Home / Industria Mobilei  / NORD ARIN, tradiția dusă mai departe

NORD ARIN, tradiția dusă mai departe

NORD ARIN este o companie producătoare de mobilier din lemn masiv de stejar, cu o istorie caracterizată de dragostea și respectul pentru lemn, transmise din tată în fiu.

 

Viorel Crețu, general manager Nord Arin: „Este o continuare a unei îndeletniciri a strămoșilor mei. Străbunicul si bunicul meu s-au ocupat cu exploatarea, transportul si prelucrarea primară a lemnului pe Valea Bistriței. Iar mai departe, tatăl meu, Vasile Crețu a învățat tâmplăria de la un maestru artizan italian din orașul Bicaz. În perioada serviciului militar, a lucrat ca tâmplar la unitatea militară din Craiova. În perioada 1970-1992, aici a funcționat o secție de mic mobilier si artizanat, inițiativă a părinților mei Elena si Vasile Crețu.”

 

Fabrica este situată în comuna Pîngarați, la vărsarea pârâului Secu. Înainte locul se numea „la Ariniș”, gratie puzderiei de arini care sunt și în zilele noastre. Localnicii îi spuneau Polul Nord, datorita expunerii dosnice, de aici și denumirea companiei Nord Arin. Nordul pornind de la simbolismul antic, celtic, este reprezentativ pentru casă, siguranță, fertilitate. De asemenea, Nordul ca direcție reprezintă „posibilități infinite”, în timp ce Sudul indică prezentul, Vestul – trecutul, iar Estul – viitorul.

 

 

Fabricat în România

 

După 1992, am continuat tradiția familiei în brandul Nord Arin. Mi-am dorit sa fie un punct de reper al esenței locurilor unde am copilărit, al meșteșugului transmis din tata in fiu, al valorilor autentic romanești. Să spunem cu mândrie „Made in Romania”.

 

Provocările ne-au făcut și mai încrezători

 

Viorel Crețu, general manager Nord Arin: „Provocările au fost multe, de la dificultățile anilor 1990 când totul era imprevizibil, inflație de 300%, confiscarea valutei din conturi, dobânzi exagerate, crize de materii prime, blocaje birocratice, aprecierea leului cu peste 30% din anii 2004, criza din 2008-2012. Însă aceste momente ne-au făcut să devenim și mai stabili, mai conștienți de puterile noastre.”

 

 

Credem în inovație, iar cea mai mare realizare o reprezintă satisfacția clientului

 

Inovarea, echipa, satisfacția clientului, provocările sunt cuvintele cheie ale Nord Arin, care ne diferențiază și ne pun în valoare. Anul trecut, am reașezat strategia de marketing pentru următorii 4 ani, am realizat multe colecții noi, care, în acest  an,  probează piața, aducând-ne o creștere sănătoasă a vânzărilor. Suntem mândri că avem clienți statornici în cele mai sofisticate piețe.

 

 

Peste 95% din piesele de mobilier produse de Nord Arin ajung la export, în țări precum Germania, Italia,  Franța, Elveția. Conducerea companiei dorește să extindă producția atât pentru piața externă, cât și pentru piața internă.

 

 

Viorel Crețu, general manager Nord Arin: „Suntem permanent preocupați să devenim mai buni în tot ce facem. Echipa noastră, formată din cei 100 de membri  care  nutresc dragoste pentru lemn, respect pentru client și natură, ne caracterizează business-ul. Mobila de calitate pe care o producem are o singură destinație: casele tuturor celor care cred în design și în naturalețe.”

 

Din pasiune pentru lemn și pentru mobilă, Nord Arin îmbină munca manuală, deprinsă de la înaintași, cu tehnologiile noi, computerizate, cu ajutorul cărora și cele mai complicate linii și unghiuri ies exact așa cum au fost imaginate. Mobilierul creat de specialiștii companiei este original, inspirat din natură, din capodopere ale artei universale și de la vechii artizani ai lemnului. Formele clare și liniile drepte îi dau alura modernă, chiar haut-couture, în timp ce suprafața are un aspect rustic și confortabil, cu trăsăturile sale naturale păstrate cu fidelitate.

Clienții Nord Arin primesc astfel un crâmpei din natură, imaginat în forme îndrăznețe, elegante sau rustice.

 

Ultima colecție Nord Arin – denumită BEAMS – a fost prezentată, în premieră, la Milano

 

Tâmplarii din Munții Carpați au creat întotdeauna mobilier care a rezistat timpului și tuturor schimbărilor climatice, fiind robust, stabil și durabil. Așa s-a născut colecția BEAMS. Proiectul și construcția se bazează pe grinzi de stejar bine asimilate, care folosesc și tehnici tradiționale cum ar fi îmbinarea în coadă de rândunică. Colierul elegant, care unește grinzile, evidențiază căldura și simplitatea lemnului în contrast cu elementele metalice.

 

Componentele de mobilier ale colecției BEAMS au fost create pentru toate tipurile de locuințe, de la case moderne, la cele clasice și contemporane.

 

Viorel Crețu, general manager Nord Arin: „Colecția BEAMS va fi atracția principală, atât pe piața externă cât și pe piața internă. Progresele noastre nu se vor opri însă aici. În curând vom demara noi proiecte, în ceea ce privește viitoarele colecții care se vor remarca prin design și inovație.”

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT