Home / Design  / PAD London 2022 a celebrat trecutul și prezentul designului de colecție

PAD London 2022 a celebrat trecutul și prezentul designului de colecție

După o pauză de doi ani, The Pavilion of Art and Design – PAD a revenit în Piața Berkeley din Londra, pentru a 14-a ediție, prezentând 62 de galerii din 13 țări. Oferta unică a târgului de design contemporan și istoric, obiecte de artă, bijuterii și ceramică a fost din nou populată de obișnuiți ai PAD-ului, de la Galeria Kreo până la Carpenters Workshop Gallery, precum și de mai mulți debutanți.

 

 

„Este o bucurie să mă întorc la Londra: această nouă ediție a PAD surprinde toate elementele care constituie ADN-ul târgului: o adunare organizată a celor mai vizionari creatori și expozanți ai lumii, condusă de un obiectiv comun, acela de a susține munca excepțională, noile talente, inovația și măiestria, din dorința de a inspira cele mai spectaculoase interioare prin declanșarea unui dialog între trecut și prezent și mai ales prin angajamentul de a distruge barierele dintre disciplinele artă, design și creație de bijuterii, pentru a stimula creativitatea”, a explicat CEO-ul târgului, Patrick Perrin.

 

Premiile PAD 2022

 

 

Premiul PAD de anul acesta a fost acordat francezilor Jacques Lacoste și WA Design, pentru o galerie specializată în design japonez care și-a făcut debutul la PAD. Ei au câștigat cu cel mai bun stand, în timp ce premiul pentru cel mai bun design istoric a fost acordat prezentării lui Patrick Fourtin, care a expus fotoliile „Elza” din anii 1930, realizate de Joze Pleènik. Premiul pentru artă contemporană a fost acordat lui Khrysos de Signe Emdal’s pentru Galeria Maria Wettergren, o piesă de artă colorată, de perete, realizată din lână și urzeală de bumbac islandeză. Premiul pentru design contemporan a fost acordat Galeriei Fumi din Londra, pentru masa „Casamona”, a artistului italian Francesco Perini. De o excepțională măiestrie, din stejar încrustat cu marmură neagră, blatul rotund al mesei, creat într-o tehnică artizanală, imită nervurile naturale ale lemnului.

 

Galeriile debutante la PAD London

 

 

Printre noii veniți ai târgului s-au numărat Charles Zana, care a adus la PAD London prima expoziție a propriei sale lucrări în afara Franței și Jallu, o galerie pariziană care a prezentat o gamă artizanală, printre care un fundal realizat de artistul Roberto Ruspoli, realizat din intarsii de paie și gips.

 

 

Experții francezi în metalurgie de la Pouenat au debutat la PAD Londra cu un stand care a prezentat „Bar Barrha” de Yann Le Coadic, o piesă din aluminiu care combină sculptura și funcționalitatea.

 

Noi lansări la Pad London 2022

 

 

Pe parcursul târgului au avut loc mai multe debuturi și lansări de produse de către creatori internaționali de design de colecție.

 

Achille Salvagni și-a prezentat colaborarea cu designerul textil Toyine Sellers, prezentată inițial în cadrul Festivalului de Design de la Londra 2022 și expusă aici într-un cadru captivant, care a inclus versiuni colorate ale candelabrelor sale din bronz – „Dumas”.

 

Într-o altă zonă, la Carpenters Workshop Gallery, candelabrul „Light and Shade” al lui Paul Cocksedge a plutit printre mesele „Slump” ale designerului.

 

Galeria Kreo din Paris a prezentat noi lucrări ale lui Doshi Levien. O avanpremieră a unei colecții mai mari, care își va face debutul în 2023, măsuța de cafea și consola Kinari sunt inspirate de rădăcinile indiene ale lui Nipa Doshi, numele și designul lor făcând referire la marginile decorative ale unui sari indian țesut manual.

 

 

Prezentarea lui Sarah Myerscough axată pe artizanat a inclus lucrările artistului japonez Arko, specializat în compoziții contemporane create din paie de orez.

 

Sursa: wallpaper.com

 

Mai multe articole despre TENDINTE

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT