Home / Design  / Planificarea strategică este cheia realizării unui dormitor minimalist

Planificarea strategică este cheia realizării unui dormitor minimalist

Cu puțină planificare strategică și un decor simplu, puteți crea dormitorul minimalist perfect! Doar câteva propuneri de design minimalist pentru dormitoare, înainte de a începe!

 

Scăpați de dezordine

Pentru a crea dormitorul minimalist perfect, trebuie să împărțiți ceea ce aveți pe categorii. Dar, înainte de a începe să vă schimbați aspectul și designul dormitorului, trebuie să vă faceți timp și, mai ales, curaj. Separați tot ce e în dormitor în trei grămezi: ce păstrați, ce donați și ce aruncați. Acest lucru este valabil pentru orice, de la îmbrăcăminte și accesorii la mobilier și decoruri. Odată ce v-ați redus bunurile doar la ceea ce aveți nevoie, veți fi gata să proiectați un spațiu simplu și curat!

 

 

Găsiți o „casă” pentru fiecare articol

Este ușor să lăsați împrăștiate diverse obiecte, precum încărcătoare, cărți și accesorii, să ocupe spațiu în dormitor. Asigurați-vă că desemnați un loc pentru aceste articole, poate un sertar, un dulap sau un coș care nu vă stau în drum. Acest lucru vă va ajuta să păstrați designul dormitorului ordonat și curat.

 

 

Îmbrățișați culorile neutre

Proiectarea unei case minimaliste înseamnă utilizarea de culori neutre atât pentru vopseaua de perete, cât și pentru decorul casei. Încercați să creați estetica minimalistă a dormitorului folosind nuanțe de alb, gri, bej și maro deschis. Aceste tonuri simple și directe sunt relaxante, ajută la reflectarea luminii și pot lucra și pentru designul feng shui.

 

 

Alegeți patul potrivit

Cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor este, evident, patul. Paturile cu tăblie și paturile cu picioare expuse sunt populare în designul minimalist, deoarece sunt ușoare, simple și au linii curate. O altă opțiune de mobilier de luat în considerare, dacă aveți un dormitor mic, este un pat cu spațiu de depozitare care se ridică pe perete sau un pat care are sertare pentru depozitare ascunsă. Și asta vă poate ajuta să vă păstrați camera curată și ordonată!

 

 

Design în jurul patului

O modalitate de a rămâne la principiul de design „mai puțin este mai mult” al minimalismului este să faceți din pat punctul de interes al camerei. În loc să încercați să forțați patul să se potrivească cu celelalte piese de mobilier și decor pentru casă, mai întâi poziționați patul și decorați-l, astfel încât să poată ghida restul aspectului camerei.

 

 

Concentrați-vă pe echilibru în mobilier

Dacă dormitorul este mai spațios sau are tavan înalt și aveți doar un pat, camera va fi prea goală și dezechilibrată. Luați în considerare adăugarea unui șifonier mic, a unei bănci de depozitare sau a unui scaun cu picioare expuse pentru a completa patul și pentru a aduce armonie aspectului minimalist al dormitorului. O altă opțiune este de a utiliza un cadru de pat cu baldachin pentru a umple spațiul fără a vă aglomera camera cu mobilier suplimentar.

 

 

Eliminați șifonierul tradițional

Un dulap clasic poate fi prea voluminos pentru un design minimalist al dormitorului. În schimb, luați în considerare utilizarea unui suport de îmbrăcăminte rulant, rafturi care se agață cu cârlige sau câteva coșuri de depozitare mici, care pot fi păstrate sub pat.

 

 

Alegeți noptierele cu atenție

Noptierele oferă spațiu de stocare suplimentar pentru dormitor și creează platformă de susținere pentru lămpi, ceasuri cu alarmă și orice altceva trebuie să aveți alături. Dar nu vreți să fie prea mari! Căutați noptiere simple și mici, care să aibă sertare sau rafturi. De asemenea, puteți opta pentru cele cu cadru de sârmă sau noptiere suspendate, pentru un aspect și mai minimalist.

 

 

Lăsați lumina să intre

Nu numai că iluminatul natural vă poate îmbunătăți starea de spirit, dar poate face ca dormitorul să arate mai confortabil și mai spațios. Combinarea luminii naturale intrate pe ferestre cu zugrăveala în culori aerisite – precum alb, bej sau gri – poate oferi dormitorului minimalist o strălucire subtilă. Dacă dormitorul nu include o bună sursă de lumină naturală, puteți folosi oricând oglinzi pentru a reflecta mai multă lumină și a deschide spațiul.

 

 

Încălziți-vă spațiul

Liniile simple și culorile neutre sunt ideale pentru minimalism dar, cu siguranță, nu doriți ca dormitorul să arate ca un salon de spital. Căutați modalități de a încorpora „căldură” prin modele subtile, culori solide sau decoruri de interior texturate, cum ar fi cuverturi tricotate, covoare și perne.

 

 

Profitați de ziduri

La un design minimalist, funcționalitatea este totul. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare, nu apelați imediat la șifoniere, coșuri de depozitare și suporturi pentru îmbrăcăminte. Luați în considerare ceea ce aveți deja la dispoziție – cum ar fi pereții! Puteți utiliza acest spațiu vertical pentru a atârna îmbrăcăminte, accesorii și rafturi.

 

 

Limitați decorațiunile de perete

Zidurile goale pot părea ciudate și impersonale, dar nici nu doriți să vă îmbrăcați în exces pereții – mai ales într-o cameră destinată odihnei și recuperării. Alegeți un perete și adăugați un decor simplu, cum ar fi o oglindă mare sau două portrete, tot mari, pentru a umple spațiul alb și a da unitate ansamblului.

 

 

Adăugați o plantă sau două

Plantele sunt o modalitate simplă de a adăuga pete de culoare care accentuează paleta neutră a dormitorului tău. În plus, vă pot ajuta camera să mențină un aspect curat, natural, minimalist, dar să vă permită să vă simțiți ca acasă. Încercați cu plante ușor de îngrijit, precum plante cu frunze suculente, smochinul-lira sau chiar ficusul de cauciuc!

 

 

Manifestați-vă personalitatea

Chiar dacă mergeți pe design minimalist, faceți din dormitor un spațiu intim, adăugând în aspectul dormitorului elemente care vă reflectă personalitatea. Poate preferați culorile întunecate pentru zugrăveală. Sau poate vă place să aveți aruncate pe pat un maldăr de perne. Minimalismul nu înseamnă să scapi de tot și să nu ai nimic personal în casa ta. Este în regulă să păstrezi obiectele pe care le iubești sau să adaugi un strop de inedit atractiv spațiului în care locuiești, dacă asta este confortabil pentru tine!

 

 

Sursa: extraspace.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT