Home / Interviuri  / Nord Arin a prezentat mobilă creată cu respect pentru lemn și natură

Nord Arin a prezentat mobilă creată cu respect pentru lemn și natură

Brandul românesc de mobilier Nord Arin a marcat cei 101 ani de existență prin participarea la cele mai importante evenimente ale toamnei. Și-a expus noile produse în cadrul unei expoziții-concept din celebrul district istoric Porta Venezia, pe perioada de desfășurare a Salone del Mobile și Fuorisalone, dar a participat și la ediția specială cu vânzare BIFE – SIM 2021, organizată la București.

 

Viorel Crețu, CEO Nord Arin, vicepreședinte APMR: „Salone del Mobile.Milano, de obicei, are 24-25 de pavilioane, iar anul acesta au fost doar 4 ocupate. A fost mai mult o prezentare de design, de trenduri, de concepte, decât prezentare de amenajări sau de mobilier, în general. În rest, la Milano feed-back-ul a fost bun, am stabilit întâlniri, deja lucrăm la conceptele pentru anul viitor, am văzut așteptările clienților. Clar, lumea târgurilor se va schimba definitiv. Târgurile care au fost înainte de criza sanitară nu vor mai fi mulți ani de acum înainte. Totuși, prezența fizică a produselor e mult mai importantă decât cea online. Am avut și experiența unui târg online la Maison & Objet și feed-back-ul a fost mult sub nivelul așteptărilor.”

 

 

Standul Nord Arin de la BIFE – SIM 2021 a reflectat întâlnirea dintre tradiție și inovație, precum și noua direcție strategică a companiei privind sustenabilitatea, printr-un concept de amenajare construit în jurul respectului companiei pentru lemn și natură.

 

„Chiar dacă nu e un târg mare sau foarte mare ca în anii trecuți, este un târg în care sunt vizitatori, sunt clienți atât din România cât și din Europa, cel puțin, și produsele noastre au prezentat interes și cred că vom avea un feed-back bun”, ne-a declarat CEO-ul companiei, în timpul evenimentului.

 

„Sunt provocări, sunt schimbări majore pentru antreprenorii români, iar autoritățile nu au găsit calea și soluțiile pentru susținerea producției interne, așa cum o fac alte țări europene.” (Viorel Crețu, CEO Nord Arin, vicepreședinte APMR)

 

„Dacă acum 2 ani nu ne așteptam la o pandemie, acum am văzut că ni s-a triplat prețul la energie, ni s-a dublat prețul la lemn, în afară de faptul că s-a dublat a apărut și o criză a lemnului. Încă se exportă materie primă puțin procesată, aproape buștean – aș putea spune –  sau grinzi, în Asia, și creează presiune asupra materiei prime. Încă Romsilva nu furnizează materia primă pe care noi o așteptăm și nu există standarde de calitate pentru industria mobilei. Încă sistemul destul de complicat al transferului de masă lemnoasă, SUMAL 2.0, nu funcționează așa cum trebuie. Deci, punem tot felul de piedici. Ne auto-împiedicăm să zicem așa, noi, ca românii, în loc să luăm exemplu de la polonezi, de la italieni, de la spanioli, de la portughezi, să susținem producția internă”, a explicat vicepreședintele APMR.

 

Mai multe pe nordarin.com

facebook.com/nordarin.ro

instagram.com/nordarin_furniture

 

Mai multe articole despre NORD ARIN, AICI

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT