Home / Design  / Modelul de afaceri Furniture as a service

Modelul de afaceri Furniture as a service

Modelul de afaceri Furniture as a service (FaaS) se adresează unui segment de clienți în creștere, care solicită mobilier flexibil, durabil și accesibil.

 

 

Deși deținerea unei case rămâne visul prin excelență pentru familiile tinere și salariați, mulți deplâng costurile tot mai mari, care implică transformarea unei case într-un cămin. Achiziționarea unei locuințe pe actuala piață imobiliară este costisitoare, iar amenajarea uneia a devenit o provocare. După cum arată statisticile în Germania, noii proprietari își propun o cheltuială medie de 3.000 de lire sterline pentru a instala o bucătărie în noul lor spațiu de locuit. Acum, imaginați-vă că mobilați dormitoarele și camera de zi cu mobilier nou. Acest lucru face ca doar 42% din populația germană să își permită să devină proprietari de locuințe.

 

În timp ce mobilierul „la cutie” la preț accesibil va fi întotdeauna disponibil, tendințele recente au arătat că Millennials și Generația Z sunt mai atenți la achizițiile de mobilă nouă, arată un raport ThredUp din 2022. Impactul global al pandemiei din 2020 i-a inspirat pe mulți să-și reexamineze obiceiurile de cumpărare și să opteze pentru un stil de viață mai durabil. Chiar și Google sugerează că termenul de căutare „cum să trăiești un stil de viață durabil” a crescut cu 4.550% în 2021.

 

În timp ce mulți proprietari și chiriași au început să cumpere la mâna a doua, să renoveze și să recicleze în scop de sustenabilitate, o populație în creștere de salariați cu venituri mai mari și preferință pentru bunuri de înaltă calitate se îndreaptă către o nouă soluție: Furniture as a service (FaaS)mobila ca serviciu.

 

 

Ce este Furniture-as-a-Service?

 

Este similar cu Product-as-a-Service, dar pentru mobilier.

 

În urma succesului iluminatului ca serviciu prin abonament, mobila ca serviciu, tot prin abonament, permite companiilor de mobilă să închirieze periodic catalogul de bunuri pentru casă atât proprietăților rezidențiale, cât și comerciale. Gândiți-vă la asta ca la o nouă abordare a închirierii de mobilă, dar cu procesul de aderare și de finalizare a achiziției prin intermediul software-ului de închiriere de mobilă.

 

Abonamentul pentru mobilier permite clienților să beneficieze de o canapea, o masă sau un birou de lucru fără a fi nevoiți să plătească o sumă de 3 sau 4 cifre pentru a cumpăra articolul. În schimb, clienții vor trebui să plătească doar o taxă săptămânală, lunară sau anuală destul de mică pentru a folosi mobilierul care le place. În funcție de firma de mobilă la care se face abonament, mobila poate fi asamblată sau livrată la domiciliu gratuit, sau poate fi asigurată împotriva uzurii. Desigur, totul depinde de condițiile abonamentului.

 

 

Cum sunt beneficiile pentru companiile de mobilă și abonați?

 

‍Pentru clienți, asta înseamnă să plătească o taxă recurentă mică și gestionabilă în loc de a cheltui, dintr-o singură mișcare, 500 USD, prețul mediu al unei canapele obișnuite.

 

Pentru companiile de mobilă, aceasta înseamnă un venit recurent garantat pentru perioada convenită între client și companie și își păstrează, de asemenea, proprietatea asupra produselor lor.

 

Spre deosebire de modelul tradițional de vânzare de mobilă, abonamentul pentru mobilă depinde de promisiunea circularității, care este un aspect cheie al durabilității.

 

Circularitatea te asigură că un articol folosit își găsește drumul înapoi pe piață înainte de a fi în cele din urmă reciclat. Când o piesă de mobilier își pierde strălucirea pentru un client – ceea ce este o întâmplare obișnuită în gospodăriile în creștere – acel articol este recondiționat și returnat, pentru a fi închiriat din nou. Ideea motrice din spatele circularității este aceea de a avea cât mai mulți clienți care să utilizeze articolul, crescându-i astfel profitabilitatea, înainte de a ajunge la reciclare.

 

World Resources Institute estimează că economia circulară generează 4,5 trilioane de dolari în diverse oportunități economice, contribuind la reducerea risipei și la crearea de locuri de muncă. Dacă impulsul global către circularitate este susținut, o creștere netă de 6 milioane de locuri de muncă în industrie s-ar putea deschide până în 2030.

 

 

Ce sunt FaaS și Subscription Economy?

Furniture-as-a-service (FaaS) este un model în care o afacere închiriază mobilier clienților, la o taxă recurentă, pentru o anumită perioadă sau atât timp cât un client are nevoie de acces la un produs. Este promovat ca o alternativă la proprietatea permanentă, în special a articolelor costisitoare de achiziționat și întreținut. Există multe motive pentru care abonamentele sunt atrăgătoare pentru mulți oameni, dar principalul este flexibilitatea. Abonamentele pentru mobilă sunt ideale pentru gospodăriile care fie își reduc din rezidenți, fie sunt în creștere, companiile care se întorc la birou, precum și companiile care fac munca de la domiciliu ca parte a culturii corporative.

 

Este un model centrat pe client, care își propune să lucreze cu nevoile și finanțele clientului, oferind cât mai multe soluții flexibile.

 

În loc să blocheze clienții într-o perioadă lungă de închiriere, clienții au adesea controlul asupra a cât timp ar dori să se aboneze la o piesă de mobilier. Unele firme de mobilă închiriază mobilă săptămânal, altele lunar. Companii precum Ahrend închiriază mobilier pe o perioadă mai lungă, cum ar fi 24 până la 60 de luni.

 

Schimbările din ultimii ani în condițiile de viață ale oamenilor, perspectivele de muncă, obiceiurile de cumpărare și dorința de a avea acces ușor la elementele esențiale de viață au dat naștere economiei abonamentului din care face parte mobilierul ca serviciu.

 

Economia abonamentului este termenul umbrelă dat unui model de afaceri în care accesul la conținut, produse, software și servicii este acordat unui client pentru o perioadă de timp (de obicei lunar sau anual) în schimbul unor plăți mici, recurente. Cele mai populare produse oferite prin acest model includ conținut de știri, software (software-as-a-service) și produse de divertisment, cum ar fi Netflix, HBOGo, Disney+ și multe altele.

 

În ultimii ani, produse fizice, cum ar fi produsele de nișă, produsele pentru copii, alimente și alte produse esențiale, au fost, de asemenea, disponibile pe bază de abonament, altfel numite produs ca serviciu. Pe măsură ce clienții doresc livrări regulate, previzibile, ale nevoilor lor personale și devin mai dispuși să plătească pentru comoditate, se așteaptă ca mai multe produse, atât tangibile, cât și intangibile, să fie oferite sub acest model.

 

Până în 2025, piața abonamentului este de așteptat să crească la aproape 500 de miliarde de dolari în profit.

 

Cine poate beneficia de Furniture-as-a-Service?

 

‍Cei mai mari clienți ai Furniture-as-a-Service sunt companii de diferite dimensiuni, lucrători la distanță și expați sau profesioniști care se mută în străinătate pentru muncă, de la 2 până la 3 ani.

 

Cererea de închiriere de mobilier este de așteptat să crească în rândul lucrătorilor la distanță, care și-au predat birourile, preferând spații mici de lucru în casele lor. Ca urmare a acestei schimbări, lucrătorii de la distanță apelează la abonamente la mobilier ca o alternativă mai accesibilă, fără obligații, la cumpărarea de mobilier de lucru. Companiile care susțin munca de acasă apelează și la companiile de mobilă pentru a le ajuta să ofere condiții de lucru adecvate pentru angajații lor.

 

Cum funcționează mobila ca serviciu

 

Pentru a ilustra modul în care funcționează, gândiți-vă la închirierea de mobilier. Clienții închiriază un articol de la tine, pentru care fac plăți într-o perioadă convenită. La expirarea acestei perioade sau dacă clientul decide că nu mai dorește mobila închiriată, contractul se încheie și articolul este returnat. Ceea ce alegeți să faceți cu articolul returnat depinde de fiecare.

 

Startup-urile din această industrie au raportat o creștere atât a veniturilor, cât și a numărului de membri de la începutul pandemiei. Chiar și mărci de mobilier vechi de 125 de ani, precum Ahrend, introduc servicii de abonament pentru a profita de economia abonamentului care se extinde treptat. Gigantul de mobilă IKEA a introdus și modelul de abonament în anumite magazine.

 

Producătorii de mobilă sunt pregătiți să beneficieze cât mai mult de pe urma serviciilor de abonament, mai ales într-o epocă în care materiile prime de calitate fie devin mai scumpe, fie din ce în ce mai rare, fie ambele.

 

Realizați-vă obiectivele de sustenabilitate!

 

  • Trecerea către economia circulară, care ajută la reducerea deșeurilor și la prelungirea duratei de viață și a profitabilității pieselor vechi prin recondiționare sau reciclare
  • Creșterea valorilor medii ale comenzilor prin vânzări suplimentare și upgrade-uri de abonament
  • Deschiderea unui nou flux de venituri care completează modelul de vânzare
  • Transformarea cumpărătorilor unici în clienți recurenți
  • Asigurarea loialității mărcii, prin crearea unei experiențe cât mai personalizată pentru clienții sau abonații recurenți

În prezent, piața de închiriere de mobilă este evaluată la 5,3 miliarde de dolari, dar un sondaj Fact.MR, realizat în 2021, a arătat că industria de închiriere de mobilă va crește la 10 miliarde de dolari până în 2031.

 

Cum să începeți o afacere de închiriere de mobilă

 

Companii populare de abonament pentru mobilă, precum Feather, Fernish, Nickson și multe altele se adresează unei baze de clienți care caută accesibilitate și flexibilitate în achizițiile lor de mobilă. Acest grup demografic, populat în mare parte de clienți Millennial și Gen Z din intervalul de vârstă 18 – 44 de ani, sunt în mare parte chiriași, mai degrabă decât proprietari de case, probabil că se mută pentru oportunități economice și sunt deja expuși modelului de abonament prin accesul lor la Netflix, știri, site-uri și alte servicii. Ei caută modalități fără probleme pentru a-și decora casele și ar prefera să plătească pentru acces temporar la un articol decât să-l dețină definitiv.

 

Sursa: circuly.io

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT