Home / Design  / Mobilierul inteligent, următoarea tendință pentru locuințe

Mobilierul inteligent, următoarea tendință pentru locuințe

Datorită creșterii digitalizării, tot mai multe dispozitive inteligente sunt disponibile atât pentru casă, cât și pentru birouri. Cu toate acestea, mobilierul de inaltă tehnologie pentru locuintă, operat prin aplicații sau control vocal, este relativ nou. Alături de boxele inteligente și o masă, o canapea și un dulap cu funcții inteligente, vă prezentăm un profil de polimer care transformă obiectele de mobilier în interfețe de utilizator.

 

 Eliot de la Smartfurniture

 

„Eliot” este o masă sit-stand inteligentă dezvoltată de start-up-ul Smartfurniture cu sediul în Munchen. Este concepută pentru a imbunătăti confortul și ergonomia. Masa poate fi reglată rapid și acurat la orice inăltime cuprinsă între 65 și 130 cm. Aplicația Eliot permite, de asemenea, utilizatorului să salveze și să evalueze setările preferate. Afișează inălțimea mesei, observă cât timp petrece utilizatorul în picioare și stând și trimite o alertă atunci când utilizatorul a stat așezat prea mult.

 

„Cand proiectam masa Eliot, era important pentru noi să aibă un design uimitor, iconic și să nu arate ca o piesă de mobilier de birou. De asemenea, acasă, într-un living, să fie o masă potrivită pentru fiecare utilizator și pentru fiecare ocazie”, explică designerul Henriette Deking, co-fondator și partener de management al Smartfurniture.

 

„Nici nu mă mai pot imagina lucrând la o masă care nu este interactivă. Functionează ca un cronometru și îmi spune când ar trebui să stau din nou în picioare. De asemenea, este posibil să setați inăltimi minime și maxime. Relația dintre utilizator și masă este importantă pentru noi. Ar trebui să fie un parteneriat bun. ”

 

Start-up-ul dezvoltă acum ideea de mobilier inteligent, cu mai multe opțiuni de interacțiune. De exemplu, masa va putea, în curând, să afișeze statistici de sedintă sau să ofere informații despre perioada de timp în care este utilizat-informații care pot fi utile companiilor atunci când vine vorba de proiectarea birourilor.

 

 

 LE de la Braun

 

Gama „LE” de la Braun este elegantă și minimalist, o versiune actualizată a designului funcțional al Dieter Rams din 1959. Compania britanică Pure Audio a colaborat cu Braun pentru a readuce gama pe piață, în diferite dimensiuni. Difuzoarele cuprind un corp de aluminiu de înaltă calitate, care este echipat cu suporturi de perete sau suporturi pentru pardoseală.

 

Două unităti pot fi combinate pentru a forma o pereche stereo. Gama LE poate fi operată printr-o aplicație, care – alături de alte funcții – permite utilizatorului să regleze și să acționeze. Dispozitivele au, de asemenea, conectivitate Bluetooth și microfoane interne, astfel încât acestea pot fi controlate folosind asistenți vocali. Un buton mecanic de pe corpul difuzorului deconectează fizic funcția Google Assistant atunci când dorim confidențialitate.

 

 

AirDresser de la Samsung

 

„AirDresser”-ul inteligent de la Samsung este un dulap care curăță hainele și poate fi controlat printr-o aplicație. Dulapul înalt și subțire folosește aerul și aburul pentru a reimprospăta obiectele vestimentare. În unitate sunt incorporate diverse deschideri care determină circulația aerului și a aburului.

 

Această caracteristică este utilizată în conexiune cu umerașele speciale pentru haine, care susțin procesul. Potrivit Samsung, acest sistem ajută la prevenirea mirosurilor tipice ale garderobei, precum și la eliminarea prafului și bacteriilor. Odată scoase din imbrăcăminte, particulele de praf sunt capturate într-un filtru. Utilizatorii pot selecta, la alegere, programul de curătare pe care îl doresc, folosind aplicația.

 

 

SmartSense de la Rehau

 

„SmartSense” de la Rehau este un profil polimeric sensibil la atingere, care transformă obiectele de mobilier în interfețe de utilizator. Este prevăzut cu o bandă senzorială și poate controla diverse dispozitive receptoare fără a fi nevoie de butoane. Plasticul și electronica merg bine impreună, deoarece polimerii nu necesită izolare.

 

În acest fel, e necesară o simplă atingere pentru a regla inăltimea mesei, pentru a aprinde lumina sau pentru a controla poziția cadrului unui pat. Produsul a fost dezvoltat ca parte a unui proiect de colaborare cu platforma tehnologică „Electronic into Polymers”. În loc de a utiliza un comutator convențional, inăltimea unei mese poate fi modificată printr-un profil care se întinde pe marginea acesteia.

 

 

 Canapele Aladin de la Rom

 

Tehnologia „Aladin cosycontrol” de la producătorul belgian Rom permite utilizatorilor să își regleze canapelele cu usurintă folosind o aplicație. Este posibil să accesați pană la patru poziții favorite pentru fiecare dintre scaunele tapițate inteligente ale companiei, spătarul și suporturile pentru picioare fiind reglabile la infinit.

 

Mobilierul echipat cu această tehnologie este, astfel, capabil să ofere confort adaptat utilizatorilor individuali. Setările salvate pot fi regăsite folosind cele patru butoane discrete dispuse pe laturile fiecăruia dintre scaune. Această tehnologie inteligentă este integrată într-o gamă largă de canapele Aladin de ultimă generație.

 

 

 

Sursa: ambista.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT