamică decât aceasta de toamnă. Dintre toate evenimentele, cel mai mare succes l-am avut la BIFE-SIM, în septembrie. Suntem o companie tânără, vrem să ne promovăm. În 2023 ne dorim să participăm la expozițiile din Dubai, Paris, Milano și Köln.”

 

 

SOLID OAK EXPERT a expus produse din lemn masiv, în încercarea de a atrage publicul high class

 

Compania are un portofoliu bogat de produse și experiență în proiecte complexe, cum ar fi podele din lemn masiv, uși, scări, panouri de perete și mobilier la comandă.

 

Mihaela Turc, manager SOLID OAK EXPERT: „Ne-am focusat mult pe evenimentele interne. Home Design Budapesta este singura expoziție externă la care am participat în 2022, dar în 2023 ne dorim să fim prezenți la Milano și Birmingham. În Ungaria, lumea a părut interesată de mobilierul din lemn masiv, vizitatorii s-au arătat încântați de calitate. La colecțiile pe care le-am prezentat am folosit un lac mat cu grad de luciu zero, care îi dă o tentă mai apropiată de natural.”

 

 

ECOMATRIX s-a promovat în Italia, Germania și Ungaria

 

Attila Egei, administrator ECOMATRIX: „Am participat la 3 expoziții internaționale în 2022, respectiv la Salone del Mobile.Milano, MOW Germania și Home Design Budapesta. Pentru 2023 ne-am înscris la Milano și Imm Cologne, însă ne-am fi dorit să putem participa la Maison & Objet Paris, ediția de iarnă. Din cauză că evenimentul de la Köln s-a mutat în luna iunie, cred că acum era momentul să atacăm Parisul cu stand național. Știm cu toții că luna ianuarie este cea mai bună pentru a încheia contracte.”

 

Compania produce mobilă din lemn masiv, iar proiectanții încearcă să personalizeze produsele pentru a le oferi caracter.

 

 

Articol realizat cu sprijinul ing. Ioana Oancea, reprezentant APMR la Home Design Budapesta 2022 & Didi Rus, project manager Revista MOBILA

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT