Home / Design  / Papa Francisc va avea un scaun special la București, realizat de MobilaDalin și Mihai Grama

Papa Francisc va avea un scaun special la București, realizat de MobilaDalin și Mihai Grama

Compania românească MobilaDalin în colaborare cu designerul Mihai Grama vor realiza scaunul papal, precum și pe cele ale suitei papale pentru momentul istoric care va avea loc la sfârșitul acestei luni la București – vizita Papei Francisc în România. Evenimentul  „Papa la București” este organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică București și va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

 

Mihai Grama, designer de interior și de produs: „Este o onoare imensă pentru mine să iau parte la acest moment istoric pentru România și să realizez o asemenea piesă de mobilier. Pentru scaunul papal, la fel ca pentru restul mobilierului folosit pentru suita papală am inserat elementele decorative, în stilul romantic, împreună cu elemente arhitecturale gotice din interiorul catedralei. Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, un simbol care a intrat în conștința oamenilor și s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lăcaș de cult. De asemenea în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre. Cercul central, rozeta cu cruce din partea superioară a scaunului papal, redă modelul unor vitralii din catedrală și amintește de legătura pe care o au acestea cu cerul, deschiderea către cer. Parteneriatul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și cu Adriana Răcășan, producătorul delegat al ARCB pentru evenimentul Papa la Bucureşti ne onorează, iar implicarea noastră în producția mobilierului este o REUȘITĂ datorată colaborărilor dintre Mihai Grama, MobilaDalin și membri ai comitetul de organizare al vizitei papale cu ocazia unor evenimente cultural sociale, colaborări care au creat o legătură de încredere.”

 

 

MobilaDalin este o afacere de familie de ingineri specializați în industria mobilei și cea a materialelor textile, care se află la a doua generație. Înclinația spre inovație, produsele statement, precum canapeaua Flow sau cu influențe etnice, precum cele din colecțiile Transhurbana și Ethnocentric, create de Mihai Grama, au stat la baza succesului lor.

 

Cu o gamă variată de produse, MobilaDalin este pe locul 4 în topul producătorilor de mobilier tapițat din România.

 

 

Dan Cotoi, director Mobila Dalin: „Bunicii mei au fost greco-catolici. Îmi amintesc, copil fiind, povești din perioada în care religia lor a fost în clandestinitate. Nu sunt un creștin practicant, dar în 2013 am decis împreună cu soția să ne căsătorim și să ne botezăm copiii în ritul greco-catolic. Îmi doresc ca această întâlnire între conducătorii celor 2 biserici să aducă un plus de pace în micile comunități încă dezbinate după 30 da ani de libertate. Mă gândesc că peste vreo 100 ani, nepoții noștri își vor aminti mai puțin de cifre de afaceri, profit, cât de faptul că am lucrat la acest scaun papal.“

 

Detalii pe mobiladalin.ro

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT