Home / Design  / Moștenirea lui Florence Knoll Bassett, figură reprezentativă a modernismului

Moștenirea lui Florence Knoll Bassett, figură reprezentativă a modernismului

Florence Knoll Bassett, designerul care s-a aflat în spatele biroului modern, a murit la vârsta de 101 de ani pe 25 ianuarie, în acest an. Impreună cu soțul ei, Hans Knoll, ea a construit Knoll International, una dintre cele mai mari și mai influente companii de design din istorie.

 

Knoll, născută Florența Schust în anul 1917, a pășit în design la o varstă fragedă. După ce ambii părinti i-au murit când încă era copil, a fost crescută de Loja și Eliel Saarinen, părinții influentului arhitect finlandezo-american Eero Saarinen. Knoll a urmat cursurile faimoasei Academii de Artă Cranbrook, al cărei președinte era Eliel Saarinen, unde și-a format ochiul pentru arhitectură și designul de mobilier. A studiat, de asemenea, sub Mies van der Rohe, care va lucra mai târziu cu Knoll pentru a-i face cunoscute proiectele de mobilier unei audiențe mai largi.

 

 

În 1946, se căsătoreste cu designerul de mobilier Hans Knoll și devine partener la Knoll International. Florence Knoll a fost liderul creativ al companiei, unde a condus designul de interior al sediilor centrale, inclusiv CBS și H. J. Heinz.

 

 

A fost responsabilă pentru stabilirea brandului recunoscut al lui Knoll, atât prin propriile sale proiecte, cât și prin aducerea câtorva dintre cei mai influenți designeri ai secolului al XX-lea, inclusiv Mies, Eero Saarinen, Marcel Breuer și Harry Bertoia.

 

 

Moștenirea lui Knoll, leaganul modernismului, este bine documentată și pe bună dreptate. Influența ei trăiește prin mobilierul pe care l-a proiectat, prin femeile pe care le-a inspirat pentru a deveni designeri și, bineînțeles, prin fiecare Scaun Barcelona aflat în lobby-urile birourilor din întreaga lume.

 

 

Sursa: curbed.com

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT