Home / Industria Mobilei  / Organizarea unei sesiuni de discuții asupra acestor subiecte nu poate fi decât benefică

Organizarea unei sesiuni de discuții asupra acestor subiecte nu poate fi decât benefică

Prof.dr.ing. Mihai ISPAS, decan Facultatea de Ingineria Lemnului Brașov: „Digitalizarea sau analogul digitizarea reprezintă conform DEX „Transformarea unei reprezentări continue (analogice) într-o formă discretă (numerică).” Dacă aplicăm această definiţie industriei noastre, am putea ȋnţelege, printr-o interpolare foarte largă, utilizarea ȋn procesul productiv, ȋn toate laturile acestuia, a tehnicii de calcul moderne, computerizate. Acest lucru a devenit o necesitate ȋn lumea modernă. De la simpla elaborare a unui act, cum ar fi o factură, şi până la activitatea complexă de proiectare, ca să nu vorbim de comunicaţii, totul se face prin intermediul calculatorului, implicând cu necesitate ceea ce numim „digitizare”. Deja lucrurile se fac aşa. Nu suntem şi nici nu vom putea fi în afara acestui fenomen.

Cu robotizarea lucrurile stau puţin altfel. Aici este vorba despre dotarea cu roboţi industriali şi utilizarea acestora ȋn procesul productiv. Robotizarea o putem face sau nu, ȋn funcţie de mai multe criterii: specificul producției, volumul acesteia, costurile. Ce este demn de reținut este că, fără computere, deci fără digitizare, nu putem vorbi despre robotizare. Este bine să robotizăm? Care ar fi premizele? Care ar fi condiţiile economice, dar şi rezultatele posibile ale robotizării? Există producători din industria lemnului/mobilei care au robotizat? Cu ce eforturi și cu ce rezultate? Toate acestea sunt ȋntrebări (există şi multe altele), asupra cărora este benefic să se discute şi să se găsească răspunsuri. Tocmai de aceea, organizarea unei sesiuni de discuţii asupra subiectelor menţionate nu poate fi decât benefică.”

 

 

Conferință organizată de Asociația Producătorilor de Mobilă din România la BIFE-SIM

13 septembrie  2018

ROMEXPO

 

Citește și:

România, pe ultimul loc în ceea ce privește digitalizarea

Asumarea unei inițiative de creștere a nivelului de cunoaștere trebuie să depășească discursul general de vânzări „soluția mea e mai bună”  

Dezvoltarea digitală și robotizarea proceselor reprezintă un real factor inovator și o sursă de creștere în toate mediile de proiectare și fabricație ale produselor 

O soluție de interconectare inteligentă poate să ofere un sprijin crucial

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT