Home / Industria Mobilei  / NORD ARIN a trecut testul timpului

NORD ARIN a trecut testul timpului

Anul acesta compania NORD ARIN  împlinește 100 de ani. Fabrica a apărut în anul 1920, iar istoria sa se caracterizează prin dragostea pentru lemn, transmisă din tată în fiu, de 4 generații.

 

 

Compania realizează întregul proces, de la tăierea trunchiului care se realizează cu grijă, până la modelarea lui în cele mai inovative piese de mobilier. NORD ARIN prelucrează lemnul cu respect față de natură, îl tratează corect și responsabil, de la cel de calitate superioară, pe care îl utilizează în producția de mobilă, până la deșeurile, pe care le folosește la încălzire. Colecțiile de produse se schimbă constant, atât datorită tendințelor pieței, cât și pentru a fi pe placul clienților.

 

VIOREL CREȚU, vicepreședinte APMR, administrator NORD ARIN: „Suntem recunoscuți pentru inovare, ca un promotor al confortului. Creăm linii de mobilier care se caracterizează prin simplitate și eleganță și ne lăsăm permanent inspirați de puterea și de spiritul viu al lemnului. Viziunea noastră este să intrăm în topul companiilor de mobilier din Europa.” 

 

Despre viziune, despre dragostea pentru lemn și respectarea tradiției familiei în producția de mobilier, ne-a vorbit Viorel Crețu, în timpul vizitei pe care delegația Asociației Producătorilor de Mobilă din România a făcut-o în satul Preluca, comuna Pângărați, județul Neamț, acolo unde își are sediul fabrica NORD ARIN de o sută de ani.

 

 

Ne-a introdus în atmosfera de lucru, ne-a prezentat echipa și ne-a condus prin halele de producție, unde ne-a descris cu mândrie produsele și noua colecție cu care vrea să cucerească piața europeană la următoarea expoziție de la Milano.

 

 

NORD ARIN este una dintre companiile extrem de interesate de ceea ce se întâmplă pe piața externă. Compania a propus permanent colecții noi, care au cucerit publicul și au adus o creștere sănătoasă a vânzărilor. Colecția BEAMS a fost vedeta NORD ARIN la Salone del Mobile Milano 2018, atrăgând aprecierea unor designeri de calibru.

 

VIOREL CREȚU, vicepreședinte APMR, administrator NORD ARIN: „Avem clienți statornici pe cele mai sofisticate  piețe. Peste 95% din piesele de mobilier produse de noi ajung la export în țări precum Italia, Germania, Franța, Elveția și Statele Unite ale Americii. ”

 

 

La sediul NORD ARIN, la inițiativa directorului general Viorel Crețu, a avut loc și o întâlnire a delegației Asociației Producătorilor de Mobilă din România cu conducerea Liceului Carol I Bicaz, o instituție de învățământ care pregătește tinerii în domeniul industriei mobilei și care, de anul viitor, va avea și clasă de învățământ dual.

 

 

VIOREL CREȚU, vicepreședinte APMR, administrator NORD ARIN: „Familia și școala reprezintă temeliile societății. Noi trebuie să avem încredere în tineri. Se schimbă vremurile, au alte preocupări, trăiesc în epoca informatizării, nu mai sunt dispuși să acorde timp. Sunt bombardați de informație. De aceea trebuie să găsim cea mai bună cale să stârnim pasiuni, interes, să-i păstrăm în industrie. Elevii sunt dintr-o zonă de munte, sunt obișnuiți cu lemnul, cu munca. Foarte mulți au părinții plecați la muncă în străinătate. De aceea, am insistat să facem clasa de învățământ dual, care presupune acest parteneriat între firme și școală. Selecția tinerilor o facem împreună. Vom găsi 20 de tineri să-i aducem în această clasă. Vor primi o bursă lunară de 200 de lei de la companii și de 200 de lei de la stat, de fiecare. Eu îmi doresc ca fiecare tânăr din această clasă, în funcție de ce anume face, să fie și plătit. Vreau să găsim soluțiile legale, să facem contract de muncă din timpul școlii, să fie salariat, la mai puține ore de activitate clar, dar să aibă conștiința muncii sale. Statul ar trebui să ne sprijine în acest sens și să nu ne impoziteze aceste salarii. În Germania statul îți returnează acești bani. Noi cerem doar să nu plătim taxe pe aceste salarii. Noi, companiile, asigurăm transportul, un sandwich pe zi, echipamente de protecție. Am făcut și clasă de ucenici, dar deși ne-am chinuit un an și jumătate să o certificăm, nu am reușit să o autorizăm. Detaliile birocratice ne-au consumat foarte mult timp și energie, iar acum suntem complet blocați.”

 

La inițiativa președintei APMR, Aurica Sereny și a Gabrielei Chișe, coordonator Târguri și Expoziții, s-a pus în discuție și participarea NORD ARIN la următoarea ediție BIFE-SIM. Conducerea companiei a acceptat provocarea și a promis că noua colecție ce va fi prezentată în premieră la Salone del Mobile.Milano va fi adusă în septembrie la București, la expoziția de la ROMEXPO, unde va putea fi vizionată de publicul din România.

 

 

 

NORD ARIN este o companie producătoare de mobilier din lemn masiv de stejar, cu o istorie caracterizată de dragostea și respectul pentru lemn.

 

Produsele companiei pot fi văzute pe nordarin.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT