Home / Industria Mobilei  / Nord Arin la BIFE-SIM 2021 – Sustenabilitate și minimalism funcțional

Nord Arin la BIFE-SIM 2021 – Sustenabilitate și minimalism funcțional

Nord Arin va fi prezent în perioada 23-26 septembrie la Târgul internațional de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM cu un stand-concept, care promovează ideea de minimalism, naturalețe și sustenabilitate. Produsele expuse de producătorul de mobilier din județul Neamț sunt creații statement, cu design minimalist, destinate zonelor de living și dining și gândite pentru locuințele contemporane din întreaga lume. Expoziția Nord Arin de anul acesta este realizată în parteneriat cu The V, unul dintre principalii parteneri ai companiei pe partea de expansiune internațională.

 

 

„Suntem mândri că vom sărbători cei 101 ani de tradiție în prelucrarea lemnului la BIFE-SIM și că avem din nou ocazia să aducem în fața publicului din România câteva piese reprezentative pentru noua viziune de design a companiei, care pune accentul pe inovație și sustenabilitate”, spune Viorel Crețu, CEO Nord Arin. „Vom miza pe minimalism și vom expune o selecție limitată de piese de mobilier de top; vorbim de fapt de vârfurile colecțiilor noastre actuale, la realizarea cărora echipa de designeri și ingineri Nord Arin a lucrat mai bine de șase luni”.

 

 

Participarea la BIFE-SIM 2021 coincide cu o aniversare importantă a companiei. Una dintre pietrele de temelie Nord Arin este inovația, însă rădăcinile și tradiția de peste un secol în prelucrarea lemnului reprezintă o sursă de inspirație omniprezentă pe parcursul întregului proces de creație și producție. Pasiunea pentru lucrul cu lemnul a fost transferată din tată în fiu pe parcursul a cinci generații, în prezent la sediul companiei lucrând împreună trei generații ale familiei Crețu.

 

 

 

Standul Nord Arin de la BIFE-SIM 2021 va reflecta întâlnirea dintre tradiție și inovație, precum și noua direcție strategică a companiei privind sustenabilitatea, printr-un concept de amenajare construit în jurul respectului companiei pentru lemn și natură. În prezent, Nord Arin lucrează la dezvoltarea unei politici ample de sustenabilitate, în vederea reducerii amprentei de carbon și respectării angajamentului de a crea produse în armonie cu natura, printr-un management responsabil al resurselor și prin utilizarea de materiale sustenabile, eco-friendly. Lemnul utilizat la fabricarea mobilierului Nord Arin este selectat manual, exclusiv de pe teritoriul Romaniei, cu o atenție sporită asupra sursei de proveniență. În plus, toată energia termică folosită în companie este energie verde, obținută prin arderea deșeurilor de lemn și aproape un sfert din energia electrică utilizată lunar în companie este energie solară.

 

Spațiul expozițional Nord Arin va ocupa o suprafață de 109 mp și va include patru zone distincte, amenajate după firul roșu al minimalismului funcțional, în jurul produsului-cheie al brandului: masa de dining. Piesele ce vor putea fi admirate la standul companiei sunt inspirate atât de siluete organice și elemente familiare întâlnite în natură, precum și de simboluri și repere culturale și arhitecturale locale – parte a promisiunii brandului față de tradiție, mediu și comunitate.

 

 

Mai multe pe nordarin.com, facebook.com/nordarin.ro, instagram.com/nordarin_furniture

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT