Home / Focus  / PRIVEȘTE ÎNAINTE! Chiar dacă lumea e în continuă schimbare!

PRIVEȘTE ÎNAINTE! Chiar dacă lumea e în continuă schimbare!

„Dacă ar fi să contabilizăm veștile bune, în această perioadă mai grea din punctul de vedere al comenzilor și al vânzării de mobilă și de produse pentru industria mobilei, o speranță vine din faptul că am reușit să aprobăm și să rezolvăm banii necesari susținerii participării companiilor producătoare de mobilier și decorațiuni la cele mai mari evenimente din lume. Toate târgurile sunt în linie dreaptă, nu avem probleme legate de organizarea licitațiilor și nici întârzieri. Mai mult decât atât, încă funcționăm pe vechile normative legislative și bugetul participării este asigurat prin Programul de Promovare a Exporturilor. Iar faptul că organizatorii externi se preocupă să pregătească aceste manifestări, la un nivel ridicat, arată că, în perioada următoare, toată lumea se așteaptă ca și cererea de mobilier, atât în țară cât și pe piețele internaționale, să revină”, a explicat Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Previziunile instituțiilor internaționale sunt mai optimiste decât erau în toamna anului trecut, chiar și FMI și-a revizuit estimările, la sfârșitul lui ianuarie 2023: „Fondul Monetar Internațional a prezentat o perspectivă mai favorabilă în cel mai recent raport World Economic Outlook, estimând că anul acesta economia mondială nu va intra în recesiune, inflația va încetini, iar economiile europene au arătat o rezistență mai mare decât se preconiza. După un avans de 3,4% în 2022, economia mondială ar urma să înregistreze o creștere de 2,9% în 2023, față de o expansiune de 2,7% previzionată în octombrie anul trecut, când FMI avertiza că ar putea urma o recesiune. Europa emergentă și în curs de dezvoltare, unde este inclusă și România, ar urma să înregistreze o creștere de 1,5% în 2023 și de 2,6% în 2024, față de prognoza din octombrie, ce indica un avans de 0,6% în acest an și de 2,5% anul viitor”, a citat Aurica Sereny din comunicatul FMI.

 

Salone del Mobile Milano, ICFF New York și INDEX Dubai sunt scenele internaționale pe care ne vom prezenta produsele, în această primăvară

 

 

Salone del Mobile.Milano, 18-23 aprilie 2023, 18 companii înscrise, 500 mp rezervați

 

România va fi reprezentată de AESTHETIC INDESIGN, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, DIS PROD, ECOMATRIX, ITA PRODUCTION, LEMN PROD EX COM, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, PLUS TEST, PURE HOME COLLECTIONS, RIVETHEL GUILD, SIMEX, SOLID  OAK EXPERT, SPALLI COLLECTION, SZEL MOB. Despre organizare, la data scrierii acestui articol, vă putem informa că la licitația pentru alegerea companiei care va se va ocupa de realizarea standului național al României, din 28 februarie 2023, s-a prezentat o singură firmă, care așteaptă atribuirea.

 

 

La ediția din 2022 a Salone del Mobile.Milano, cele 16 companii românești participante în cadrul standului național au avut contacte cu 2.372 firme, din care 1.900 pentru prima oară. Ne-au vizitat standurile reprezentanți din Italia, Franța, Germania, Anglia, Spania, Austria, Olanda si Belgia, precum  și din China, Arabia Saudită, Mongolia, SUA, Rusia, India.

 

 

➡️  salonemilano.it

 

ICFF New York, 21 – 23 mai 2023, 8 companii înscrise, 270 mp rezervați

 

Pentru organizarea standului național al României la ICFF New York s-a înscris o singură companie, respectiv GODMOTHER, care a fost declarată câștigătoare. La evenimentul din Statele Unite ale Americii vor expune CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, KA&MA TRADING, RIVETHEL GUILD, SZEL MOB, WOOD & FURNITURE CONTRACT.

 

 

În 2022, la ICFF New York au expus 7 firme românești pe o suprafață de 223 mp. În pavilionul României au intrat 1.139 de potențiali parteneri din Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Italia, Israel, Franța, Marea Britanie, Turcia, Mexic, Columbia, Africa de Sud, India.

 

➡️ icff.com

 

 

INDEX Dubai, 23 – 25 mai 2023, 8 firme înscrise, 276 mp rezervați

 

Contractul pentru organizarea standului național la expoziția INDEX DUBAI este atribuit și semnat. România va fi reprezentantă de AESTHETIC INDESIGN, AMIK WOODEN TOYS, ARDUDANA, CARO JIBOU, GOWRIEL ACT COMPLEX, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, PURE HOME COLLECTIONS.

 

Romania a fost prezentă pentru prima dată la acest eveniment în anul 2019. Cele 9 firme românești participante atunci au fost vizitate de 597 firme. Exportul românesc de mobilier, în Emiratele Arabe Unite, a crescut în anul 2021 ajungând la 14,7 milioane de euro.

 

 

➡️ indexexhibition.com

 

Imm Cologne, 4 – 7 iunie 2023, 15 firme înscrise, 803,5 mp rezervați

 

La licitația pentru organizarea standului național la Imm Cologne s-au prezentat 2 companii. A primit înștiințarea de atribuirea compania XTRA EXPO.

 

 

În pavilionul nostru național vor expune ARDUDANA, CARO JIBOU, DESIGN FOR LIFE, DIS PROD, ECOMATRIX, FAMOS, LARIX MOBILA, LEMN PROD EX COM, MOBILA DALIN, MOBEX & COMPANY, NEWEL TURNING, PURE HOME COLLECTIONS, TO WOOD & LEATHER, STC INVEST, SZEL MOB.

 

 

Din cauza pandemiei de coronavirus, în anii 2021 și 2022, Imm Cologne nu a avut loc. La ediția din 2020 a manifestării, în cadrul pavilionului național al României au participat 23 companii, care au avut contacte cu peste 1.130 firme, potențiali parteneri, de pe toate continentele, dar în mod special din Uniunea Europeană. Facem precizarea că Germania este cu continuitate pe primul loc în exporturile de mobilă ale României, cu  410,8 milioane de euro export în anul 2021.

 

➡️ imm-cologne.com

 

România va fi prezentă pentru prima oară la London Design Fair, manifestare considerată fereastra Londrei asupra designului global

 

London Design Fair este un eveniment de patru zile care atrage, în medie, peste 29.000 de vizitatori, designeri, arhitecți și specialiști, precum și 550 de expozanți, din 40 de țări. Târgul prezintă cele mai noi tendințe în materie de mobilier, iluminat, design de colecție, materiale și instalații originale din întreaga lume. Ultima ediție a avut loc în anul 2019, manifestările din anii pandemiei fiind amânate.  Rog sa fie folosita nu doar sigla, ci si foto denumita imagine vesela LDF London Design Fair 2023 va avea loc în perioada 21-24 septembrie România va fi reprezentată de 10 companii, care vor expune pe o suprafață de 203,5 mp. Este vorba despre AESTHETIC INDESIGN, ASKIA FURNITURE, CAREL WOODWORKS, ECOMATRIX, LEMN PROD EX, MOBEX & COMPANY, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CAMPENI, SIMEX, SOLID OAK EXPERT.

 

 

Marea Britanie se afla pe locul 6 in exporturile de mobilă ale României, atingând în anul 2021 o valoare de peste 120 milioane de euro, cu o creștere de 12 % față de anul 2020.

 

➡️ londondesignfair.co.uk

 

Înscrierile continuă la Maison & Objet Paris, ediția de toamnă

 

Până acum și-au anunțat intenția de participare: DIS PROD, NEWEL TURNING, ASKIA FURNITURE, ECOMATRIX, LEMN PROD EX COM, M-OLIVER, PAXDORF INDUSTRY, SOLID OAK EXPERT, ALSENA COM IMPEX, CATRINEL STUDIO, PIZETA DUE, RIVETHEL GUILD, TELETIM.

 

 

Asociația Producătorilor de Mobilă din România a solicitat o suprafață de expunere de 300 de mp.

 

➡️ www.maison-objet.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT