Home / Industria Mobilei  / O bună cooperare este secretul succesului

O bună cooperare este secretul succesului

Interviu cu Bogdan Ababei, director de vânzări HS Baco Panels

 

Din cauza efectelor coronavirusului, ne confruntăm cu o serie de provocări care țin de condițiile de muncă, de restricțiile de circulație și de măsurile de siguranță pentru prevenirea răspândirii bolii.

 

Revista MOBILA: Ce măsuri a luat HS Baco Panels pentru siguranța angajaților pe timp de criză sanitară?

 

Bogdan Ababei, director de vânzări la HS Baco Panels: „În fabrica de panel HS Baco Panels de la Comănești, ca și în toate fabricile de prelucrare a lemnului ale HS Timber Group, ne-am luat angajamentul să asigurăm la cel mai înalt nivel toate măsurile de protecție. Ne-am adaptat rapid noilor condiții, care au presupus modificarea programului de lucru, schimbarea situațiilor la locul de muncă pentru a menține distanța fizică și cheltuieli suplimentare pentru diverse măsuri de protecție, precum dezinfectanți, măști, mănuși și costume de protecție. Situația actuală este una la limită și depunem eforturi considerabile pentru a menține locurile de muncă. Trecem printr-o perioadă de tranziție la o nouă realitate, în care ne adaptăm și reconsiderăm normele de distanțare socială și toate măsurile de protecție. Cu siguranță că va dura ceva timp până când economia se va redresa, dar avem toate condițiile necesare pentru a face față noilor schimbări.

 

Revista MOBILA: Cum se vede de la Comănești piața internațională a plăcilor de lemn pe timp de pandemie?

 

Bogdan Ababei, director de vânzări la HS Baco Panels: „În ceea ce privește piața internațională a plăcilor de lemn pentru mobilă, previziunea nu este una îmbucurătoare. Există voci avizate care previzionează contractarea pieței globale a plăcilor cu până la 40%. În comparație cu perioada de criză economică din 2009-2010, efectele pandemiei se resimt deja mult mai intens la nivelul cererii pentru panel, care au înregistrat o cădere fără precedent în întreaga lume. În contextul actual, pentru consumatorul final, schimbarea mobilei și a ușilor nu reprezintă tocmai o prioritate, ci mai degrabă asigurarea nevoilor de bază.”

 

Revista MOBILA: Ce propuneri are HS Baco Panels pentru întărirea relațiilor de afaceri și sprijinirea colaboratorilor în această perioadă?

 

Bogdan Ababei, director de vânzări la HS Baco Panels: „Cu siguranță, orice criză este și o oportunitate prin care într-o piață internațională, obiectivele pot viza creșterea cotei de piață printr-o abordare mai agresivă, prin reducerea prețurilor și menținerea volumelor. Din acest punct de vedere, acum producătorii de plăci din România sunt într-o concurență acerbă, în special cu jucătorii din vestul Europei, China și Indonezia. În același timp, se pot aborda și piețe noi, pentru că pe măsură ce apar blocaje în anumite zone ale globului, alte zone se deblochează, dar vom vedea pe parcurs cum reacționează acestea, pentru că tonul îl dă consumatorul final. O bună cooperare este secretul succesului nostru comun. Suntem un partener responsabil și prin urmare HS Baco Panels a oferit și oferă reduceri de preț considerabile clienților, pentru a-i putea sprijini să își revină financiar mai repede. Suntem aproape de nevoile lor și încercăm să participăm la eforturile lor pentru perspective mai bune de viitor. Tehnologia de ultimă generație, flexibilitatea dată de aceasta și adaptarea la cerințele clientului, alături de calitatea panelului și împreună cu prezența noastră pe piețe din numeroase țări sunt avantaje pe care ne bazăm în demersurile noastre către redresare economică.”

 

 

HS BACO PANELS Comănești face parte din HS TIMBER GROUP și se întinde pe o suprafață de 17 hectare. Capacitatea de producție este de 145.000 mc/an panel și panel cu film, 31.000 de tone de peleți.

 

HS TIMBER GROUP

 

Este o companie austriacă cu o lungă tradiție în prelucrarea lemnului, puternic ancorată în Europa Centrală și de Est, în special în România. Cu aproape 3.200 de angajați în Austria, Germania și România, compania prelucrează masă lemnoasă și livrează produse din lemn clienților industriali din toată lumea.

 

 

Aflați mai multe despre panel la https://hs.at/ro/produse/panel.html

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT