Home / Industria Mobilei  / PCS® Sistem de prevenire a accidentelor

PCS® Sistem de prevenire a accidentelor

Accidentele serioase rezultate din operarea circularului sunt de domeniul trecutului. NOU: PCS® Sistem de prevenire a accidentelor

PCS® (Preventive Contact System) – demonstrații live la LIGNA 2019

 

Orice tâmplar sau producător din industria de prelucrare a lemnului și a mobilei are zece motive bune pentru a nu face compromisuri atunci când vine vorba de siguranța muncii. Noul sistem de prevenire a accidentelor PCS® garantează integritatea fizică a operatorului care lucrează la fierăstrăul circular.

 

PCS® (Preventive Contact System) va fi prezentat la Târgul Internațional de Prelucrarea a Lemnului LIGNA 2019 care se va desfășura în perioada 27 – 31 mai la Hanovra, în Germania.

 

Productivitatea și ușurința în operare nu mai sunt criterii suficiente care să-i convingă pe producătorii din industria prelucrării lemnului și a mobilei să investească în utilaje. Siguranța și securitatea în muncă au devenit criterii importante de achiziționare a echipamentelor de prelucrare a lemnului.

 

2 mâini, 10 degete! Accidentele la fierăstrăul circular, de domeniul trecutului

 

Sistemul de protecție și siguranță PCS® prin prevenirea contactului cu pânza tăietoare este o inovație Felder care garantează integritatea fizică a operatorului în timpul prelucrării la fierăstrăul circular. PCS® este disponibil ca opțiune și completează echipamentul standard de protecție existent al fierăstrăului circular de formatizat cu masă mobilă.

 

 

Previne accidentele cu viteza luminii

În cazul detectării riscului unui accident (apropierea mâinii de pânză), PCS® declanșează automat coborârea pânzei fierăstrăului circular sub masă, cu viteză incredibil de mare. Funcționalitatea bazată pe legea electromagnetică de repulsie permite un timp de răspuns extrem de scurt de câteva milisecunde.

 

 

Recunoaște mediul de siguranță din jurul pânzei și detectează apropierea mâinii operatorului


La detectarea unei apropieri neașteptate și rapide în zona lamei de circular, PCS® declanșează coborârea imediată a acesteia. Mediul de siguranță este o zonă care acoperă pânza fierăstrăului și detectează eventuale apropieri din orice direcție și pe toată suprafața pânzei peste nivelul mesei. Practic, coborârea nu se declanșează la contactul cu pânza, ci la momentul în care mâinile întră în zona de siguranță.

 

Se activează imediat, prin simpla apăsare a unui buton și nu necesită întreținere, 0 costuri de mentenanță

Coborârea de siguranță PCS® se realizează fără afectarea funcționalității utilajului. Prin simpla apăsare a unui buton, sistemul de prevenție PCS® este activat, iar fierăstrăul circular cu masă mobilă este gata de lucru. PCS® funcționează fără piese de consum și, prin urmare, nu necesită întreținere.

 

LIGNA 2019 – lansare oficială și demonstrații live PCS®

Noul sistem de protecție și siguranță PCS® va fi prezentat de Felder Gruppe la Târgul Internațional de Prelucrarea a Lemnului Ligna 2019 care se va desfășura în perioada 27 – 31 mai la Hanovra, în Germania.

 

 

 

AICI aflați mai multe detalii și vedeți cum funcționează noul sistem PCS de prevenire a accidentelor la fierăstrăul circular.

 

Noutățile Felder Gruppe, la LIGNA 2019

La standul Felder Gruppe, vizitatorii vor putea vedea și testa peste 100 de utilaje de prelucrare a lemnului, inovații tehnice, soluții de automatizare a proceselor de producție, realitate augmentată cu asistent inteligent pentru poziționarea rapidă a traverselor, consolelor și pieselor pe CNC, dar și soluții software integrate F4®Solutions pentru un proces de producție complet, eficient și profitabil.

Clienții Felder Gruppe beneficiază de intrare gratuită. Află mai multe detalii aici și rezervă-ți din timp vizita la Ligna.

 

Cum îți poate schimba viața o tăietură la fierăstrăul circular

 

Povestea tâmplarului Sascha Wein, director general al asociației tâmplarilor din Munchen

 

Sascha Wein a fost dintotdeauna un tâmplar prudent, atent și concentrat în orice avea de făcut în atelier. La fel a fost și în urmă cu aproape 20 de ani într-o după-amiază de octombrie care avea să-i schimbe viața. Totul era pus la punct, spațiul de lucru era bine organizat, iar dispozitivele de siguranță ale utilajelor erau bine reglate. Și totuși, în ciuda precauției, o clipă nefastă în care și-a sucit glezna a provocat accidentul în care Sascha și-a pierdut deodată 4 degete de la mâna stângă.

 

La 6 săptămâni după accidentul în care și-a pierdut cele 4 degete, Sasha Wein a hotărât să privească accidentul ca pe o oportunitate și a decis să se implice cât mai mult în prevenirea accidentelor și dezvoltarea măsurilor de siguranță în domeniul prelucrării lemnului.

 

Citește povestea completă aici și vezi cum tăietura la circular i-a schimbat viața lui Sascha Wein.

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT