Home / Arhitectura  / Noutăți în amenajările interioare by BIOMORPH DESIGN

Noutăți în amenajările interioare by BIOMORPH DESIGN

BIOMORPH DESIGN este un birou de proiectare de arhitectură, design interior, design de produs și peisagistică înființat oficial în anul 2022. Dar activitatea a început cu mult timp înainte. Alexandru și Adina Mărginean se preocupau încă de pe băncile facultății de tot ce înseamnă realizarea și construcția ideilor lor.

 

 

 

 „În urma participării la concursul Lexus Design Award în anul 2018 am intrat în lista scurtă a nominalizărilor cu produsul meu. Ultima etapă de concurs presupunea realizarea unor prototipuri detaliate, iar singura soluție viabilă la acel moment a fost utilizarea imprimantelor 3D. Din acest punct a început pasiunea mea pentru producția de obiecte de decor printate 3D. Fiind preocupat și de problemele ce țin de sustenabilitate în producția de obiecte, am ajuns să fac parte dintr-o echipă mai mare ce avea ca scop producerea de filamente din PET reciclat, precum și automatizarea printării 3D pentru a ajunge la o performanta similara cu injecția maselor plastice.  Am construit o imprimantă industrială cu 28 de extrudoare și am reușit să găsim o soluție facilă de a produce filament reciclat”, spune Alexandru Mărginean.

 

 

Din acest moment, proiectele de amenajări interioare ale Adinei și ale lui Alexandru au luat-o pe un nou drum, pentru că posibilitățile au devenit nelimitate. Acum integrează în proiectele lor obiecte cu design personalizat, realizate folosind materiale reciclate (PET reciclat) sau materiale naturale organice (PLA realizat din porumb și trestie de zahăr). În atelierul Biomorph Build se produc în acest moment corpuri de iluminat personalizate și obiecte de decor cu forme organice, toate fiind printate pe imprimantele construite de Alexandru. Deviza biroului este „Nature in design”, iar în acest moment echipa lucrează la realizarea unei colecții de obiecte ce vor facilita introducerea de plante vii în proiectele lor de design interior. Pereți verzi, corpuri de iluminat și plante, mobilier și decorațiuni cu design unic se vor produce în atelierul Biomorph.

 

 

„Consultarea unui arhitect și designer este vitală în procesul de amenajare, implementare și producție. Cu toții ne petrecem viața într–un procent foarte mare în spații interioare, iar spațialitatea, funcționalitatea, cromatica, tot ce ține de amenajare ne influențează stările și emoțiile. Totodată, ne lovim foarte des cu proiecte ce au fost începute de beneficiar, iar pe parcurs aceștia realizează că nu se descurcă să își amenajeze singuri, că nu le place, ba și mai rău, pierd bani și timp fără să știe care sunt obiectivele la care trebuie să ajungă. Recomandarea noastră este să apelați la un arhitect cât mai din timp posibil”, explică Adina Mărginean.

 

 

Pe lângă proiectele rezidențiale, Adina și Alexandru se concentrează și pe proiecte din domeniul HoReCa, restaurante, hoteluri și spații comerciale. „Ne plac proiectele care ne provoacă să fim creativi și curajoși, ne place să venim cu concepte unice, nemaivăzute. Să creăm atmosfere spectaculoase este un alt mare atu al nostru, iar spațiile publice ne permit să ne dezlănțuim ideile. În era în care inteligența artificială ia locul multor profesii, noi alegem să ne folosim de ea pentru a ne spori eficiența, creativitatea și de a aduce valoare spațiilor pe care le proiectăm. Design-ul inovativ și tehnologiile high-tech fac parte din toate proiectele noastre pentru că numai așa putem avea clădiri inteligente, sustenabile și adaptabile la nevoile noastre în continuă schimbare.

 

      

 

Detalii pe biomorph.design

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT