Home / Design  / Monocromie – expoziția cu șapte camere în șapte culori

Monocromie – expoziția cu șapte camere în șapte culori

Fiecare cameră a acestei case-instalație din Brooklyn este, în întregime, într-o culoare, de la bucătăria verde cu suprafețe ierboase până la dormitorul roz, unde se află o cadă plină cu ursuleți de pluș roz.

 

Pornind de la machetele create pentru Pantone, artista newyorkeză, CJ Hendry, a reunit seria de șapte camere colorate în șapte culori în expoziția “Monocromie”. Fiecare spațiu construit în depozitul de 20.000 de metri pătrați este decorat într-o singură culoare, de la pereți până la mobilier, obiecte și plante.

 

 

Piesele de cărămidă din plastic de la Everblock, similare cu Lego, dar mai mari, au fost folosite pentru a construi partițiile pe care artista și-a montat lucrările de artă, care au tonuri diferite, dar în aceeași culoare.

 

 

„Arta este primul lucru adăugat la un spațiu și trebuie să îți proiectezi întreagă casă ținând cont de ea”, a spus Hendry. „Am luat în considerare acest concept la un nivel extrem. Fiecare cameră a fost concepută pentru a emula arta de pe perete. Arta este focalizarea, totul se potrivește cu arta.”, a adăugat ea.

 

 

Instalația lui Hendry include o bucătărie în culoarea verde, cu o suprafață ierboasă care acoperă podeaua, dulapurile și rafturile. Frigiderul, cuptorul, masa și scaunele se potrivesc cu nuanțele fructelor, legumelor și veselei rămase pe blaturi.

 

 

Chiar dacă păstrează aspectul unei case tipice, Hendry a adăugat o serie de elemente insolite în camere. Vizitatorii vor găsi o groapă de nisip, un palmier în salon, un perete căptușit în hârtie strălucitoare în camera de zi albastră.

 

 

O deschidere într-unul dintre pereți oferă o privire către sala de mese roșie, unde masa este acoperită cu un covor îmblănit.

 

 

O cadă umplută cu urși mari și roz de pluș decorează dormitorul roz, împreună cu o masă de toaletă cu mânere în formă de inimă și un cuier în care sunt agățați pantaloni roz și tricouri, tot roz. Un astfel de cuier este prezent și în al doilea dormitor, cel complet galben.

 

 

Prosoape și lumânări violet împodobesc cada din sala de baie violet, în timp ce o lampă, un computer, un glob și un raft de cărți portocalii, se află în biroul portocaliu.

 

 

Sursa: dezeen.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT