Home / Design  / Noile colecții ale fraților Campana expuse la Roma

Noile colecții ale fraților Campana expuse la Roma

Covoare inspirate de bacterii și un fotoliu alcătuit din zulufi uriași de blană sunt două noi lucrări prezentate de frații Campana la expoziția lor personală de la Galeria Giustini /Stagetti din Roma. Duo-ul brazilian Humberto și Fernando Campana au proiectat două colecții noi numite Notturno #1 și Notturno #2, cea de-a doua fiind programată pentru anul viitor.

 

 

Fotoliul „Morbido”, covoarele „Bacteria” și lampadarele „Bacteria” sunt prezentate în cadrul Notturno #1. Covoarele „Bacteria” în două tonuri, create în colaborare cu marca de covoare NODUS, sunt lucrate cu noduri realizate manual din lână și din mătase de banană. Formele lor neobișnuite, turbionare, sunt inspirate de culturile microbiene văzute la microscop.

 

 

Seria de corpuri de iluminat „Bacteria” prezintă modele similare, răsucite, folosite pentru a realiza jocul de umbre și lumini datorat perforațiilor din foile de alamă.

 

 

Fotoliul „Morbido” (morbid), a fost conceput pentru a sărbători „valoarea primitivă a sensului atingerii”. Așezată pe patru picioare de rășină, o claie de zulufi de blană supradimensionați cade peste mânerele fotoliului, amintind de anterioarele proiecte „păroase” ale designerilor, adesea făcute din elemente suprapuse, cum ar fi „ochii de blană” sau „500 de metri de funie”.

 

 

„Aici, asamblarea și suprapunerea elementelor eterogene – recurente în producția și estetica fraților Campana – iau un aspect nou, esențial și extrem de abstract, pentru a spori ideea unui obiect obișnuit și pentru a sărbători valoarea primitivă a sensului atingerii”, a spus reprezentantul galeriei.

 

 

Designerii au afirmat că noile colecții servesc ca o investigație a proceselor lor creative combinate, conduse de amestecul de culturi diverse, limbi și arhitectură care coexistă în orașul lor de origine, Sao Paulo.

 

Fernando Campana: „Sao Paolo este un oraș cubist, un oraș plin de povestiri suprapuse care se regăsesc în efortul meu de a abstractiza peisajul urban și secvențele sale tridimensionale pe care proiectele mele le produc. Inspirația poate fi un vis sau poate fi un coșmar care poate dispărea într-o clipă, ca lumina soarelui de pe o clădire. Desenez cu libertate totală, repede, pentru a nu pierde nimic din ce mi-am imaginat, atunci când contactul cu materialele ne dictează ceea ce trebuie să facem.”

 

Expoziția este completată de o serie de desene ale lui Fernando în cerneală metalică. Una este constituită dintr-o serie de spirale și dungi întrețesute, în timp ce cealaltă descrie două figuri de blană interpuse.

 

„Acest nou proiect intenționează să investigheze procesul creativ al celor doi designeri, fiecare fiind motivat de o înțelegere personală și de cercetare”, susține reprezentantul galeriei.

 

Sursa: dezeen.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT