Home / Interviuri  / Oferta Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului

Oferta Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului

Facultatea de Ingineria Lemnului din cadrul Universității Transilvania din Brașov a devenit Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului. De ce și ce vrea să transmită cu acest rebranding, ne spune decanul facultății, Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, într-un interviu acordat Revistei MOBILA.

 

Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, Decanul Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov: „Am dorit ca denumirea să reflecte mai bine structura ofertei noastre educaționale, a preocupărilor didactice și de cercetare, dar și preocupările și activitățile extrașcolare ale studenților noștri. După cum știți aceștia participă anual la concursurile de design de mobilier organizate de Asociația Producătorilor de Mobilă din România și au rezultate frumoase. De asemenea, ne dorim să dăm o vizibilitate mai mare facultății. Mesajul nostru este unul de modernitate, de acțiune în spiritul vremii, de încadrare în trendul epocii spre inovare și creativitate.

 

Revista MOBILA: Ce ofertă educațională le propuneți tinerilor care vor să studieze la Facultatea de Design de Mobilier si Inginerie a Lemnului?

 

Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, Decanul Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov: „Oferta noastră educațională pentru admiterea de anul acesta: studii de licență „Ingineria și designul produselor finite din lemn”(ingineri zi, 4 ani, 240 ECTS); studii de licență „Ingineria prelucrării lemnului” (ingineri zi, 4 ani, 240 ECTS); studii de licență „Ingineria prelucrării lemnului” (ingineri frecvență redusă, 4 ani, 240 ECTS); studii de masterat „Eco-design de mobilier și restaurare” (master zi, 2 ani, 120 ECTS); studii de masterat „Structuri avansate din lemn și tehnologii inovative” (master zi, 2 ani, 120 ECTS); studii de doctorat în domeniile Inginerie forestieră și Inginerie industrială.”

Revista MOBILA: Când încep înscrierile pentru anul 2020?

 

Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, Decanul Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov: „Înscrierile pentru admiterea de anul acesta (sesiunea iulie) se vor desfășura DOAR online (pe website-ul Universității Transilvania) în perioada 8–15 iulie 2020. Adresa este https://admitere.unitbv.ro/licenta/sesiunea-iulie.html.

 

Revista MOBILA: Ce ar trebui să știe tinerii care vor să studieze aici?

 

Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, Decanul Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov: „Aș vrea să știe că designul de mobilier și prelucrarea lemnului sunt domenii de activitate foarte interesante în care un tânăr poate să găsească o multitudine de satisfacții și să se împlinească nu numai profesional. Că facultatea noastră este unică în România prin specificul ei (design-mobilier-lemn-tehnologie), ca urmare au un câmp foarte larg de posibilități de angajare și/sau dezvoltare a unei afaceri proprii. Suntem și singura facultate din România pe domeniul de licență/masterat/doctorat „Inginerie forestieră. Că, fiind studenții noștri, pot pleca prin programul Erasmus+ să studieze până la un an complet în universități din străinătate cu care avem parteneriate (31 de țări), pot să facă stagii de practică la firme foarte importante din domeniu, atât în țară cât și în străinătate (prin programul Erasmus+), pot beneficia de burse private de studii oferite de către firme din domeniu (pe lângă bursele oferite de către stat). Să știe că, în fiecare an, studenții noștri câștigă premii și/sau mențiuni la concursuri de design de mobilier, că în fiecare an organizăm excursii de studii gratuite și că Brașovul este un oraș foarte frumos cu multe atracții turistice.”

 

Revista MOBILA: Cum v-ați descurcat în această perioadă? Au mers bine cursurile online?

 

Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, Decanul Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov: Ne-am descurcat bine și foarte bine. La început a fost mai greu, din cauză că nu toți eram familiarizați cu acest mod de lucru (atât profesori cât și studenți), dar destul de rapid ne-am obișnuit și acum pot spune că a devenit o a doua natură. A susține cursuri și alte activități didactice online este ceva cât se poate de natural și obișnuit.”

 

Revista MOBILA: Ce mesaj aveți pentru studenții dvs. în vreme de pandemie?

 

Prof. Dr. Ing. Mihai Ispas, Decanul Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov: Mesajul meu pentru studenți în vreme de pandemie este să fie atenți și să respecte măsurile de evitare a contaminării cu virusul COV SARS 2 (COVID-19), deoarece sănătatea e mai importantă decât orice (nu numai sănătatea lor, ci și cea a apropiaților lor) și, în același timp, să nu-și neglijeze îndatoririle școlare.”

 

Pentru mai multe informații vizitați site-ul facultății: il.unitbv.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT