Home / Design  / Nord Arin sărbătorește 102 ani de tradiție la BIFE-SIM

Nord Arin sărbătorește 102 ani de tradiție la BIFE-SIM

Nord Arin, o afacere de familie ajunsă la cea de-a cincea generație, a împlinit anul acesta 102 ani de tradiție în prelucrarea lemnului și în fabricarea mobilierului din lemn masiv. În cadrul unui stand amenajat în jurul firului narativ al poveștii brandului, producătorul din județul Neamț a pregătit pentru BIFE-SIM 2022 o selecție de piese de mobilier premium ce încapsulează simboluri de patrimoniu sau sunt inspirate de artele frumoase și de universul naturii.

 

La cea de-a 31-a ediție a BIFE-SIM, Nord Arin expune o parte dintre conceptele de mobilier lansate în premieră la Salone del Mobile 2022, precum și piese din colecțiile Beams, Amalfi și Extravaganza – trei dintre colecțiile consacrate ale brandului, însă mai puțin familiare publicului românesc. Selecția produselor și conceptul de amenajare reflectă evoluția limbajului de design Nord Arin, relatând frânturi din povestea brandului de-a lungul timpului.

 

 

La Nord Arin, preocuparea pentru calitate și durabilitate, respectul pentru lemn și căutarea perpetuă de frumos au fost transmise din generație în generație, astăzi lucrând împreună în companie bunicul, tatăl și fiul. Vasile, Viorel și Voicu Crețu sunt reprezentanții celor trei generații – îmbinând într-o formulă unică experiența, cunoașterea solidă a industriei, inovația și creativitatea. Designul inspirat de natură a rămas firul roșu al tuturor colecțiilor dezvoltate de-a lungul timpului, iar direcția de design a evoluat spre un minimalism sculptural, rafinat, adaptat spațiilor moderne de locuit.

 

 

Colecțiile Beams și Extravaganza propun siluete robuste, dar elegante, ce se remarcă printr-un echilibru perfect între lemn și metal. Proprietățile estetice naturale ale lemnului conferă unicitate fiecărei piese în parte, în timp ce inimile de stejar spun povestea arborelui și reprezintă un sigiliu al autenticității. Conceptele celor două colecții complementare sunt evident legate de natură și amintesc de grinzile de lemn pe care le regăsim în structura caselor tradiționale românești. Baghetele decorative în finisaj alamă antichizată inserează o notă de prețiozitate și rafinament.

Designul versatil de inspirație retro al colecției Amalfi este definit de linii drepte, pretându-se în egală măsură spațiilor de locuit cu decor clasic sau contemporan. Minimalismul colecției trezește interesul privitorului prin detaliile executate impecabil și prin accentele delicate din alamă, care adaugă un binevenit strop de strălucire.

 

 

Alături de Amalfi și Extravaganza, vizitatorii târgului pot viziona la standul Nord Arin barul Beams cu picior creangă, vârful de lance al colecției Beams, precum și conceptele lansate la Milano în luna iunie a acestui an – setul de dining RAM și masa de dining cu design futurist Wing, de data aceasta expusă pe un finisaj nou introdus în portofoliul cromatic al brandului – Falun.

 

Colecțiile brandului sunt disponibile pe nordarin.com, facebook.com/nordarin.ro

 

Echipa Nord Arin vă așteaptă la standul 103, Pavilionul B2, ROMEXPO!

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT