Home / Design  / Platformă online pentru arhitecți și designeri

Platformă online pentru arhitecți și designeri

Designerul internațional Karim Rashid, alături de 500 de arhitecți, designeri de interior, parteneri din industriile conexe au participat la lansarea celei mai mari platforme de profil din România designdeinterior.ro. Evenimentul a avut loc la data de 14 aprilie 2022, la showrooom-ul Delta Studio din Cotroceni și a fost susținut de Ordinul Arhitecților din România – filiala București.

În centrul atenției a fost designerul internațional Karim Rashid, președinte onorific RIDA, cel care a dat cea mai bună definiție pentru design: „este o artă care modelează lumea noastră, alături de muzică și arhitectură”. „Ca designer trebuie să observi ceea ce se întâmplă în jurul tău și aprope să anticipezi felul în care se mișcă lucrurile”, a mai spus Karim Rashid. Vladimir Drăghia, Răzvan Simion, Andreea Antonescu au fost câteva dintre vedetele autohtone prezente la acest eveniment caracterizat prin eleganţă şi rafinament, prezentat de Anca Serea. Aceasta şi-a donat onorariul perceput unei cauze umanitare.

Prin intermediul platformei, Asociația RIDARomanian Interior Design Association creează un spațiu virtual pentru arhitecți, designeri de interior și alți profesioniști din domeniu, dar și pentru oamenii pasionați de design interior.

 

Totodată, a fost celebrată și cea de-a șasea ediție a albumului inspirațional Lifestyle Design Interior. În cadrul evenimentului, au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase proiecte din album, în valoare de 6.000 de euro.

 

 

Premiul I – Biroul de arhitectură NOI Studio din Timișoara (3.000 de euro), premiu susținut de Gaggenau, Delta Studio și Kuma

Premiul II – Biroul de arhitectură ISRA DESIGN, București (2.000 euro) premiu susținut de Benjamin Moore

Premiul III – Arh. Ștefan Bugalete, Iași (1.000 euro) premiu susținut de Electrolux

 

De asemenea, s-au mai acordat cinci mențiuni și o distincție:

 

Alfa Invest, Anca Constantin – pentru cea mai interesantă abordare a unui spațiu mansardat

iDecorate, Irina Radu – pentru cea mai spectaculoasă utilizare a materialelor ceramice

Cristiana Zgripcea – pentru cea mai frumoasă integrare a albului în funcțiunea rezidențial

Beelive Design – pentru echilibrul de culori folosite

Pure-Mess Design, Sergiu Călifar – pentru un proiect vibrant

 

Biroul de arhitectură Delta Studio Design a primit distincția pentru cel mai mare și creativ birou de arhitectură de interior din România.

 

Echipa curatorială a fost formată din arh. Yvonne Toader, arh. Andra Marinescu și Karim Rashid.

 

 

Misiunea RIDA este de a susține și promova un standard înalt de calitate estetică și funcțională, de a recunoaște meritele profesioniștilor din industrie și de a susține competitivitatea în rândul acestora, de a sprijini formarea profesională și de a încuraja antreprenoriatul și meseriile certificate. Astfel, platforma designdeinterior.ro va găzdui, în curând, și echipe de meșteri certificați în execuția lucrărilor de amenajare, cursuri de formare profesională, podcast-uri la care vor fi invitați arhitecți, clienți, meșteri. Toate demersurile asociației au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora.

 

 

RIDA s-a bucurat de o ascensiune fulminantă, ajungând deja să înglobeze 150 de arhitecți, birouri de arhitectură și designeri de interior și peste 500 de proiecte de amenajare.

 

 

Karim Rashid este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri contemporani, cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte. Lucrările sale au devenit legendare în peste 40 de țări și recunoscute global cu peste 300 de premii, inclusiv mult-râvnitele Red Dot Design Award (2012), Canadian Designer of the Year (2001), Premiul George Nelson (1999).

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT