Home / Focus  / Nimic nu se pierde. Totul se transformă… în mobilă!

Nimic nu se pierde. Totul se transformă… în mobilă!

Reciclare, reciclare și iar reciclare! Acesta ar trebui sa fie sloganul consumerist al Terrei, planeta noastra iubită, dar sufocată de gunoaie de toate felurile. Moda se schimbă, obiectele pe care le transportăm din magazine în casele noastre – pentru că nu putem trăi fără ele 🙂 – apar pe piață, peste o lună, optimizate, în alte culori și cu mult mai performante și trebuie să le avem și pe acelea.

Mereu cumpărăm mai mult decât ne trebuie și, chiar dacă achizitionam fix ce ne trebuie, conform legilor lui Murphy întotdeauna ne mai rămân câteva șuruburi care nu se potrivesc nicăieri. Ei bine, aceste șuruburi, cabluri și tastaturi ieșite din uz, mobilier vechi care nu mai încape în pod, cauciucuri uzate, ambalaje de carton, dopuri de plută sau de PET-uri, butoaie metalice sau biciclete vechi, toate pot deveni, cu puțină imaginație și fantezie, mobilă nouă pentru casă, grădină sau firmă.

Mobila făcută din materiale reciclate a devenit deja o modă în Occident și, pe lângă necunoscuții creativi care fac bici din orice, designeri celebri au scos pe piață sau doar în expoziții scaune, măsuțe sau fotolii foarte chic create din “gunoi”.


Cu puțină imaginație și un fierăstrău electric,pic 1 o cadă
veche poate deveni un divan cochet pentru hol sau living.

 


pic 2Bicicleta uzată a bunicului poate fi transformată în mobilier pentru baia casei de vacanță.

 

 

 


Un scrin demodat, golit depic 3 sertarele
inițiale, defecte și greoaie, poate deveni un spațiu de depozitare mărunțișuri foarte modern, prin adăugarea unor sertare din lădițe de plastic colorat.

 


pic 4Acest fotoliu comod, modern, dar cu aer vintage și organic, este facut din… dopuri de plută. Aparține designerului Gabriel Wiese.

 

 


 

pic 5

Designerul Sahar Ghaheri
ne propune niște scaune făcute din butoaiele metalice reciclabile, care s-ar potrivi foarte bine în biroul de la firmă.

 

 

 


pic 6

 

Din paleții din lemn se pot face diverse piese de mobilier. O canapea și o măsuță din paleți de lemn sunt foarte potrivite pentru un scurt taifas între amici.

 

 


Aceste taburete create de designerul
Rodrogo Alonso ar putea cuprinde în rășini epoxidice câteva cutii spațioase cu tot felul de “electronice” nefolositoare care ne-ar ocupa garajul sau balconul.


pic 8

 

O foarte intimă și ingenioasă măsuță/veioză poate fi făcută din cauciucuri uzate.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT