Porțile Nord Arin, deschise pentru studenții facultăților cu profil tehnic
În săptămâna 31 mai – 4 iunie, producătorul de mobilier premium din lemn masiv Nord Arin a organizat primele două vizite de studiu de la debutul pandemiei, la unitatea sa de producție din județul Neamț, pentru două grupuri de studenți de la universități tehnice de top din România – Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului din cadrul Universității Transilvania din Brașov și Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași – cu susținerea domnului prof. dr. ing. Mihai Ispas, Decan al FDMIL Brașov și a domnului conf.dr.ing. Gelu Ianuş, Decan al Facultății de Mecanică Iași. Studenții au avut ocazia de a vizita sediul și fabrica Nord Arin, acolo unde sunt realizate de la zero, după concepte proprii de design, piese de mobilier exportate pe piețe internaționale de pe 5 continente.
„Mă bucur nespus că anul acesta a fost posibil să reluăm vizitele anuale de studiu, cu sprijinul valoros al profesorilor coordonatori de la cele două facultăți – prof.univ.dr.ing. Gheorghe Prisăcaru și Ș.L. dr.ing. Ciprian Stamate de la Facultatea de Mecanică și conf.dr.ing. Alin Olărescu, Prodecan al FDMIL Brașov”, spune Viorel Crețu, CEO Nord Arin. „În linie cu viziunea companiei – de a dezvolta cea mai inovatoare comunitate de design și producție de mobilier inteligent din Europa –, porțile companiei noastre sunt mereu deschise studenților și absolvenților care își doresc să lucreze cu lemnul și să contribuie la realizarea unui mobilier inovator, apreciat pe cele mai competitive piețe din lume. Punem mare preț pe aceste întâlniri, în urma cărora rezultă, de fiecare dată, noi perspective și idei ingenioase, se creează legături noi și se sudează colaborări vechi, mai ales că o bună parte dintre inginerii Nord Arin sunt ei înșiși absolvenți ai acestor facultăți cu profil tehnic.”
În cadrul deplasării la Nord Arin de la începutul lunii iunie, studenții au aflat despre activitatea și viziunea companiei, au schimbat idei cu designerii și proiectanții companiei, au discutat aplicat pe baza proceselor, a utilajelor și a tehnologiilor din fabrică, dar și despre oportunitățile de carieră într-o companie românească cu perspective globale. Dincolo de posibilitatea de a urma un program de internship în cadrul Nord Arin, studenții pot beneficia de sprijinul companiei pe partea de producție și de consiliere în execuție pentru realizarea proiectelor de licență sau de masterat, precum și a proiectelor cu care doresc să participe la concursuri de design de produs naționale sau internaționale.
Nord Arin susține și colaborează cu studenții și cu departamentele de cercetare de la universități de top din România de peste 20 de ani, inclusiv pe proiecte punctuale, în vederea dezvoltării de produse inovatoare ca design și funcționalitate și a îmbunătățirii continue a proceselor din producție. Vizitele anuale de studiu la fabrica la Nord Arin fac parte dintr-o colaborare amplă dintre compania nemțeană și mediul universitar românesc.
Contact: ru@nordarin.com, 0233.241.600