Home / Design  / Piața de design interior este pe o linie ascendentă

Piața de design interior este pe o linie ascendentă

Cristina Ursuleț, owner & interior designer Ursuleț Design Studio: „Cu toate că este un domeniu relativ nou pe piața românească, clientul începe să se documenteze din ce în ce mai mult și să ia decizia să apeleze la un designer pentru proiectul său. Consider că pe viitor domeniul va fi mult mai bine pus la punct, cel puțin din punct de vedere al ofertei, datoria noastră ca designeri profesioniști fiind aceea de a găsi unitate și flexibilitate în serviciile pe care le oferim.”

 

Designul de mobilier este afectat considerabil din cauză că bugetele sunt limitate

„Împreună cu acest virus a venit și o limitare a bugetelor, clienții fiind destul de restrictivi când vine vorba de a pune X valoare pe o categorie sau pe alta din cadrul amenajării. În ultimii 4 ani aveam mână liberă când proiectam un mobilier custom, dar azi, din cauza acestei pandemii, designul se conturează a fi destul de minimalist, fără prea multe intervenții estetice. Pe scurt, ne axăm foarte mult pe funcționalitate și mai puțin pe estetică, o pierdere mare când vine vorba de alegerea materialelor. Momentul achiziției unui spațiu reprezintă un punct cheie în decizia clientului de a apela sau nu la un designer de interior. Depinde mult de nivelul de investiție pe care vrea să îl acorde proiectului său și de plus valoarea în timp. Un designer va veni întotdeauna cu idei conturate în jurul unui concept, adaptate bugetului și nevoilor beneficiarului. De asemenea, un producător de mobilier își ușurează munca și își poate adapta prețurile în momentul în care lucrează direct cu un designer. De cele mai multe ori, îmi place să discut personal cu producătorii de mobilier încă de la faza de concept, pentru a mă asigura că toate materialele folosite sunt de calitate, iar piesa se poate realiza fără probleme în limita bugetului. E o discuție deschisă, cu idei ce sunt puse „pe masă”, în care clientul final are doar de câștigat. De aceea cred că și producătorii de mobilă ar trebui să ia în considerare faptul că tendințele sunt într-o continuă schimbare, iar noi ca designeri/arhitecți ne aflam în poziția în care creăm proiecte timeless, gândite cumva în sfera viitorului. O gamă largă de materiale și accesorii în materie de mobilier custom este ca o pânză albă pentru noi, iar colaborarea dintre producător și designer este cheia pentru un viitor strălucit în acest domeniu și, cel mai important aspect, generează clienți mulțumiți”, explică designerul.

 

 

We design your feelings!

 

Ursuleț Design Studio oferă servicii complete high-end design ce se adresează atât spațiilor rezindențiale, cât și HoReCa sau office.

 

 

Detalii despre propunerile Cristinei Ursuleț pe ursuletdesignstudio.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT